(Přestávka byla na žádost klubu SZ prodloužena do 11.30 hodin. Jednání pokračovalo v 11.32 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, velmi prosím a žádám ty kluby, které požádaly o pauzu, aby si uvědomily, že přestávka pro jednání poslaneckých klubů skončila, a přejí-li si hlasovat, eventuálně zrychlili svůj transfer do Poslanecké sněmovny.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat v přerušeném projednávání sněmovního tisku 167. Přihlásil se mi o slovo pan ministr zemědělství Petr Gandalovič. Jenom upozorňuji, že svým vystoupením znovu otevře obecnou rozpravu. Máte slovo, pane ministře.

 

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Vážená paní předsedající, vážená Sněmovno, teď v této chvíli si dovolím k vám promluvit jako člen vlády a ubezpečit vás, že vláda si je vědoma toho, že problém ve vztazích mezi dodavateli a odběrateli, především těmi, které nazýváme řetězci, existuje. Vláda se tímto problémem hodlá zabývat a vláda navrhuje Poslanecké sněmovně, že do 31. 10. předloží Poslanecké sněmovně informaci, k jakým závěrům došla, zda bude navrhovat legislativní iniciativu nebo jakékoli jiné exekutivní řešení na úrovni např. existujících orgánů státní správy apod. Takže ještě jednou opakuji, vláda bude informovat Poslaneckou sněmovnu o tom, jakým způsobem hodlá tento problém řešit, v jakém rozsahu ten problém existuje apod.

Teď vzhledem k tomu, že rozprava je tímto otevřena, dovolím si ještě požádat, paní předsedající, jestli mohu promluvit jako poslanec a navrhnout to, že pokud neprojde návrh na vrácení tohoto navrhovaného zákona k dopracování předkladateli, tak navrhuji jako poslanec prodloužení lhůty k projednání o 40 dnů. - Vidím pana navrhovatele, že kývá.

Nicméně znovu opakuji jako poslanec i jako představitel vlády, která k tomuto návrhu dala své stanovisko - podporuji návrh pana zpravodaje na vrácení tohoto zákona předkladateli k dopracování.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Já vám děkuji, vážený pane ministře. Ještě si dovolím dotázat pana zpravodaje, který navrhoval v případě, že neprojde vrácení, prodloužení lhůty ve výborech o 20 dnů, jestli na tom trvá. Akceptujete návrh na 40 dnů, takže budeme podmíněně hlasovat eventuálně o prodloužení lhůty k projednání ve výborech o 40 dnů.

Táži se vás, zda se ještě někdo hlásí do otevřené obecné rozpravy. Není-li tomu tak, končím obecnou rozpravu.

Zeptám se zástupce předkladatelů nebo pana zpravodaje, zda si přejí přednést závěrečná slova. Nepřejí, takže se můžeme zabývat hlasováním o předložených návrzích.

V rozpravě zazněl návrh na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování. O tomto návrhu rozhodneme v hlasování, před kterým vás na žádost z pléna odhlásím a poprosím vás o novou registraci.

 

Předpokládám, že všichni poslanci a poslankyně, kteří se chtějí účastnit tohoto hlasování, jsou zaregistrováni a připraveni tedy rozhodnout o návrhu na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování v hlasování pořadové číslo 114, které tímto zahajuji. Táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 114 z přítomných 166 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 86, proti 76. Návrh byl schválen.

 

Ještě počkám na kontrolu výstupu z tohoto hlasování. (Probíhá kontrola výsledků hlasování.) Nikdo nezpochybňuje? Ano, pan poslanec Petr Sunkovský. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Petr Sunkovský: Vážení kolegové, já jsem hlasoval proti, a objevilo se mi ano, takže zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: O této námitce rozhodneme bezprostředně v hlasování pořadové číslo 115, které zahajuji, a táži se vás, kdo souhlasí s touto námitkou. Kdo je proti?

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců se pro námitku vyslovilo 139. Budeme tedy opakovat hlasování o vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování.

 

Hlasování s pořadovým číslem 116 zahajuji a táži se vás, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Z přítomných 166 poslankyň a poslanců se pro návrh vyslovilo 85, proti 80. Tento návrh byl přijat.

 

Přeje si ještě někdo provést kontrolu hlasování? Je tomu tak. (Opět probíhá kontrola výsledků hlasování.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP