(18.50 hodin)
(pokračuje Šedivý)

Relativně velký nárůst cvičení v 1. doplňku plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2006 je způsoben tím, že informace byla zpracována v říjnu a zaslána ke schvalovací proceduře v listopadu 2005. (V sále je velký hluk.)

Dalším z důvodů je velmi časté upřesňování cvičení, změny termínů a nabídky nových zahraničních výcvikových aktivit našimi partnery v NATO v průběhu roku.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Omlouvám se, pane ministře. Dovolím si vám zjednat alespoň elementární klid. Prosím vás, dámy a pánové, naše jednání se opravdu již blíží ke konci, ale umožněme panu ministrovi vystoupit v důstojné atmosféře. Děkuji vám.

Pokračujte prosím, pane ministře.

 

Ministr obrany ČR Jiří Šedivý Děkuji vám, paní místopředsedkyně. Uvedená cvičení budou financována v rámci schváleného rozpočtu kapitoly Ministerstva obrany na rok 2006 ve smyslu § 22 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a změně některých souvisejících zákonů, rozpočtová pravidla. Proto nevznikají dodatečné požadavky na finanční prostředky v oblasti zabezpečení zahraničních cvičení.

Součástí tohoto materiálu je příloha obsahující doplněná cvičení na rok 2006 na území České republiky i mimo ně.

Vážená paní předsedající, dámy a pánové, navrhuji vzít dokument 1. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2006 na vědomí. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já děkuji, pane ministře. Tento sněmovní tisk projednal výbor pro obranu, jehož usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 9/1. Prosím, aby se ujal slova zpravodaj výboru pan poslanec Alexander Černý, informoval nás o jednání výboru a přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Máte slovo, pane poslanče.

 

Poslanec Alexander Černý: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážení členové vlády, dámy a pánové, 8. usnesení výboru pro obranu z 3. schůze ze dne 4. října 2006 k 1. doplňku plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2006, sněmovní tisk 9.

Po odůvodnění brigádního generála Ing. Petra Pavla, ředitele operačního odboru Ministerstva obrany, zpravodajské zprávě a rozpravě výbor pro obranu doporučil Poslanecké sněmovně Parlamentu vzít na vědomí 1. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2006 a pověřuje zpravodaje výboru, aby s tímto usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu. (Potlesk z řad poslanců KSČM.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Děkuji vám, pane zpravodaji. Zahajuji všeobecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ani z místa se do této rozpravy nikdo nehlásí, takže všeobecnou rozpravu tímto končím.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Ani k této nemám žádnou přihlášku a taktéž nevidím nikoho z místa přihlášeného do podrobné rozpravy, proto končím i podrobnou rozpravu.

Opět předpokládám, že pan ministr nebude chtít využít svého závěrečného slova. Pan zpravodaj nás seznámil s návrhem usnesení, takže v následujícím hlasování budeme hlasovat o usnesení, kterým Poslanecká sněmovna bere na vědomí 1. doplněk plánu vojenských cvičení jednotek a štábů Armády České republiky se zahraničními partnery na území České republiky i mimo ně v roce 2006.

 

Kdo prosím s tímto návrhem souhlasí, ať v hlasování, které tímto zahajuji, vyjádří svůj souhlas stisknutím tlačítka ano a zvednutím ruky. Děkuji vám. Kdo je prosím proti?

V hlasování číslo 72 se pro tento návrh vyslovilo 107 poslanců z přítomných 134. Usnesení tedy bylo přijato.

 

Tímto končím bod č. 60. Dovoluji si, dámy a pánové, tímto ukončit i dnešní zasedání Poslanecké sněmovny Parlamentu.

Než se rozejdeme, seznámím vás s programem zítřejšího rána. Na čtvrtek 26. 10. jsme jako první bod zařadili projednávání státního rozpočtu České republiky pro rok 2007 v prvém čtení. Jako další bod potom druhé čtení sněmovního tisku 41, spotřebních daní.

Takže vám děkuji a přeji vám hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 18.54 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP