Začátek schůze Poslanecké sněmovny
31. ledna 2007 v 9.04 hodin

Přítomno: 174 poslanců

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegyně a kolegové, vážení členové vlády, zahajuji druhý jednací den 11. schůze Poslanecké sněmovny.

Prosím, abyste se nejdříve ze všeho přihlásili svými identifikačními kartami. Pan ministr Říman má náhradní kartu č. 3 a pan poslanec Kladívko má náhradní kartu č. 4.

Přečtu vám nejdřív omluvy, které byly doručeny do kanceláře předsedy Poslanecké sněmovny. Omlouvá se pan poslanec Walter Bartoš, ve dnech 30. a 31. ledna 2007 je v zahraničí. Nemocná je paní poslankyně Marta Bayerová, z rodinných důvodů se omlouvá paní poslankyně Eva Dundáčková, ale až na odpoledne, nemocní jsou také poslanci Jaroslav Krupka, Alfréd Michalík, Michal Pohanka a Evžen Snítilý. Vzhledem k tomu, že má soudní jednání, se omlouvá pan poslanec Pavel Ploc. Z členů vlády se omlouvá ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Tak to jsou omluvy.

Dnešní jednání bychom měli zahájit pevně zařazenými body 10, 11 a 14 a pak budeme pokračovat ve schváleném pořadí.

Rád bych vám připomněl, že dnes bude Sněmovna jednat pouze do 13 hodin. Včera jsme rozhodli, že bude probíhat společné zasedání čtyř výborů ve Státních aktech, tuším, že začátek jsem stanovili na 14 hodin 30 minut. Opakuji tedy pro všechny: Ve 13 hodin bude jednání Sněmovny končit a společné zasedání je otevřeno všem poslancům, kteří mají zájem o téma protiraketová základna. Toto jednání začne ve 14.30.

Teď se mi hlásil nejdřív pan poslanec Petr Tluchoř jako předseda volebního výboru. Prosím, pane předsedo, máte slovo jako první. (Velký hluk v jednací síni. Předsedající zvoní.). Kolegové, prosím vás, aby to mělo smysl, bylo by třeba, abychom poslouchali řečníky. Prosím o klid.

Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane místopředsedo. Krásné dobré ráno, dámy a pánové. Dovolte mi, abych v návaznosti na to, že byly včera zařazeny dva nové body, vyhlásil lhůtu na podávání návrhů na volbu členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury, bod 60, a volbu vedoucích stálých delegací Parlamentu do meziparlamentních organizací, bod 61, a to stejně jako ostatní lhůty, tedy do pátku 2. února 2007 do 14 hodin.

Zároveň dovolte, abych vás upozornil, že následující body lze projednat až po skončení zákonné desetidenní lhůty, nejdříve tedy v úterý 13. února 2007, budeme-li zde ještě, a jsou to body 57, 58 a 60.

Děkuji pěkně, hezký den.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď tady mám první písemnou přihlášku pana poslance Vojíře - je to tak? - k programu. Jste to vy.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Jsem to opravdu já, pane místopředsedo.

Vážené dámy, vážení pánové, dovolte mi úvodem vás požádat o zařazení tisku č. 118, ochrana hospodářské soutěže, na pátek 2. 2. 2007, a to druhé čtení, dopoledne po pevně zařazených bodech. Včera večer hospodářský výbor urychleně projednal tento tisk, lhůta byla zkrácena na tři dny, ale protože nic nebrání tomu, abychom tento tisk v pátek projednali, tak vás takto o to žádám. Děkuji pěkně za pozornost.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, bod č. 118 v pátek 2. února dopoledne po pevně zařazených bodech.

Ještě vám sdělím, že pan poslanec Bauer má náhradní kartu č. 1.

Nyní prosím paní poslankyni Evu Dundáčkovou, která zřejmě má také něco k programu.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Děkuji vám, pane místopředsedo. Dovolte, abych napřed upřesnila omluvenku. Ona se opravdu týká dopoledních hodin. Jak je napsáno na mé písemné žádosti o omluvení z vážných rodinných důvodů na dopolední jednání, od 10 do 13 hodin zhruba nemohu pobývat v Poslanecké sněmovně. A na to navazuje i má další prosba, která je v tomto případě směřována nikoliv k vám jako místopředsedovi Poslanecké sněmovny, ale spíše ke kolegům.

Jako bod č. 17 máme projednat sněmovní tisk č. 128, jehož jsem zpravodajkou pléna, a není možné situaci vyřešit jinak než buďto mojí přítomností, anebo prosbou, aby tento bod byl přeřazen, například jako první bod dnešního odpoledního jednání. Vzhledem k tomu, že se jedná o prvé čtení, není ani možné, aby mne jako zpravodajku nahradil někdo jiný, museli bychom uvažovat o změně zpravodaje.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, promiňte, ale vy jste říkala, první bod dnešního odpoledního…?

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Předpokládám, že poté, co bude ukončeno společné jednání čtyř výborů, bude Poslanecká sněmovna pokračovat…

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ne, nebude, nebude. Pochopil jsem to tak, že už dnes odpoledne Poslanecká sněmovna jednat nebude.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Tak potom bychom to mohli zařadit jako první bod na zítřejší dopolední jednání, není-li tam pevně zařazeno něco jiného, nebo obecně na konec prvních čtení.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Na konec prvních čtení, tomu by asi nic nebránilo, to může být, čili bod 17, tisk 128, zařadit na konec prvních čtení. Takto můžeme hlasovat

***




Přihlásit/registrovat se do ISP