Neautorizováno !


 

(13.20 hodin)
(pokračuje Kasal)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Kolegyně a kolegové, padla závěrečná slova a také slovo místopředsedy Poslanecké sněmovny a nyní přistoupíme k hlasování o návrzích, které padly v rozpravě. Slovo má zpravodajka k tomuto tisku a já předávám zpět řízení.

 

Poslankyně Vlasta Parkanová: Kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych shrnula stručně průběh té mnohahodinové debaty. Nechci zneužívat svého momentálního postavení zpravodajky a reagovat zde na slova, která zde zazněla z úst jednoho z předkladatelů pana senátora Mejstříka. Pouze se omezím na to, že ho požádám, aby si znovu pročetl stenozáznam, aby lépe porozuměl tomu, co jsem zde pronesla já, a možná že by lépe porozuměl i tomu, co on sám navrhuje.

Jinak ta rozprava, jak jsme ji tady v těch hodinách zažili, byla samozřejmě velmi bouřlivá. Kromě nás poslanců do ní vstoupil i host na galerii. Já se přiznám, že pro mě to byl takový projev normálního lidského chování a skoro jsem tomu pánovi na galerii záviděla. (Projevy nesouhlasu poslanců KSČM.) A jsem velmi ráda, že v této Sněmovně se nestalo to, co se tomuto pánovi stalo při komunistické manifestaci na Letné. Těší mě, že v Poslanecké sněmovně se dočkal lepšího chování.

Tak tedy: V rozpravě vystoupilo zhruba dvacet poslanců, někteří opakovaně, zhruba deset poslanců vystupovalo s technickými poznámkami a kromě bouřlivé polemiky zazněl jeden jediný návrh, a to návrh na zamítnutí, o kterém bychom teď měli hlasovat.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Já vás odhlásím, dámy a pánové, a poprosím o novou registraci. (Probíhá přihlašování.)

V hlasování, které má pořadové číslo 103 rozhodneme o návrhu na zamítnutí. Já si uvědomuji, že jsem nezazvonil, tak ještě chvilku strpení. Pokud se budou lítací dveře pohybovat, tak nezahájím hlasování.

Zdá se, že všichni, kteří chtějí hlasovat, jsou zde.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 103. Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 136 hlasujících bylo pro 56, proti také 56, takže tento návrh nebyl přijat. (Potlesk poslanců KDU-ČSL a ODS.)

 

Dále prosím bychom měli hlasovat o přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat… Hlásí se pan poslanec Vlček. (Přeje si zkontrolovat výsledky hlasování.) Kontrola výsledků hlasování je přirozená součást naší parlamentní práce. (Probíhá kontrola hlasování.)

Pan poslanec Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych zpochybnil toto hlasování, protože jsem chtěl hlasovat pro, a na sjetině mám x.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Nestačí to pro stenozáznam, trváte na tom, aby se hlasovalo - při rozdílu, který byl? (Ano.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 104. Kdo souhlasí s námitkou proti hlasování, kterou přednesl pan poslanec Vlček, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 139 přítomných bylo pro 93, proti 34. Budeme opakovat hlasování.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 105. Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 135 bylo 68 pro, 55 proti.

 

Prosím o případnou kontrolu. (Probíhá kontrola hlasování.) Všechno v pořádku? (Ano.) Nebyla-li nalezena chyba, konstatuji… Ale teď jsem trochu zmaten, protože bylo 68, teď je zase kvorum 69, tak si s námi tady někdo pohrává, přátelé, nicméně hlasování platí. Návrh na zamítnutí byl přijat. Tím končí projednávání tohoto bodu.

Dámy a pánové, nyní prosím představitele jednotlivých poslaneckých klubů, aby ke mně přišli. (Probíhá neformální porada u předsednického stolu.) Ještě nekončíme. Minimálně nás čeká pravděpodobně jediné třetí čtení. Já se chci jenom poradit, jestli budeme pokračovat a jak odpoledne.

Dámy a pánové, zdá se, že jest většinovým názorem, pokud ne jediným názorem, že by bylo dobře projednat ve třetím čtení návrh poslanců Miloše Melčáka, Jiřího Karase, Eduarda Zemana a dalších, je to třetí čtení, které v pátek dopoledne můžeme projednávat, a poté si myslím, že skončíme a sejdeme se v úterý.

 

Nejsou-li námitky, zahajuji projednávání bodu

 

130.
Návrh poslanců Miloše Melčáka, Jiřího Karase, Eduarda Zemana
a Ivany Levé na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 178/2005 Sb.,
ze dne 28. dubna 2005, o zrušení Fondu národního majetku a o působnosti
Ministerstva financí při privatizaci majetku České republiky
(zákon o zrušení Fondu národního majetku)
/sněmovní tisk 1172/ - třetí čtení

 

Prosím, aby u stolku zpravodajů za navrhovatele zaujal místo Miloš Melčák a zpravodaj rozpočtového výboru Alfréd Michalík. Já si uvědomuji, že neustále pan poslanec Michalík je tady uváděn, ale může být zpravodajem i pan poslanec Rafaj. To záleží na výboru, předseda výboru tady stojí. Pan poslanec Michalík. Hovoří pan poslanec Michalík. (Neformální debaty mimo mikrofon, žádost o otevření rozpravy.)

Ano, otevřu rozpravu. Připomenu jenom, že pozměňovací návrhy máme ve sněmovním tisku 1172/4. A do rozpravy mám jednu přihlášku a to je přihláška pana poslance Melčáka. Takže v otevřené rozpravě vystoupí právě on.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP