(18.20 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji panu zpravodaji, panu poslanci Zdeňku Proskovi.

Oznamuji Sněmovně, že z výkladu legislativy vyplývá, že návrh na to, aby se uskutečnilo ono zrychlené prvé čtení podle § 90 odst. 2, je obsažen v důvodové zprávě tisku, který máme písemně každý k dispozici. Podívejte se prosím a ověřte si tuto informaci. Písemná podoba je ta, která rozhoduje, tato informace je obsažena v tisku, a tudíž není problém, abychom se dále řídili ustanovením § 90 odst. 2. Chyba, která vznikla, je pravděpodobně pouze formálního rázu, vznikla někde mezi tím, kde došlo k přepisu a k formování pozvánky a programu Poslanecké sněmovny. Tolik tedy vysvětlení legislativy.

Budeme se tedy věnovat nejprve obecné rozpravě, kterou otevírám, a oznamuji, že do ní nemám žádnou písemnou přihlášku. Zeptám se tedy, zda se někdo hlásí z místa.

Ano, hlásí se předseda Poslanecké sněmovny pan kolega Vlček.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené kolegyně, vážení kolegové, já chci vzít jménem poslaneckého klubu sociální demokracie 10 minut přestávky, protože mně se tenhle postup nelíbí a já bych to chtěl projednat s ředitelkou organizačního výboru a pak v legislativě, ať to můžeme vyřešit. Protože v podkladech to je, s tím souhlasím, to je jasné, ale na pozvánce toto nebylo uvedeno. A poslanec je zpraven o tom, protože se řídí pozvánkou. Takže jestli s tím budete souhlasit, vzal bych si 10 minut na poradu klubu sociální demokracie a v té době to vyřešíme. Ať si tady neděláme jakoby - nechci dělat žádné naschvály, v žádném případě, ale chci, aby to bylo projednáno v duchu jednacího řádu a abychom ten jednací řád nějakým způsobem neobcházeli.

Takže žádám o přestávku na jednání klubu sociální demokracie.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji, pane předsedo. Vyhlašuji přestávku do 18 hodin 32 minut.

 

(Jednání přerušeno v 18.22 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP