(18.00 hodin)
(pokračuje Jehlička)

Mimo sbírkovou, galerijní hodnotu měla samozřejmě socha značný význam také jako součást umělecké výzdoby vily Tugendhat, protože ona existovala již dříve, než byla postavena vila Tugendhat a Miese van der Rohe počítal při projektování té vily konstruktivistické právě již s kompozicí té sochy do interiéru domu.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Velice se omlouvám, pane ministře, váš čas bohužel je omezen naším jednacím řádem na dobu pěti minut.

 

Ministr kultury ČR Václav Jehlička Paní místopředsedkyně, je to škoda, protože to je zajímavý příběh, ale já to sdělím panu poslanci Jandákovi písemně a samozřejmě všem vám, kteří se o to budete zajímat, rovněž, včetně všech otázek.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Přeje si pan poslanec Jandák využít své možnosti doplňující otázky? (Mimo mikrofon: Ne, nechci. Veselost v sále.)

 

Poslanec Vítězslav Jandák: Děkuji. Pane ministře, ne. Já děkuji panu ministrovi. Skutečně já jsem chtěl i ocenit to, že on se snažil v poslední chvíli tu sochu zachránit. Za to mu děkuji. Tady se spíše jedná o jeho předchůdce a o jeho okolí. Je velmi nebezpečené. Děkuji vám. (Veselost v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Předpokládám, že pan ministr bude nebo nebude reagovati na toto sdělení.

 

Ministr kultury ČR Václav Jehlička Nejsem nadán nějakými obzvláštními schopnostmi nadpřirozenými, abych odhalil všechny podezřelé osoby ve svém okolí, ale samozřejmě, že na tom pracuji. (Veselost v sále.) A myslím si, že je to také předpoklad toho, abych na tom ministerstvu vydržel.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji, pane ministře.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení páni ministři, konstatuji, že končím projednávání ústních interpelací, jakožto i 11. schůzi Poslanecké sněmovny, a přeji vám všem příjemný večer.

 

(Schůze skončila v 18.02 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP