(18.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vím, že padly dva návrhy na zamítnutí a také padly návrhy na vrácení navrhovatelům k dopracování. O těchto návrzích budeme hlasovat. Děkuji vám prozatím a zeptám se na závěrečné slovo pana navrhovatele. Slovo má pan poslanec Robin Böhnisch.

 

Poslanec Robin Böhnisch: Paní místopředsedkyně, děkuji za slovo. Dámy a pánové, já v první řadě děkuji za podporu využívání obnovitelných zdrojů, která zazněla snad ve všech projevech, snad s jednou výjimkou. V druhé řadě děkuji všem vystupujícím, včetně těch, kteří vyjádřili negativní stanovisko k tomuto zákonu. To jsou veskrze podnětná stanoviska. Většinou vycházela z názoru vlády a z vládního stanoviska k tomuto zákonu, některá byla i jiná, originální, možná někdy vycházela trochu z drobných nedorozumění či špatně pochopené důvodové zprávy nebo zákona, ale to nic.

Já jsem před sebou měl připravené poznámky k vládnímu stanovisku, poměrně obsáhlé, nicméně jak jsem debatu sledoval, domnívám se, že daleko lepší platformou pro hlubší diskusi by byla půda výborů, nejen výboru hospodářského, kam doporučil tuto normu organizační výbor. Myslím si, že by bylo vhodné poslat tento tisk i do výboru pro životní prostředí. Já si nejsem jist, jestli to pan kolega Bursík vyjádřil nějakým hlasovatelným způsobem.

Tudíž ještě jednou navrhuji, aby tento tisk byl zařazen i do výboru pro životní prostředí, a dovoluji si požádat o prodloužení projednávání tohoto návrhu ve výborech o 30 dnů. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Prodloužení o…? (Poslanec Böhnisch: Třicet dnů.) Ale já se obávám, pane poslanče, že o tomto návrhu nebudeme moci hlasovat, protože měl padnout v obecné rozpravě, nikoliv až po jejím skončení. To je problém, do kterého jsme se teď dostali.

Nicméně je před námi hlasování, ale já ještě dávám slovo zastupujícímu místopředsedovi poslaneckého klubu ODS Janu Bürgermeisterovi.

 

Poslanec Jan Bürgermeister: Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, v zastoupení předsedy klubu ODS žádám patnáctiminutovou přestávku na jednání klubu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Vyhlašuji pauzu do 18.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 18.13 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP