(10.00 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení poslanci, vážení členové vlády, nechci zahajovat schůzi, protože klub KSČM požádal o 15minutovou přestávku. Začali bychom v 10.15 hodin.

 

Začátek schůze Poslanecké sněmovny
29. září 2006 v 10.15 hodin

Přítomno: 191 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 4. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám. Schůzi jsem svolal podle § 51 odstavec 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 43 poslanců. Pozvánka vám byla rozeslána v pátek 22. září a tentýž den byl odeslán i telegram.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a oznámili, kdo má náhradní kartu nebo kdo žádá o její vydání. Dosud mi nahlásili tito poslanci náhradní kartu: pan poslanec Dub - náhradní karta číslo 31, pan poslanec Lhota - náhradní karta 33, pan ministr Pospíšil náhradní karta 34.

Nyní přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze.

Prosím vážené kolegyně a kolegy o klid v jednacím sále. Nebudu pokračovat, pokud se neztišíte.

Nyní bychom měli přistoupit k určení ověřovatelů schůze. Než tak učiníme, oznamuji, že náhradní kartu číslo 13 má pan poslanec Jandák a náhradní kartu číslo 35 má pan poslanec Váňa.

 

Navrhuji, abychom určili poslance Jaroslava Krákoru a poslance Jiřího Carbola. Má někdo jiný návrh? Nevidím.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 182 poslanců pro návrh 166, proti nikdo. Konstatuji, že jsme ověřovateli 4. schůze Poslanecké sněmovny určili poslance Jaroslava Krákoru a Jiřího Carbola.

 

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: pan poslanec Ambrozek - služební zahraniční cesta, paní poslankyně Parkanová - bez uvedení důvodu, pan poslanec Šmíd - dlouhodobě plánovaná služební cesta na Slovensko, paní poslankyně Šojdrová - zdravotní důvody, pan poslanec Vnouček - zdravotní důvody, paní poslankyně Mazuchová - zdravotní důvody.

Z členů vlády se omlouvají: pan ministr Julínek, pan ministr Kalaš, paní ministryně Kopicová, pan ministr Šedivý, pan ministr Štěpánek a paní ministryně Vicenová.

 

Nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 4. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Připomínám, že podle § 54 odstavec 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze tedy navrhovat změnu nebo doplnění pořadu. Rovněž tak nelze rozšiřovat schválený pořad.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP