(12.50 hodin)
(pokračuje Němcová)

Já vás poprosím teď všechny o trpělivost a o pozornost, protože mám před sebou spíše takové procedurální, pro vás jistě milé oznámení. Vzhledem k tomu, jak se vyvíjí poslanecká schůze, došlo k jednání mezi předsedou Poslanecké sněmovny a předsedy jednotlivých poslaneckých klubů, kteří se shodli na tomto dalším postupu: Vzhledem k tomu, že jsou před námi ještě dva body, bod číslo 74 a bod číslo 73, byla dohoda o tom, že tyto dva body budou vyřazeny z programu této schůze. Odpoledne by nás čekaly ještě interpelace. Vzhledem k tomu, že v podstatě jenom aby bylo vyhověno jednacímu řádu, budou muset být formálně zahájeny, přihlášky tam nejsou žádné, budou také formálně skončeny, tak poté, budete-li souhlasit s tím, že vyřadíme tyto dva body, tak by odpoledne byla ukončena schůze po onom formálním zahájení a ukončení ústních interpelací.

Ještě ale vidím pana předsedu klubu sociální demokracie Haška. Má slovo.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Vážená vládo, kolegyně, kolegové, já si dovolím zpřesnit tu dohodu, tak jak byla projednána předsedou Sněmovny. Ty dva body jsou vyřazeny z programu této schůze, tedy už o nich nebude jednáno, nicméně budou zařazeny do návrhu pořadu příští schůze. Tak aby to zcela jasně zaznělo pro celé plénum Sněmovny. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Děkuji za toto upřesnění. Ještě pan kolega Hovorka se hlásí. Prosím o klid.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážená paní místopředsedkyně, vážená vládo, vážené kolegyně, kolegové, já jsem si dovolil předložit jednu interpelaci na pana ministra Řebíčka, ale protože jsem se dozvěděl, že ta interpelace je jedna jediná, tak jsem se rozhodl tu interpelaci nevyslovit, abyste tady zbytečně nemuseli kvůli mně čekat. (Potlesk.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, děkuji. Proběhne ono formální zahájení a ukončení, tak jak jsem řekla.

 

Ale teď vás všechny žádám o váš souhlas s tím, že z pořadu této schůze vyřazujeme body číslo 74 a 73, s tím, že zde padlo upřesnění, že tyto body budou zařazeny na pořad příští schůze.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 301. Táži se, kdo souhlasí s vyřazením těchto bodů. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 301 přítomno 128, 117 pro, proti 6. Návrh byl přijat. Děkuji vám.

 

Vyhlašuji přestávku, protože ještě nemohu ukončit schůzi. Tu ukončí až řídící schůze, který bude řídit interpelace. Svolávám ještě organizační výbor, který se sejde za pět minut.

Přeji vám dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 12.51 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP