(12.30 hodin)
(pokračuje Němcová)

A nyní se budeme věnovat návrhům na prodloužení lhůty k projednání ve výborech.

První návrh, jak jsem zmínila, vyplýval ze slov pana poslance Kosty Dimitrova. K tomu, aby byla tato lhůta, tak jak on navrhuje, prodloužena o 30 dnů, musí být souhlas navrhovatele. Táži se tedy navrhovatele, zda souhlasí. (Premiér: Nesouhlasí.) Čili v tomto případě nemůžeme hlasovat o tomto návrhu.

 

A zbývá nám druhý návrh pana kolegy Tejce na prodloužení k projednání ve výborech o 20 dnů.

O tomto návrhu zahajuji hlasování pořadové číslo 62. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 62 přítomno 198. Pro 97, proti 94. Tento návrh nebyl přijat.

 

Mám dojem, že jsme se vypořádali - prosím pana zpravodaje o ujištění (Zpravodaj: Je to tak.) - se všemi návrhy, které zazněly. (Potlesk zprava.)

Konstatuji tedy, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru rozpočtovému, sociálnímu a zdravotnímu. Děkuji všem zúčastněným, kteří s tohoto projednávání zúčastnili.

Slovo patří premiérovi Mirku Topolánkovi.

 

Předseda vlády ČR Mirek Topolánek: Já vím, že to hlasování teď o propuštění do druhého čtení bylo trochu bojové, ale chtěl bych vás všechny požádat, abyste při práci ve výborech přispěli k té normě tím způsobem, že bude opravdu realizovat ty cíle, které jsem v závěrečné řeči identifikoval. Děkuji vám. (Opět potlesk pravé poloviny sálu.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Dámy a pánové, já teď přemýšlím, jestli mám ještě zahájit - ale vzhledem k tomu, že nám zbývá půlhodina a je mi líto času, tak se domnívám, že přestože máme za sebou docela obtížnou debatu o vážném tématu, mohu ještě zahájit jeden bod dnešního dopoledne. Tímto bodem by byl přerušený bod, bod číslo

 

18.
Návrh poslanců Bohuslava Sobotky, Jeronýma Tejce a Michala Haška
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 22/2004 Sb., o místním referendu
a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 234/2006 Sb.
/sněmovní tisk 173/ - prvé čtení

 

Prosím, abyste, kolegyně a kolegové, neodcházeli, protože v tomto bodu nás čeká pouze závěrečné hlasování.

Máme za sebou ukončenou obecnou rozpravu, máme za sebou závěrečná slova a nyní nám zbývá tento bod dokončit po přerušení, které bylo v úterý 5. 6., tím, že budeme hlasovat o návrhu, který zazněl od zpravodaje tohoto tisku pana poslance Josefa Ježka, který navrhl zamítnutí předloženého návrhu.

Já vás proto všechny přivolávám do jednací síně. Registruji vaši žádost o odhlášení, prosím tedy, abyste se odhlásili a znovu zaregistrovali. A pro příchozí opakuji, že budeme v rámci bodu 18, sněmovního tisku 173, který byl přerušen, hlasovat o návrhu na zamítnutí tohoto tisku.

 

Domnívám se, že už uplynula dostatečně dlouhá doba, aby všichni mohli přijít do jednací síně, a proto zahajuji hlasování pořadové číslo 63. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem na zamítnutí. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 63 přítomno 195. Pro 97, proti 93. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím o strpení, než proběhne kontrola tohoto hlasování. (Po chvilce.) Pan poslanec Klas se hlásí o slovo. Pravděpodobně půjde tedy o námitku proti hlasování, které máme právě za sebou. Prosím.

 

Poslanec Jan Klas: Vážená paní místopředsedkyně, vážení kolegové, vážené kolegyně, vážená vládo, dovoluji si zpochybnit hlasování, které teď proběhlo, protože na sjetině mám křížek, a hlasoval jsem ano.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O této námitce rozhodneme v hlasování pořadové číslo 64, které jsem zahájila. Táži se, kdo souhlasí s námitkou. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 64 přítomno 196. Pro 133, proti 19. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o zamítnutí návrhu.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 65. Táži se, kdo je pro, návrh na zamítnut. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 65 přítomno 197. Pro 100, proti 96. Návrh byl přijat.

 

Tím končí projednávání tohoto bodu, bodu číslo 18, sněmovního tisku 173.

Ještě ale je avizována jedna kontrola tohoto hlasování, tak vás všechny požádám o trpělivost. (Po chvilce.) Je prosím námitka? Není. Tím jsme se tedy definitivně s tímto bodem číslo 18 vypořádali.

 

A já zahajuji ještě projednávání bodu číslo

 

19.
Návrh poslanců Zdeňka Jičínského, Jiřího Paroubka, Michala Haška,
Bohuslava Sobotky a dalších na vydání ústavního zákona o celostátním
referendu a o změně ústavního zákona České národní rady č. 1/1993 Sb.,
Ústava České republiky, ve znění pozdějších ústavních zákonů
/sněmovní tisk 192/ - prvé čtení

 

Stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 192/1. Prosím, aby za navrhovatele tento návrh uvedl pan poslanec Zdeněk Jičínský. (Před řečniště přicházejí poslanci žádající o polední přestávku.)

Omlouvám se všem. Pokud má někdo nějakou námitku, chci říci, že jednáme podle schváleného pořadu schůze. Jsou to body, tak jak jsme si je schválili. Není žádný neobvyklý čas, je 12 hodin 39 minut. Není žádný důvod, abychom nepokračovali v našem jednání. Pokud některý klub má vážný důvod a nechce pokračovat v jednání, prosím, nechť mě požádá o přestávku a já ji samozřejmě vyhlásím. Jinak pokud taková žádost tu není, jsem vyzvala a požádala o slovo navrhovatele pana Zdeňka Jičínského. Prosím, aby mu byla věnována pozornost a aby ti, kteří se nechtějí věnovat tomuto bodu, opustili jednací síň.

Slovo má pan poslanec Zdeněk Jičínský.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP