(18.20 hodin)
(pokračuje Jakubková)

Zdůvodnění: Původně navržená částka je nižší, než byla pro rok 2006. V České republice je více než 8507 přejezdů a více než polovina z nich není zabezpečena jinak než označením kříži.

Druhý pozměňovací návrh: Příspěvek pro naplňování programů zaměřených ke zvýšení bezpečnosti dopravy a jejího zpřístupňování osobám s omezenou schopností pohybu a orientace poskytovaný podle § 2 písm. g) zákona číslo 104/2000 Sb. - zvýšit z navrhovaných 95 milionů o částku 100 milionů celkem na 195 milionů.

Pozměňovací návrh číslo tři: Příspěvek na výstavbu cyklistických stezek poskytovaný podle § 2 písmeno h) zákona číslo 104/2000 Sb. - zvýšit z navrhovaných 150 milionů korun o částku 50 milionů korun na 200 milionů korun.

Pozměňovací návrh číslo čtyři: V rozpočtu zrušit položku na akci stupeň Přelouč 2 s navrhovanými náklady 200 milionů korun.

Pozměňovací návrh číslo pět: V rozpočtu zrušit položku zlepšení plavebních podmínek na Labi v Ústí nad Labem, plavební stupeň Děčín, s navrhovanými náklady 50 milionů korun.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Prosím, paní poslankyně, abyste tyto pozměňovací návrhy dala panu zpravodaji, který se nyní hlásí o slovo. Slovo má pan poslanec Karel Sehoř.

 

Poslanec Karel Sehoř: Paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi zopakovat návrh, který zazněl jako legislativně technická úprava, kdy byly načteny dva řádky v části I.3 dvakrát. Je třeba zrušit jeden řádek, tj. silnice I/29 Písek, okružní křižovatka s ulicí Budějovická, za 25 milionů korun. To chci zrušit. Původní řádek, kterým se to nahrazuje, je "silnice I/16, Mělník, okružní křižovatka u mostu přes Labe - 4 miliony korun".

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Prosím o další přihlášky do podrobné rozpravy. Nejsou-li, končím podrobnou rozpravu. Zeptám se na případná závěrečná slova. Nejprve pana ministra, nechce, poté pana zpravodaje, také ne.

Takže požádám pana zpravodaje, aby nám navrhl, jak budeme postupovat dále.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážené dámy, vážení pánové, budeme se muset vyrovnat s pozměňovacími návrhy. Paní poslankyně Jakubková, budete chtít, aby se to hlasovalo jednotlivě? Ano, jednotlivě. Čili budeme hlasovat pětkrát o pozměňovacích návrzích, pak o legislativně technickém návrhu, pak o návrhu jako celku ve znění hospodářského výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Má někdo doplnění k tomuto návrhu? Nemá. Budeme hlasovat o návrzích, jak je přednesl pan zpravodaj, a poprosím o zopakování prvního z těchto návrhů.

 

Poslanec Karel Sehoř: První návrh paní poslankyně Jakubkové je navýšit položku bezpečnosti na železničních přejezdech o 100 milionů, čili na 250 milionů korun.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 154. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 154 přítomno 164, pro 11, proti 79. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Druhým návrhem je zvýšit o 100 milionů korun na 195 milionů příspěvek pro naplňování programů zaměřených ke zvýšení bezpečnosti dopravy. Stanovisko záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 155. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 155 z přítomných 166 pro 5, proti 108. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Třetím pozměňovacím návrhem je zvýšit o 50 milionů na 200 milionů příspěvek na cyklistické stezky. Můj názor je záporný.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 156. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 156 z přítomných 166 pro 8, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Čtvrtým pozměňovacím návrhem je, když to řeknu jednoduše, zrušit položku stupeň Přelouč II. Stanovisko záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 157. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 157 přítomno 167, pro 8, proti 130. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Pátým pozměňovacím návrhem je zrušit položku zlepšení plavebních podmínek na Labi, Ústí nad Labem - státní hranice. Stanovisko záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 158. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 158 přítomno 167, pro 5, proti 121. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Předposledním hlasováním je hlasování o legislativně technické úpravě, kterou jsem načetl. Stanovisko kladné. (Stanovisko ministra také kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 159. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 159 přítomno 167, pro 154, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážená paní předsedající, myslím, že můžeme hlasovat o rozpočtu jako celku ve znění pozměňovacích návrhů hospodářského výboru. Stanovisko kladné. (Stanovisko ministra kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 160. Kdo souhlasí s tímto usnesením? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 160 z přítomných 166 pro 155, proti 4. Tento návrh byl přijat a já konstatuji, že návrh usnesení byl schválen.

 

Děkuji panu ministrovi i zpravodaji

Nyní má slovo předseda volební komise Petr Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, za malou chvíli můžeme začít druhé kolo druhé volby členů dozorčí rady České konsolidační agentury (bod 37) a druhé kolo první volby předsedů stálých delegací Poslanecké sněmovny (bod 40).

Jak již bylo avizováno, do druhého kola volby dozorčí rady České konsolidační agentury postupují pánové Doktor, Ježek, Libý, Rusová a Sýkora.

Do druhého kola volby předsedů stálých delegací postupuje pan poslanec Exner.

Hlasovací lístky se budou vydávat za 2 minuty v době 13 minut do 18.44 hodin. Děkuji. Jinak hezký večer. Výsledky se dozvíte zítra ráno.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Já vám děkuji. Všem, kteří nyní jdete volit, oznamuji, že tímto bodem, tedy bodem voleb, končí náš dnešní jednací den. Děkuji vám za to, že jste se jej zúčastnili.

Zítra budeme začínat body pevně schválenými, tedy nejprve bodem číslo 32 - státní rozpočet, poté bude následovat bod číslo 33, 35 a 36.

Tolik mé informace pro dnešek. Přeji vám příjemný večer.

 

(Jednání ukončeno v 18.30 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP