(14.10 hodin)
(pokračuje Vlček)

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Urbana a ten navrhl, aby bod 73 byl zařazen zítra jako druhý bod po bodu 69.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 226, z přítomných 161 poslankyň a poslanců pro návrh 79, proti 35, konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas - ale počkám chvíli na kontrolu hlasovacích listin.

 

Mezitím nahlásím: pan ministr Pospíšil má náhradní kartu číslo 10.

O slovo se přihlásil pan poslanec Rafaj.

 

Poslanec Petr Rafaj: Vážení kolegové, omlouvám se, zpochybňuji hlasování. Na sjetině mám křížek, hlasoval jsem ano.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, takže dávám hlasovat o námitce. Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 227, z přítomných 160 poslankyň a poslanců pro návrh 111, proti 7. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní tedy budeme hlasovat znovu o návrhu pana poslance Urbana a ten navrhl, aby bod 73 byl zařazen zítra jako druhý bod za bod 69.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 228, z přítomných 162 poslankyň a poslanců pro návrh 81, proti 51. Konstatuji, že tento návrh nebyl schválen.

 

Mám avizovánu kontrolu hlasovacích sjetin, tak chviličku počkám. (Po chvilce:) Po kontrole konstatuji, že tento návrh nebyl schválen.

 

Přehled zbývajících bodů k projednání vám byl rozdán na lavice, takže nyní se budeme řídit naším schváleným programem, to znamená, že jako první bod budeme projednávat dnes třetí čtení, a je to bod

 

59.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 337/1992 Sb., o správě daní
a poplatků, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 124/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí Miroslav Kalousek a zpravodajka rozpočtového výboru poslankyně Miloslava Vostrá. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 124/4.

Otvírám rozpravu, do které zatím nemám žádnou přihlášku, ale první se hlásil pan ministr Kalousek. Pan ministr dává přednost panu poslanci Doktorovi, pak pan poslanec Koníček. Pan poslanec Doktor se ujme slova.

 

Poslanec Michal Doktor: Děkuji za udělené slovo. Vážený pane předsedo Poslanecké sněmovny, vážené kolegyně a kolegové, já jsem se na vás obrátil s písemnou žádostí o podporu mých pozměňujících návrhů. Na úvod této žádosti jsem popsal určitý spor vedený v oblasti správy daní a poplatků s Ministerstvem financí. Snažil jsem se jakkoli abstrahovat politickou rovinu věci, neb jest pravdou, že setrvačnost tohoto názoru v oblasti správy daní a poplatků přesahuje jisté politické cykly, a bylo by velmi prvoplánové a svým způsobem i cynické, kdybych vztahoval tento názor k bývalému vedení Ministerstva financí. Ten názor, který kritizuji a který se snažím změnit, je názor platný a trvající více než osm let.

Protože bylo toho času, který vznikl od podání mého pozměňovacího návrhu dodnes, využito k jednání s Ministerstvem financí, dovolte, abych využil režimu legislativně technické opravy a shodu, ke které došlo, promítl do formální úpravy pozměňujících návrhů, které jsem načetl. A sice dovolte, já potom samozřejmě paní zpravodajce dám písemné podklady stejně tak jako zástupci legislativy, ale abych formálně dodržel podmínky jednacího řádu, musím učinit tak, že načtu změny, o které se týká.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP