(Jednání pokračovalo ve 12.11 hodin.)

 

Předsedající Lubomír Zaorálek: Páni kolegové, zahajuji opět přerušené jednání. Prosím pana předsedu, pana poslance Tluchoře, aby nás informoval o výsledku tajné volby.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Vážený pane předsedající, dámy a pánové, předstupuji před vás opět, abych vám sdělil informaci o zápisu o volbě předsedy Poslanecké sněmovny. Tentokrát druhá volba druhé kolo.

Počet vydaných hlasovacích lístků 198, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 125, počet neodevzdaných hlasovacích lístků 73. Pro poslance Jana Kasala bylo odevzdáno 99 hlasů. Musím tedy konstatovat, že ani protentokrát nebyl ve druhém kole nikdo zvolen. Tím druhá volba končí.

Volební komise navrhuje vyhlásit lhůtu na podávání návrhů na předsedu Poslanecké sněmovny do středy 12. července 16 hodin, s tím, že bych požádal o přerušení této schůze do pátku 10 hodin.

 

Předsedající Lubomír Zaorálek: Já myslím, že je to dohoda, na které se shodla volební komise. Slyšeli jsme, že ve středu byla lhůta na předkládání návrhů a schůze by pokračovala znovu v pátek v 10 hodin.

O slovo se ještě hlásí - chvilku vydržte - pan poslanec Kasal. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jan Kasal: Vážené paní, vážení pánové, určitě se sluší, abych opravdu upřímně poděkoval všem těm, kteří se rozhodli svým hlasem dát důvěru mně, a to nejen mně jako Janu Kasalovi, ale také tomu, aby Sněmovna konečně začala pracovat. To, že to dnes nevyšlo, je mi opravdu líto a předpokládám, že ti, kteří dnes měli jiný názor, mají v zásobě nějaké lepší řešení, které Poslaneckou sněmovnu v řádu dnů dovede do situace, kdy konečně začneme pracovat. Já se na práci těším. Věřím, že nás je většina.

Děkuji vám za pozornost. (Potlesk.)

 

Předsedající Lubomír Zaorálek: Přerušuji ustavující schůzi Poslanecké sněmovny. Sejdeme se v pátek v 10 hodin. Přeji vám příjemný den.

(Z galerie pro hosty rozhozeny letáky s textem: "KSČSSD. To už tady bylo, nedopusťme…")

 

(Jednání skončilo ve 12.15 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP