Neautorizováno !


 

(13.40 hodin)
(pokračuje Filip)

Čili my nemusíme vůbec hlasovat o tomto zmatečném textu. A tady s kolegou Plevou jasně souhlasím, protože ten je zmatečný s těmi tečkami. A proto, abychom o tom nehlasovali; navrhuji, aby se ta část s tečkami, v podstatě neoznačená, hlasovala zvlášť, a myslím, že se s tím procedurálně jednoduše vypořádáme.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pokud to beru jako návrh pana místopředsedy k proceduře, tak lze o návrhu hlasovat po částech.

Pan poslanec Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, než jsem zde poprvé vystupoval, tak jsem to samozřejmě konzultoval s legislativou. Ale tady je část první, změna obchodního zákoníku, a pak se tam před článek první vkládají slova: "část první, změna zákona o bankách". Tak který zákon tím měníme? A ve změně zákona o bankách není ani tečka, není tam napsáno nic.

Je to i podle legislativy celé nesmyslné. A než bychom se tady takto přeli, tak to prostě prohlasme za nehlasovatelné, protože to nehlasovatelné je. Je to nesmyslný text i podle legislativy, nejenom podle mne.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Souhlasím s názorem pana poslance Plevy. Pokud někdo má jiný názor, tak nechť vznese proti mému názoru námitku a podrobíme to hlasování.

Jinak prosím pana poslance Alfréda Michalíka, aby se ujal povinností zpravodaje.

 

Poslanec Alfréd Michalík: Děkuji, pane předsedající. V hlasování vlastně vycházíme z materiálu 1172/4, který jste určitě všichni dostali.

Navrhuji, abychom posoudili hlasováním, zda doplnění pana poslance Vlčka je pro nás akceptovatelné, čili že budeme brát jeho změny -

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ne, to tak nebylo. Vy musíte vznést námitku proti mému rozhodnutí, že tento pozměňující návrh je nehlasovatelný.

 

Poslanec Alfréd Michalík: V tom případě podávám námitku proti tvrzení pana předsedajícího.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Kdo souhlasí s námitkou, ať v hlasování pořadové číslo 106 zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 123 poslanců, pro 35, proti 40. Sněmovna tedy dala za pravdu mému názoru. (Oživení v sále.)

 

Prosím pěkně, ten rozdíl je tak dramatický, že se možná někdo přihlásí k tomu, že pro stenozáznam uvede, že selhalo hlasovací zařízení nebo bude mít nějakou jinou výmluvu. Ale pokud během 30 minut bude někdo zase podroben masáži…

 

Poslanec Alfréd Michalík: Vážený pane předsedající, v tom případě žádám o desetiminutovou přestávku na upřesnění dalšího postupu.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Jako zpravodaji musíme vyhovět, takže se sejdeme ve 13.53 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.43 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP