Pátek 8. února 2008

 

(16.21 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené kolegyně, vážení kolegové, vyhlašuji do 17 hodin přestávku na jednání poslaneckých klubů. Sejdeme se tady v 17 hodin. Kolegové předsedové budou nyní svolávat jednotlivé poslanecké kluby.

 

(V 16.22 hodin na žádost poslaneckého klubu ČSSD přestávka prodloužena do 17.15 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené senátorky, vážené poslankyně, vážení senátoři, vážení poslanci, vážení členové vlády, milí hosté, než ukončím rozpravu, informoval bych vás o dohodovacím řízení, které proběhlo po přerušení naší společné schůze.

Výsledek dohodovacího řízení a předpoklad je ten, že pan poslanec Marek Benda svou námitku stáhne a dohodovací řízení požadované předsedou Senátu se již uskutečnilo. Táži se pana poslance Bendy... Ano, stahuje. Výborně. Pan předseda Senátu s tímto postupem taktéž souhlasí.

Já ukončím rozpravu k navrženým kandidátům a ke způsobu volby. Když dovolíte, navrhl bych postup, podle kterého budeme hlasovat, podle kterého budeme postupovat, jak byl výsledek dohodovacího řízení.

V prvním hlasování by hlasoval Senát o následujícím: Souhlasí Senát s tím, že bude hlasovat o návrhu předsedy Poslanecké sněmovny na tajné hlasování společně s Poslaneckou sněmovnou, s tím, že rozhoduje nadpoloviční většina z přítomných senátorů a poslanců?

Poprosil bych, aby byl zjištěn počet přítomných senátorů.

Pan předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL pan poslanec Severa. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Pavel Severa: Dámy a pánové, prosím o deset minut technické pauzy pro klub KDU-ČSL. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Sejdeme se v 17.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 17.20 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP