(16.10 hodin)

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Vážený pane předsedo, vážená Sněmovno, rád bych zpochybnil toto hlasování. Hlasoval jsem proti, a mám na sjetině ano.

(Velký hluk v sále.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Zahajuji hlasování. Kdo s touto námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 22 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 118, proti 13. Konstatuji, že s touto námitkou byl vysloven souhlas.

 

Nyní se hlásí předseda klubu KSČM pan poslanec Kováčik. Pane poslanče, máte slovo. Mezitím vás odhlásím.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji, pane předsedo. Vaším prostřednictvím bych rád panu kolegovi Plevovi vzkázal, že ani v tomto případě zpochybňující neviděl sjetinu, přesto šel okamžitě startovat a zpochybňovat hlasování a přesto jsme jeho zpochybnění nezpochybňovali. Děkuji. (Potlesk zleva.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Nyní budeme znovu hlasovat o návrhu. Pan předseda poslaneckého klubu ODS poslanec Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Akorát musím vzkázat panu předsedovi poslaneckého klubu KSČM, že na rozdíl od jeho poslance měl náš pan poslanec pravdu. (Smích a hluk zprava.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Páni předsedové, nemohli byste si to vyřídit někde mimo mikrofon, ať můžeme pokračovat?

Předseda klubu KSČM pan poslanec Kováčik. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Bezpochyby je to tak v tom tvrzení, že pan kolega Gandalovič měl pravdu, ale v tom tvrzení na rozdíl od onoho předchozího případu pan předseda poslaneckého klubu ODS mate veřejnost, protože já i pan kolega Exner jsme se vám tady omluvili za omyl. Čili o žádnou lež nešlo. Pravdu měli oba, akorát pan kolega Exner se nezaviněně spletl o jedno číslo.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. Myslím si, že zbytek si vysvětlíte mimo mikrofony.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o druhém návrhu pana poslance Kováčika. Je to zařazení bodu "Návrh usnesení: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky žádá předsedu vlády České republiky, aby vzhledem k probíhajícímu trestnímu stíhání odvolal z vlády České republiky vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Jiřího Čunka". Tento bod by se měl zařadit jako druhý bod zpráv.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 23 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 90, proti 75. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Chvíli počkám, než proběhne kontrola hlasování. Pak budeme pokračovat dalším hlasováním. Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Bratského. (Chvíle čekání.)

Pánové, proběhla kontrola hlasování. Potřeboval bych vědět, s jakým výsledkem. Nikdo nezpochybňuje hlasování.

 

Budeme pokračovat návrhem pana poslance Bratského. Pan poslanec Bratský navrhl, aby bod číslo 10, sněmovní tisk 159, byl přesunut jako první bod dnes, 13. 3.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 24 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 146, proti 2. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Filipa. Ten navrhl zařazení bodu "Zřízení stálé komise Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky k jednání s poslanci rakouského parlamentu o otázkách souvisejících s provozem Jaderné elektrárny Temelín".

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 25 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 153, proti 4. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Tejce. Ten navrhl zařazení bodu "Návrh na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny pro vyšetření činnosti útvarů Policie České republiky s působností na celém území České republiky a činnosti útvaru Ministerstva vnitra pro inspekční činnost při plnění jejich úkolů".

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. - Zařadit tento bod jako první bod odpoledního jednání ve středu. - Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 26 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 91, proti 84. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Ratha. Ten navrhl zařazení bodu "Vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky k politickému zneužití některých policejních orgánů k tzv. kauze Langergate".

Kdo je pro tento návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 27 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 92, proti 88. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Bublana. Ten navrhl zařadit bod "Vyšetření výroků některých vládních činitelů ve věci vyšetřování kauzy místopředsedy vlády Jiřího Čunka". Navrhuje zařadit tento bod na středu 14. 3. jako čtvrtý bod odpoledne. Může to být, pane poslanče, jako třetí bod? Může.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP