(15.40 hodin)
(pokračuje Rath)

Se stanoviskem klubu jako místopředseda, to je běžné.

Takže pane místopředsedo vlády, možná, že vy jste tím chtěl naznačit, že budeme hnáni vašimi spřátelenými policisty k odpovědnosti. Možná, že dokonce k tomu využijete služeb nějakých věštíren nebo vědem, které nás označí za osoby státu nebezpečné. To vše si u vás člověk jistě dovede představit.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Exner, je to poslední písemně přihlášený a pak mám ještě čtyři přihlášky z místa. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Václav Exner: Pane předsedo, členky a členové vlády, dámy a pánové, zahraniční výbor Poslanecké sněmovny se na své 10. schůzi 21. února 2007 ve svém usnesení číslo 46 usnesl doporučit Poslanecké sněmovně, aby se na své řádné schůzi zabývala otázkou postoje České republiky ke statusu Kosova. Poslanecký klub Komunistické strany Čech a Moravy se připojuje k tomuto návrhu, a jelikož bod zatím není předmětem programu této řádné schůze, navrhuji, aby za bod 38 mezi projednávané zprávy byl nově zařazen bod "Stanovisko Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky k formulování postoje České republiky k jednání o statusu území pod správou OSN - provincie Kosovo a Metochie".

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Nyní vystoupí pan ministr Kalousek. (Ministr stahuje svoji přihlášku.) Děkuji. Pak pan ministr Bursík, připraví se pan poslanec Škromach a pak pan poslanec Klas. Pane ministře, máte slovo. Pan poslanec Škromach stahuje.

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Pane předsedající, paní poslankyně, páni poslanci, navrhuji přeřazení prvního bodu dnešního jednání, což je vládní návrh zákona o integrovaném registru znečišťování životního prostředí, na čtvrtek jako druhý bod v pořadí. Důvodem je vytvoření časového prostoru pro jednání s partnery o připravovaných pozměňovacích návrzích a stanovisku vlády. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Klas. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Klas: Vážený pane předsedo, vážený premiére, vážené kolegyně, vážení kolegové, protože mám rád přesnost, jen k vystoupení pana předsedy poslaneckého klubu ČSSD Haška. Pojem žvanírna v souvislosti s poslaneckou sněmovnou nebo parlamentem nepoužil Vladimír Iljič Lenin - neházejme všechno na Vladimíra Iljiče Lenina. Použil to soudruh Klement Gottwald. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Další přihlášky nemám, tudíž se zeptám ještě jednou: hlásí se ještě někdo s pozměňovacím nebo doplňovacím návrhem k návrhu pořadu? Nikdo se nehlásí. Pokud se tedy nikdo nehlásí, přistoupíme k hlasování o jednotlivých návrzích v pořadí, v jakém byly podány.

 

Nejprve budeme hlasovat o návrzích z grémia a začneme bodem 25 návrhu pořadu, sněmovní tisk 138 - projednat ve středu 14. 3. jako první bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 2 z přítomných 185 poslankyň a poslanců pro návrh 165, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem jsme vyslovili souhlas.

 

Dále bod 5 návrhu pořadu, sněmovní tisk 62, projednat v úterý 20. března jako první bod.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 3 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 183, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní vás odhlásím, požádám vás o to, abyste se znovu všichni přihlásili svými identifikačními kartami. - Pan poslanec Křeček avizuje, že mu nefunguje hlasovací karta. Pane poslanče, můžeme pokračovat, nebo čekáte na vydání náhradní karty? Můžeme.

 

Takže nyní budeme hlasovat o to, že volební body 33 až 37 projednáme v pátek 16. 3. jako poslední body.

Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 4 z přítomných 185 poslankyň a poslanců pro návrh 183, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem jsme vyslovili souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o tom, že volební bod 38 a případná druhá kola projednáme v úterý 20. března jako poslední bod toho dne.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? (Hlasité námitky v sále.)

Omlouvám se, toto hlasování prohlašuji za zmatečné. Hlasování pořadové číslo 5 prohlašuji za zmatečné.

 

Zahájím nové hlasování, kde budeme hlasovat o tom, že volební bod 38 a případná druhá kola projednáme v úterý 20. března jako poslední bod.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 6 z přítomných 181 poslankyň a poslanců pro návrh 181, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o dalších přednesených návrzích a jako první byl pan ministr Gandalovič, který navrhl, aby ve středu po obědě jako první bod byl zařazen bod 12 a potom bod 11.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 7 z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro návrh 182, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem jsme vyslovili souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Opálky, který navrhl vyřadit bod 39.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 8 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 97, proti 13. I tento návrh byl přijat, vyřadili jsme bod číslo 39.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP