(Jednání pokračovalo v 9.36 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Kolegyně a kolegové, po přerušení jednání se Sněmovna opět schází, takže vás prosím, abyste se posadili.

Včera jsme přerušili projednávaný bod č. 1 - Vládní návrh zákona o stabilizaci veřejných rozpočtů, tisk č. 222 - v průběhu obecné rozpravy a vrátíme se dnes tedy tam, kde jsme včera skončili.

Opakuji, že se nacházíme v obecné rozpravě k vládnímu návrhu zákona o stabilizaci veřejných rozpočtů, tisk č. 222. Ptám se, kdo se ještě hlásí do obecné rozpravy. Není tomu tak, do obecné rozpravy už není žádná přihláška, můžeme tedy obecnou rozpravu ukončit.

Obecnou rozpravu jsme tedy ukončili. Bilance je taková, že v obecné rozpravě byly předneseny návrhy, o kterých bychom měli hlasovat. Byly to návrhy pana místopředsedy Vojtěcha Filipa. Připomenu, že Vojtěch Filip přednesl návrh hlasovat o vrácení tohoto návrhu výborům k novému projednání. A pak přednesl ještě druhý návrh - odročení třetího čtení tohoto návrhu zákona do 24. září 2007.

Zeptal bych se pana místopředsedy Vojtěcha Filipa, jak si přesně představuje toto hlasování. Jestli tedy budeme hlasovat zvlášť? Pane místopředsedo, máte slovo, prosím.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Pane předsedající, členové vlády, paní a pánové, jen stručně. O zamítnutí je podle jednacího řádu hlasováno na začátku třetího čtení, čili o něm nebudeme teď rozhodovat. Rozhodujeme tedy o vrácení výborům k novému projednání. Dnes přišel podklad vládní koalice vlastně o nové koaliční smlouvě. Já myslím, že je to další důvod pro to, aby tento návrh na vrácení byl podpořen. Pokud nebude podpořen návrh na vrácení výborům k novému projednání, pak je lhůta na 24. září 2007. To je pevně stanovená lhůta, do kdy bychom projednávali tyto pozměňovací návrhy.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan místopředseda Vojtěch Filip potvrdil, že si představuje dvě hlasování, první hlasování o vrácení výborům k novému projednání a i v případě neúspěchu hlasovat o odročení třetího čtení návrhu do 24. září 2007. O těchto dvou návrzích bychom měli hlasovat.

Ale hlásí se ještě předseda klubu sociální demokracie pan poslanec Michal Hašek.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP