Neautorizováno !


 

(19.10 hodin)
(pokračuje Doktor)

Já bych chtěl uvést, že tento záznam je v rozporu s tím, co jsem zde četl, i v rozporu s písemným podkladem, který jsem předal jak zpravodaji, tak zástupcům legislativy. Rád bych se vypořádal touto formou s tím, že načtu správné znění, které má být "je odůvodnění daňového subjektu detailně známo".

Zrovna tak ve třetí větě stejného paragrafu, tedy § 32 odst. 1, mezi slovy "které skutečnosti má za prokázané" a slovy "o které důkazy opřel" je uvedena chybně spojka "a". Správně má být uvedena místo "a" čárka. Takže správně tato část věty třetí má být "které skutečnosti má za prokázané, o které důkazy opřel svá skutková zjištění".

Věřím, že jsem takto formálně vyhověl potřebám, které řeší jednací řád vznesením legislativně technických poznámek, za kteréžto svou korekci označuji. Předám to samozřejmě písemně panu zpravodaji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To byl pan poslanec Michal Doktor. Nyní pan poslanec Kala v rozpravě.

 

Poslanec Miloslav Kala: Děkuji, pane místopředsedo. Chtěl bych upozornit na tisk 1189/2, pozměňovací a jiné návrhy, kde na straně 8 je poznámka legislativy, která se týká legislativně technické poznámky, kde je odkaz pod čarou č. 1. Pokračuje se "zrušuje text" atd. Má tam správně být text: Pod čarou č. 1a.

Tuto poznámku máme uvedenu v tomto tisku, to znamená zahrnul bych ji do hlasování o legislativně technických změnách, které přednesl pan poslanec Doktor, s touto poznámkou, kterou jsem přednesl já. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Souhlas. Kdo další v rozpravě? Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Omlouvám se paní poslankyni Evě Dundáčkové, že jsem ji přehlédl. Je to pravděpodobně pozdní večerní hodinou. Prosím, paní kolegyně, máte slovo.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Já si to tedy nebudu vysvětlovat osobně, pane předsedající. (Předsedající: Děkuji vám.)

Dovolte prosím, abych načetla legislativně technickou změnu, která žádným způsobem nemění mnou načtený pozměňovací návrh uvedený jako pozměňovací návrh C1 týkající se části páté změny zákona o správě daní a poplatků.

Ve stenozáznamu je poslední věta v uvedeném pozměňovaném § 31 odst. 4 uvedena v následujícím znění: "Do tohoto úředního záznamu a dalších důkazních prostředků je daňový subjekt oprávněn nahlížet." V materiálu, který jsem dala k dispozici panu zpravodaji a také paní doktorce z legislativního odboru, je uvedeno: "Do tohoto úředního záznamu a do důkazních prostředků je daňový subjekt oprávněn nahlížet." Navrhuji tedy, aby v rámci legislativně-technických změn byla provedena tato úprava. Zároveň upozorňuji, že i ve verzi, která je uvedena ve stenoprotokolu, považuji tento pozměňovací návrh za hlasovatelný. V každém případě.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, pan zpravodaj kývá, že ano, že to bude zařazeno mezi legislativně technické. Ještě jednou se tedy rozhlédnu po sněmovně, abych nikoho nezkrátil na jeho právech vystoupit. Nikoho nevidím, rozpravu tedy končím.

Žádám zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil stejně jako pan ministr Radko Martínek. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Miloslav Kala: Děkuji, pane místopředsedo. Vážené dámy, vážení pánové, navrhuji tento postup.

Prvním hlasováním bychom mohli odhlasovat všechny legislativně technické připomínky, které byly předneseny panem kolegou Doktorem, mnou a paní kolegyní Dundáčkovou. Dále bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích uvedených pod písmenem A s tím, že by se jednalo o jedno hlasování A1, A2, A3. Hlasování o účinnosti bychom si nechali na závěr, protože je tam pozměňovací návrh v části B. Poté bychom hlasovali jedním hlasováním pozměňovací návrhy pana kolegy Doktora pod písmenem B. Poté bychom pokračovali hlasováním, a navrhuji opět jedno hlasování, o všech pozměňovacích návrzích předložených paní poslankyní Dundáčkovou pod písmenem C. Poté by následovalo hlasování o účinnosti ve verzi buďto doplněné o část B2 nebo v části A4. Poté bychom hlasovali o návrhu jako o celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Je to složitější procedura, než byly předchozí. Pravděpodobně bude vhodnější, když ji necháme odhlasovat. Ještě se k proceduře hlásí paní poslankyně Eva Dundáčková. Prosím, paní kolegyně, máte slovo.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Pane předsedající, dámy a pánové, já se vám velmi omlouvám. I na mne působí pokročilá hodina. Já jsem si vůbec neuvědomila, že v rámci tohoto návrhu zákona je načten a uplatněn i další mnou prosazovaný pozměňovací návrh, a to pozměňovací návrh pod písmenem C2, který se týká změny exekučního řádu.

Dovolte mi, abych s vaším souhlasem vyjádřeným hlasováním vzala tento pozměňovací návrh celý zpátky, tedy nejenom C2, ale i C3, C4 a C5. To znamená celou sadu pozměňovacích návrhů, které se týkají části šesté, změny exekučního řádu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Tyto pozměňovací návrhy bychom odhlasovali pravděpodobně nejdřív. Nyní bychom nechali schválit proceduru. Já vás odhlásím pro jistotu. Přihlaste se svými identifikačními kartami.

Schválíme navrženou proceduru včetně návrhu paní kolegyně Dundáčkové, který budeme hlasovat jako první.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 332. Ptám se, kdo je pro navrženou proceduru. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 332 z přítomných 117 pro 107, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloslav Kala: Nyní Sněmovna vysloví souhlas nebo nesouhlas se zpětvzetím pozměňovacích návrhů C2, C3, C4, C5 s tím, že pokud bude tento souhlas vysloven, tak moje legislativně technická připomínka pozbývá platnosti.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Hlasujeme tedy zpětvzetí pozměňovacího návrhu paní kolegyně Dundáčkové.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 333. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 333 z přítomných 123 pro 116, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloslav Kala: Nyní bychom hlasovali o legislativně technických připomínkách pana kolegy Doktora a paní kolegyně Dundáčkové. Stanovisko souhlasné. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 334. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 334 z přítomných 125 pro 118, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloslav Kala: Bude následovat hlasování o pozměňovacích návrzích A1 až A3. Stanovisko souhlasné. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 335. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 335 z přítomných 127 pro 123, proti 1. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP