Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
12. prosince 2006 ve 14.03 hodin

Přítomno: 182 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 7. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Zatím o vydání náhradní hlasovací karty požádal pan poslanec Zajíček. Má náhradní kartu číslo 1.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: Ondřej Liška, Evžen Snítilý, Tejc Jeroným, Vnouček František, Benda Marek, Rybínová Jana, Vondruška Josef. Členové vlády Řebíček Aleš, pan ministr Šedivý Jiří.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, nejprve vás seznámím se závěry z mé dnešní porady s místopředsedy Poslanecké sněmovny a zástupci poslaneckých klubů.

 

Nejprve bychom hlasovali o tom, aby se body 65, 66 a 67, jedná se o třetí čtení návrhů zákonů, projednaly dnes, v úterý.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne ruku a zvedne tlačítko v hlasování pořadové číslo 134. (Smích v sále.) Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 134. Z přítomných 130 poslanců pro návrh 120, proti nikdo. Konstatuji, že tento návrh byl přijat. Budeme tedy body 65, 66 a 67 projednávat dnes, v úterý, a jedná se tedy o třetí čtení.

 

Tak jak bylo již avizováno v úterý 5. prosince o návrhu zákona o pojistném na sociální zabezpečení, sněmovní tisk 36/3, který vrátil Senát Poslanecké sněmovně, je dnešním dnem již splněna lhůta. Předkládám tedy tento vrácený návrh zákona k projednání. Navrhuji jej zařadit na dnešní odpoledne.

Náhradní kartu číslo 2 má pan premiér Topolánek a náhradní kartu číslo 3 má pan předseda poslaneckého klubu, pan poslanec Kováčik.

Takže byl by to tedy, pokud zařadíme tento bod, byl by to bod 72.

 

Pokud jde o další postup při dokončení schváleného pořadu 7. schůze, navrhuji pokračovat takto. Dnes, tedy v úterý 12. 12., projednat body v pořadí, a to jsou volební body, tedy bod 37 až 41, poté z bloku třetích čtení body 65, 66 a 67, návrh zákona vrácený Senátem, sněmovní tisk 36/3. Pokud bude schválen tento bod, tak to bude bod 72. A dále bod 34, sněmovní tisk 54. Ve středu 13. 12. projednat body 32, 33, 35 a 36. Pokud proti tomuto není žádných námitek, nechal bych o těchto návrzích hlasovat najednou.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 135. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 135. Z přítomných 160 poslanců pro návrh 153, proti nikdo. Konstatuji, že i tento návrh byl schválen.

 

Ptám se, jestli má někdo nějakých dalších návrhů. Ano. Pan předseda poslaneckého klubu, pan poslanec Hašek. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Hašek: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, vládo, kolegyně a kolegové, já vám přeji krásné odpoledne. Dovolte, abych načetl návrh, který vznikl na dnešním jednání grémia předsedy Poslanecké sněmovny.

Po dohodě všech zástupců poslaneckých klubů navrhuji vyřadit z programu bod 38. Odůvodnění je jednoduché. Když jsme původně zařazovali napevno bod 38 na dnešní den, domnívali jsme se, že už bude v úterý 12. prosince 2006 zřejmé, jaké bude uspořádání z hlediska vlády a opozice v České republice. Bohužel ke 14. hodině dnešního dne to jasné není. Z toho důvodu se dohodli zástupci poslaneckých klubů na vyřazení bodu 38. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Děkuji. Má někdo další návrhy? (Nemá.)

 

Takže bychom hlasovali o návrhu pana předsedy poslaneckého klubu, pana poslance Haška, a to je o tom, že bychom tedy vyřadili z dnešního jednání bod 38. Jsou to volby předsedů stálých komisí.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 136. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 136. Z přítomných 165 poslanců pro návrh 90, proti 33. Konstatuji, že bod 38 byl vypuštěn z našeho programu.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, přehled zbývajících bodů k projednání vám byl předložen na lavice.

Než přistoupíme k projednávání bodů schváleného pořadu 7. schůze a návrhu zákona vráceného Senátem, navrhuji na žádost předsedy Senátu umožnit vystoupení senátoru Milanu Štěchovi v Poslanecké sněmovně. Informace k pozměňovacím návrhům Senátu vám byly rozdány do vaší pošty.

 

Kdo souhlasí s vystoupením jmenovaného senátora, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 137. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 137. Z přítomných 170 poslanců pro návrh 129, proti návrhu 15. Konstatuji, že i tento návrh byl schválen.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP