(11.00 hodin)

Poslanec Ondřej Liška: Kolegové, je mi líto, ale hlasoval jsem ano, a na sjetině mám křížek. To je problém.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Musíte zpochybnit hlasování. Zpochybňujete hlasování?

 

Poslanec Ondřej Liška: Tím pádem zpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jsme opět námitku. Budeme hlasovat o námitce. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 134, přítomno je 189, pro hlasovalo 167, proti 4. Námitka byla přijata a budeme hlasovat znovu.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Jestli můžu zopakovat, pane předsedající, půjde o opakované hlasování - potřetí o pozměňovacím návrhu pana poslance Kochana označeném C2b.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ministr kladně, zpravodaj záporně.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Pořadové číslo je 135, přítomno je 190, pro hlasovalo 95, proti 95. Návrh nebyl přijat.

 

Já nepochybuji o tom, že budeme kontrolovat. (Probíhá kontrola hlasování.) Je to v pořádku? Nikdo nic nezpochybňuje? (Ne.) Pokud je to takto, můžeme pokračovat, abychom dokončili toto hlasování.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Můžeme pokračovat dál, pane místopředsedo. A je to pozměňovací návrh pana poslance Kochana označený C3b. Upozorňuji, že C3a a C3c byly staženy z dnešního programu.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Ale budeme hlasovat teď o tomto. A stanovisko ministra? (Kladné.) Zpravodaje? (Nedoporučuje.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 136, přítomno je 190, pro hlasovalo 94, proti také 94. To by znamenalo, že návrh nebyl přijat.

 

(Žádný z poslanců nejde kontrolovat výsledek hlasování.) Není mi jasné, co se děje, jestli můžeme pokračovat… Můžeme pokračovat. Vypadá to, pane zpravodaji, že můžeme hlasovat dál.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Dostáváme se k předposlednímu hlasování a to je hlasování o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Jacques, to je o sterilizaci. Stanovisko záporné.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane ministře? (Neutrální.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 137, přítomno je 190 poslanců, pro hlasovalo 64, proti 70. Tento návrh nebyl přijat. Můžeme dál.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: A nyní by to bylo poslední hlasování o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Chcete říci, že všechny pozměňovací návrhy - ještě prosím pana ministra Julínka a všechny, aby si zkontrolovali, jestli opravdu všechny pozměňovací návrhy jsme odhlasovali. Prosím, pan ministr Julínek.

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Děkuji, pane místopředsedo. Já bych jenom chtěl před závěrečným hlasováním upozornit na eventuální důsledky neodsouhlasení tohoto zákona. Jednak samozřejmě nebudou mít opět pacienti možnost nahlížet do zdravotnické dokumentace a pořizovat si kopie, ale součástí tohoto zákona v rámci pozměňovacích návrhů, které jsme konsensuálně schválili, je i naléhavá změna zákona o komorách, která nám umožní, abychom se vyhnuli sankci Evropského soudního dvora, která může být několikamilionová. Já jsem tady zaregistroval nějaké vzrušení kvůli párování. Já bych strašně nerad, aby kvůli nějakému párování zrovna tento zákon spadl pod stůl.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Budeme hlasovat. Pochopil jsem, že žádné pozměňovací návrhy nezbyly, všechno je odhlasováno a můžeme hlasovat o celém návrhu zákona. Je tomu tak, pane zpravodaji? (Ano.)

Přečtu návrh usnesení. Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 83, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Stanovisko ministra je tedy kladné a stanovisko zpravodaje? (Záporné.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh zákona, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 138, přítomno je 190 poslanců, pro hlasovalo 97, proti 64.

 

To by znamenalo, že usnesení bylo schváleno, ale vzhledem k tomu, že to bylo těsné, tak prosím, abyste posečkali, jak dopadne kontrola zápisu. (Probíhá kontrola hlasování.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP