(14.10 hodin)

Předseda vlády ČR Mirek Topolánek: Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolil bych si vás požádat, abyste zařadili na tuto schůzi do bloku zprávy pravidelnou informaci předsedy vlády o postupu vyjednávání o umístění prvků protiraketové obrany na území České republiky, protože zatím zařazen tento bod není. A zároveň vám oznamuji, že jsem požádal organizační výbor, aby tuto pravidelnou zprávu zařazoval automaticky.

Děkuji. (Potlesk z lavic ODS.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane premiére. Když dovolíte, tak bych si ten název toho bodu od vás vzal písemně. Pane premiére, dáte mi to písemně? Děkuji.

Dále do rozpravy se přihlásili písemně pan poslanec Koníček, dále pan poslanec Špika, pan poslanec Krupka, pan poslanec Bohatec, pan poslanec Klas. Poprosím pana poslance Koníčka, aby se ujal slova.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, kolegové, kontrolní výbor na svém 12. zasedání dne 8. června schválil usnesení k doplnění výročních finančních zpráv politických stran a politických hnutí za rok 2006. Toto usnesení vám bylo rozdáno v pátek ráno a já žádám o zařazení nového bodu s názvem Doplnění výročních finančních zpráv politických stran a politických hnutí za rok 2006. A požádal bych o zařazení na dnes jako první bod.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. I vás poprosím, abyste mi název tohoto bodu předal písemně. Děkuji.

Dále vystoupí pan poslanec Jan Špika. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Špika: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovoluji si navrhnout po dohodě s panem ministrem průmyslu a obchodu pevné zařazení bodů - první čtení číslo 12, 13 a 14, kterými jsou vládní návrhy zákonů, kterými se mění zákony o hospodaření energií, sněmovní tisk 213, o ochraně označení původu a zeměpisných označení, sněmovní tisk 219, a o hornické činnosti, výbušninách a o Státní báňské správě, sněmovní tisk 225, jako druhý, třetí, čtvrtý bod na den 13. června po polední přestávce, případně za body, které by tam byly zařazeny na základě naší dnešní diskuse.

Tyto body jsme měli zařazeny na pátek 8. června jako prvé tři body jednacího dne a neprojednaly se z nám známých důvodů. K jejich opětovnému zařazení mě vede skutečnost, že se jimi implementují směrnice Evropské unie, které jsou limitovány termíny.

Děkuji. (Ve sněmovní síni je ruch.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, děkuji. Dále se do rozpravy přihlásil pan poslanec Bohatec. Pane poslanče, máte slovo. Ostatní poslankyně a poslance poprosím, aby se ztišili a poslouchali přednesené návrhy. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Bohatec: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, dovoluji si podat návrh, aby byl bod číslo 31, vládní návrh zákona o krmivech, přeřazen na zítra jako první bod vzhledem k neúčasti pana ministra Gandaloviče v době, kdy by tento bod měl být projednáván. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Jako první bod dopoledne, nebo odpoledne? (Na zítra dopoledne.) Děkuji.

Dále vystoupí pan poslanec Klas. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Klas: Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážené dámy, vážení pánové, dovolte mi, abych požádal pevně zařadit bod číslo 20 o týden později, na úterý 19. června. Jedná se o návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, prvé čtení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Pane poslanče, takže navrhujete bod 20 zařadit pevně na 19. 6. dopoledne - odpoledne? (Odpoledne.) V úterý jako první bod. Děkuji.

Dále do rozpravy - hlásí se někdo? Pan poslanec Bohatec upřesní ten bod. (Přichází poslanec Krupka.) Já se omlouvám, pane poslanče. Prosím, vystupte. Děkuji.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Dobré den, pane předsedo, vážená vládo, kolegyně a kolegové. Jak bylo avizováno, je zde nepřítomen dnes pan ministr Langer a z toho důvodu bych si vás dovolil požádat o přeřazení druhého čtení bodu číslo 5, novely zákona číslo 365, o informačních systémech veřejné správy, na středu, zítra, jako první bod po bloku třetích čtení. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, tam jsou nějaké body. My jsme tuto záležitost řešili i na grémiu Poslanecké sněmovny a z těch důvodů, že už tam jsou zařazeny body, jsme se rozhodli, že by tento bod měl být zařazen zítra odpoledne, pokud dneska nebude projednán.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Dneska právě proto, že pan ministr není přítomen, bych požádal v tom případě, aby byl přeřazen na zítřek odpoledne v časovém sledu. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Bod 5, ano? To byl pan poslanec Krupka. Tak jsou to všechny návrhy, které chtěli vážené poslankyně a vážení poslanci přednést?

Nyní tedy budeme o přednesených návrzích hlasovat. Nejprve budeme hlasovat o návrzích, na kterých jsme se dohodli dnes ráno na poradě s místopředsedy, na gremiální poradě Poslanecké sněmovny. Takže budeme nejprve hlasovat o tom, že body, které jsou - chvilečku strpení, já se tady poradím s paní ředitelkou. Vydržte. Dobře.

 

Já tedy nejprve nechám hlasovat o návrhu pana Vladimír Koníčka. Ten jeho návrh zazněl, jako že bychom tenhle bod měli zařadit dnes jako první bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. (Hlasy z lavic: Který bod?) Pan poslanec navrhl doplnění výročních finančních zpráv politických stran a politických hnutí.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 66 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 176, proti nikdo. Konstatuji, že bod pana poslance Koníčka jsme zařadili jako první bod dnešního jednání.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP