Neautorizováno !


 

(17.10 hodin)

Poslanec Miloš Melčák: Nyní se dostáváme k pozměňovacímu návrhu pana poslance Hovorky H1, který je předložen ve dvou variantách. Doporučuji podle schválené procedury nejprve variantu 1. (Předkladatel i zpravodaj souhlasili.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 292 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 292 z přítomných 170 pro se vyslovilo 83, proti 42, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Vzhledem k tomu, že první varianta tohoto pozměňovacího návrhu nebyla přijata - pardon, kontrola hlasování.

 

Poslanec Pavel Severa: Vážené kolegyně a kolegové, omlouvám se, na sjetině mám křížek, že jsem byl proti návrhu, přestože jsem souhlasil. Takže zpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Takže budeme opakovat hlasování číslo 292. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 293. Kdo souhlasí s námitkou proti zápisu o hlasování, kterou přednesl pan poslanec Severa? Kdo je proti potvrzení námitky? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 293 z přítomných 172 pro bylo 132, proti 1, návrh byl přijat. Budeme tedy znovu hlasovat o variantě první bodu H1.

 

Poslanec Miloš Melčák: Jde tedy o první variantu pozměňovacího návrhu H1.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 294 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování má pořadové číslo 294. Z přítomných 173 pro hlasovalo 81, proti 43, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Pokračujeme nyní variantou 2 pozměňovacího návrhu pana poslance Hovorky H1. (Stanoviska předkladatele i zpravodaje byla negativní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 295 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 295 ze 172 pro bylo 24, proti 92, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní můžeme přikročit k návrhům H2 a H4 jedním hlasováním. Týká se to zařazení nového oboru malířství, lakýrnictví a natěračství - to jen jako upozornění pro kolegy. (Stanoviska předkladatele a zpravodaje byla negativní.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 296 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 296 z přítomných 173 bylo pro 105, proti 23, návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní můžeme pokračovat pozměňovacím návrhem pod písmenem I pana poslance Býčka. (Stanoviska překladatele i zpravodaje byla kladná.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ještě počkám na kontrolu. V pořádku?

 

Budeme tedy dále hlasovat o H3. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 294 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 297… (Posl. Býček upozorňuje zpravodaje na chybu v oznámeném předmětu hlasování.)

 

Poslanec Miloš Melčák: Ano, pane kolego, já jsem si také všiml, že řídící nechal hlasovat H3, a přitom předtím byl avizován váš pozměňovací návrh.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, prohlašuji hlasování pořadové číslo 297 za zmatečné.

Budeme tedy hlasovat o pozměňovacím návrhu I. (Stanoviska předkladatele i zpravodaje byla kladná.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 298 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 298 z přítomných 173 pro bylo 123, proti 31, návrh byl přijat. Prosím další návrh.

 

Poslanec Miloš Melčák: Nyní se dostáváme k legislativně technickým změnám, které doporučila Sněmovně paní kolegyně Dundáčková k jejímu pozměňovacímu návrhu týkajícímu se notářského řádu, který máme v tisku pod písmeny J1 až J14. (Stanoviska předkladatele i zpravodaje byla neutrální.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Hlásí se paní kolegyně Dundáčková. Prosím, paní poslankyně.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Pane předsedající, pane zpravodaji, já jsem, přiznám se, překvapena průběhem tohoto hlasování. Bývá obvyklé, že o načtených legislativně technických změnách se hlasuje na začátku či na konci. Pokud o meritu věci rozhodneme negativně, bude již zbytečné o legislativně technických změnách hlasovat. Anebo proč máme v průběhu hlasování hlasovat u každého návrhu o legislativně technických změnách a pak o návrhu jako takovém? To se mi nezdá postup správný.

Podávám tedy proti tomu námitku a žádám, aby bylo hlasováno o pozměňovacích návrzích uvedených pod bodem J a v závěru případně o legislativně technických úpravách, které byly načteny.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Pan zpravodaj.

 

Poslanec Miloš Melčák: Já rozumím paní kolegyni Dundáčkové, ale pokud by tyto pozměňovací návrhy nebo tyto legislativně technické změny nebyly přijaty, musel bych prohlásit její pozměňovací návrhy za nehlasovatelné.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: No, to je právě onen sporný bod, o kterém tady hovoříme. Prosím, paní kolegyně, máte ještě jednou slovo.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Ono tomu tak není, protože legislativa se s tím vypořádá i v případě, že to odhlasujeme ve stávajícím znění, protože z logiky věci tyto pozměňovací návrhy vyplývají. Jen pro legislativní zpřesnění a přesnost naší práce jsem navrhla, aby byly tyto legislativně technické změny načteny a abychom o nich hlasovali. Ten návrh je hlasovatelný i bez těchto úprav. Je logické, že nemůžeme zrušit § 51 odst. 3, když tam odst. 3 není. Ale § 51 zrušíme jako takový.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ještě pan poslanec Václav Exner s procedurální připomínkou.

 

Poslanec Václav Exner: Věci rozumím tak, že paní poslankyně Dundáčková je toho názoru, že její pozměňovací návrhy by byly hlasovatelné, i kdyby nebyly přijaty legislativně technické změny. To ale nebrání tomu, aby byly ty legislativně technické změny buď odsouhlaseny, nebo neodsouhlaseny, což pokládám za správné, protože potom budeme vědět, v jakém stavu jsou její návrhy.

Myslím si tedy, že se nic nestane, když budeme hlasovat o legislativně technických změnách. Ať už budou, nebo nebudou přijaty, budeme potom hlasovat o jejích návrzích, a to buď tak, jak budou upraveny, nebo ve stavu, v jakém jsou teď.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane zpravodaji, když jste říkal postup hlasování, ten jsme odhlasovali. V jakém pořadí jste říkal legislativně technické změny paní kolegyně Dundáčkové?

 

Poslanec Miloš Melčák: Nejprve legislativně technické změny a potom hlasování o návrhu. Nicméně si myslím, pane předsedající, že můžeme ten postup obrátit, pokud s tím Sněmovna bude souhlasit.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To nemůžeme. Pokud jsme to odhlasovali, museli bychom výsledky toho hlasování revokovat. Proto jsem se na to ptal. Čili ta debata byla marná - schválili jsme pořadí, že nejdříve budou legislativně technické změny a pak bod J.

Ještě se hlásí pan kolega Vávra, pravděpodobně s procedurální připomínkou. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Eduard Vávra: Děkuji. Já tu souhlasím s panem poslancem Exnerem. On totiž tady prohlásil, že pokud přijmeme nebo nepřijmeme legislativně technické návrhy, tak můžeme hlasovat o pozměňovacích návrzích paní kolegyně Dundáčkové. Potom ovšem namítám, protože když jsme přijímali anebo nepřijímali pozměňovací návrhy pod bodem J pana Pospíšila, tak jsme nepřijali legislativně technické změny, a přitom bylo prohlášeno, že tyto jeho změny pod písmenem J jsou nehlasovatelné.

Já bych potom vznesl námitku proti hlasování o pozměňovacích návrzích pana poslance Pospíšila.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP