Neautorizováno !


 

(18.50 hodin)

Poslanec František Beneš: Budeme nyní hlasovat o komplexu pozměňovacích návrhů pod písmenem A, jedním hlasováním jako celek. (Zpravodaj i předkladatel doporučují.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování 323 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 323 - z přítomných 146 pro 124, proti 11, návrh byl přijat. Další.

 

Poslanec František Beneš: V dalším hlasování rozhodneme o pozměňovacím návrhu pod písmenem D, a to opět jedním hlasováním. (Zpravodaj nedoporučuje, předkladatel nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 324 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 324 - z přítomných 146 pro 44, proti 90, návrh nebyl přijat.

 

Pozměňovací návrhy byly vyčerpány. Budeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Miloslava Kaly a Miroslava Kapouna na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 290 z roku 2002 Sb., o přechodu některých dalších věcí, práv a závazků České republiky na kraje a obce, občanská sdružení působící v oblasti tělovýchovy a sportu a o souvisejících změnách a o změně zákona č. 157 z roku 2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky, ve znění zákona č. 10 z roku 2001 Sb., a zákona č. 20 z roku 1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 992, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 325 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 325 - z přítomných 147 pro 104, proti 36, návrh byl přijat.

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji zástupci navrhovatelů, děkuji zpravodaji a končím bod č. 122.

 

Poslanec Miloslav Kala: Dovolte, abych poděkoval všem, kteří hlasovali pro tento zákon. Především bych chtěl poděkovat za to, že všechny veřejné organizace v této zemi jsou si tentokrát rovny. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Kalovi. Zahájíme bod číslo 123. Tím je

 

123.
Návrh poslanců Františka Beneše, Miroslava Opálky, Anny Čurdové, Josefa Smýkala,
Ludvíka Hovorky, Josefa Víchy, Taťány Fischerové, Svatopluka Karáska a dalších
na vydání zákona o prodejní době v zastavárnách a některých jiných provozovnách
/sněmovní tisk 1025/ - třetí čtení

 

Místo u stolku zpravodajů zaujal pan poslanec František Beneš za navrhovatele a žádám o totéž pana poslance Antonína Sýkoru jako zpravodaje hospodářského výboru. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1125/3, který nám všem byl rozdán.

Otevírám rozpravu a konstatuji, že nemám žádnou přihlášku do rozpravy ve třetím čtení. Nevidím nikoho z místa, rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil, stejně tak jako zástupce navrhovatelů. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Antonín Sýkora: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, procedura k tomuto jednoduchému, ale potřebnému zákonu bude velmi jednoduchá. Budeme hlasovat pouze o usnesení hospodářského výboru ze dne 22. února tohoto roku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Má někdo připomínku k návrhu procedury? Není tomu tak. Nemyslím si, že je nutné o tom dávat hlasovat. Přikročíme rovnou k hlasování o tomto návrhu, který byl předložen.

Já vás ještě jednou všechny odhlásím a požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými hlasovacími kartami.

 

O návrhu obsaženém v usnesení hospodářského výboru rozhodneme podle návrhu zpravodaje jediným hlasováním, a to hlasováním pořadové číslo 326, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 326 - přítomno 130, pro 112, proti 12, návrh byl přijat.

 

Protože jsme všechny pozměňovací návrhy vyčerpali, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Františka Beneše, Miroslava Opálky, Anny Čurdové, Josefa Smýkala, Ludvíka Hovorky, Josefa Víchy, Taťány Fischerové, Svatopluka Karáska a dalších na vydání zákona o prodejní době v zastavárnách a některých jiných provozovnách, podle sněmovního tisku 1025, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 327 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování pořadové číslo 327 - přítomno 134, pro 112, proti 16, návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji zástupci navrhovatelů, děkuji zpravodaji a končím bod č. 123.

Ještě pan poslanec Beneš.

 

Poslanec František Beneš: Dámy a pánové, děkuji vám za podporu tohoto drobného, ale prospěšného návrhu zákona. Díky moc. (Potlesk poslanců KSČM.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pokračujeme bodem č. 124. Tím je

 

124.
Návrh poslanců Lubomíra Zaorálka, Václava Exnera, Vojtěcha Filipa,
Michala Haška, Jana Kasala, Jitky Kupčové, Ivana Langera, Miroslavy Němcové,
Vlastimila Ostrého a Jana Vidíma na vydání zákona, kterým se mění zákon
č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1046/ - třetí čtení

 

U stolku zpravodajů zaujal své místo předseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek a zpravodaj ústavněprávního výboru Stanislav Křeček. Konstatuji, že pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1046/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil, stejně jako pan předseda. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Pane předsedající, kolegyně a kolegové, ještě bych upozornil na opravu písařské chyby v textu zákona. Nebudeme o tom hlasovat, jen na to upozorňuji pro záznam. V prvním bodě paragrafu 100a odst. 4 jsou slova "není přístupné", která se nahradí slovy "není přípustné". Bylo to napsáno omylem. Domnívám se, že o tom není třeba hlasovat, je to písařská chyba.

Pokud jde o pozměňovací návrhy, máme pozměňovací návrhy pod písmenem A poslance Libora Ježka a návrhy pod písmenem B poslance Karla Vymětala.

Pokud jde o pozměňovací návrhy pod písmenem A, tak po dohodě s panem kolegou Ježkem konstatujeme, že pozměňovací návrhy pod písmenem A odst. 1 pod body 1, 2, 3, 4 jsou nehlasovatelné. Budeme tedy hlasovat pouze 1.5. A nehlasovatelný je odstavec 2, protože navazuje na ty, které jsou nehlasovatelné. Důvod nehlasovatelnosti je ten, že pan poslanec Ježek vypustil řadu výborů, avšak jenom v jednom ustanovení, přestože tyto jsou ve všech ostatních.

A potom budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem B poslance Karla Vymětala, pododst. 1, 2 a 3.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP