(14.10 hodin)
(pokračuje Jakubková)

Společně jsme došli k závěru, že je třeba znovu se zabývat zněním tohoto vládního návrhu zákona a odstranit některé nejasnosti a nejednoznačnosti, které se týkají zejména diskriminace spotřebitelů v České republice a kompetence dozorových orgánů. Jsme připraveni využít čas a návrh zákona dopracovat tak, aby mohl být projednán na dubnovém zasedání Sněmovny.

Přijměte, prosím, zdůvodnění a podpořte můj návrh coby zpravodaje tisku na stažení tisku z programu jednání této Sněmovny. Děkuji vám.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Já bych ještě sdělil, protože při omluvách jsem četl paní poslankyni Šojdrovou a ta měla omluvit pana poslance Severu, takže omluvený je pan poslanec Severa. Já se omlouvám. Takový podklad jsem dostal, takže, paní poslankyně, přijměte moji omluvu. (V sále je hluk.)

Ještě je zde jedno sdělení. Protože pan guvernér České národní banky odlétá zítra do Bruselu, požádal, abychom přeřadili jeho bod 43 za blok třetích čtení. Takže to je další návrh. Zeptám se pana poslance Doktora, jestli s tímto tak souhlasí, nebo chce přeřadit tento bod. Souhlasí, děkuji.

 

Takže bychom postupně hlasovali o jednotlivých návrzích, to znamená, že tedy první budeme hlasovat o návrhu, že tedy dnes v 17.30 by proběhly volební body 30 až 40.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 89 z přítomných 174 poslankyň a poslanců pro návrh 163, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu, který jsem přednesl, že tedy bod 43 zařadíme zítra za blok třetích čtení.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 90 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 170, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále navrhl pan poslanec Vilímec zařadit nový bod, a to je sněmovní tisk 144, je to bod třetího čtení.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 91 z přítomných 179 poslankyň a poslanců pro návrh 154, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Pan poslanec Úlehla navrhl vyřadit bod 21, sněmovní tisk 64.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 92 z přítomných 181 poslankyň a poslanců pro návrh 175, proti 3. Konstatuji, že jsme vyřadili bod 21 z našeho pořadu programu.

 

Další návrh přednesl pan poslanec Bauer. Ten chce zařadit sněmovní tisk 137, je to druhé čtení, je to smlouva, zařadit ho jako třetí bod ve středu odpoledne.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 93 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 177, proti 1. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále paní poslankyně Jakubková navrhla vyřadit bod 3, sněmovní tisk 120, z pořadu schůze.

Kdo s tímto souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 94 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 160, proti 3. Konstatuji, že bod 3, sněmovní tisk 120, byl vyřazen z našeho pořadu programu.

 

Podle mých záznamů jsme hlasovali o všech návrzích, které padly, a nyní se budeme zabývat bodem č. 6 našeho pořadu programu. Je jím

 

6.
Senátní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb.,
obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 62/ - druhé čtení

 

Z pověření Senátu předložený návrh odůvodní senátor Josef Vaculík, kterého mezi námi vítám, a poprosil bych ho, aby se ujmul slova. Pane senátore, prosím, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP