(Jednání pokračovalo v 14.15 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji odpolední jednání Sněmovny. V úvodu bych zopakoval slova řídícího z dopoledne, který přerušil projednávaný bod s tím, že řekl, že po polední pauze se bude pokračovat pevně zařazenými body. Jak jsem si ověřoval, takto byla přerušená schůze. Přerušený bod se odsouvá.

 

V tuto chvíli budu pokračoval bodem 131, který je pevně zařazen jako první bod.

Je to

 

131.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 231/2001 Sb.,
o provozování rozhlasového a televizního vysílání
a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 885/ - třetí čtení

 

Požádal bych paní ministryni Bérovou a pana poslance Plevu, aby tady zasedli. Máme pozměňovací návrhy ve sněmovním tisku 885/4.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Pokud chce někdo navrhnout legislativně technické opravy, přihlaste se. Hlásí se pan poslanec Pleva, potom pan poslanec Talíř. Vás prosím o klid.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, chci navrhnout několik legislativně technických oprav, případně chyby, které se vyskytly v přepisu.

Chci upozornit, že legislativně technické úpravy, které chci navrhnout, máte vyznačeny kurzivou ve sněmovním tisku 885/4. Proto je nebudu všechny předčítat. Všechny úpravy, které navrhla sněmovní legislativa, přednáším.

Dále bych chtěl v úvodu BII.2 načíst legislativně technickou úpravu. V § 2 odst. 1 písm. se slovo , což je chyba přepisu, ale patří tam písm. c) se slovo alespoň.

Dále bych chtěl upozornit na to, že je v tomto tisku chyba, a to u pozměňovacích návrhů, které přednesl kolega Zbyněk Novotný, které jsou pod písm. i). Ve sněmovním tisku 885/4 je uvedeno, že pozměňovací návrhy jsou k tisku 885/3, tedy k usnesení výboru, ale kolega Novotný je načetl - je možné to ověřit ve stenozáznamu - k původnímu znění vládního návrhu zákona. Prosím, tuto nepřesnost si ve svém tisku opravte.

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nyní prosím pana poslance Talíře, a potom pana poslance Koníčka.

 

Poslanec Jaromír Talíř: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych uplatnil legislativně technickou úpravu pozměňovacího návrhu K9, který předložil Petr Bratský. Protože je omluven a není zde přítomen, požádal mě, abych to přednesl. Jedná se o následující problém.

Z jeho pozměňovacího návrhu označeného jako K9 vypadlo při přepisu slovíčko "zrušují". Pozměňovací návrh by neměl logiku a smysl. Je nutné, aby se za slova "které nabývají účinnosti po uplynutí 36 měsíců ode dne vyhlášení tohoto zákona a" vložilo slovo "zrušují". Správné znění pozměňovacího návrhu K9 by bylo: V části 6 článek 10 Účinnost se slova "které nabývají účinnosti po uplynutí 36 měsíců ode dne vyhlášení tohoto zákona a zrušují" - a dále by to pokračovalo tak, jak je uvedeno.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím pana poslance Koníčka.

 

Poslanec František Koníček: Chtěl bych upozornit, abyste si na str. 50 mého pozměňovacího návrhu opravili označení DII.2 na DI.2. Je to překlep, abychom dvakrát nehlasovali. Správné DII.2 je až na straně 53.

Ještě bych chtěl požádat Sněmovnu, aby souhlasila se stažením části mého pozměňovacího návrhu DIII, a to části 1 včetně poznámky pod čarou 14a), protože mi bylo předloženo stanovisko Úřadu na ochranu osobních údajů. Tato část by mohla být v kolizi se zákonem na ochranu osobních údajů. Proto bych zdvořile požádal Sněmovnu, aby mi v pozměňovacím návrhu DIII odst. 1 včetně poznámky pod čarou 14a) dovolila vzít zpět.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nyní pan poslanec Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Zapomněl jsem ještě na jeden návrh, a to na zpětvzetí svého pozměňovacího návrhu označeného jako BII.19.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím paní poslankyni Levou.

 

Poslankyně Ivana Levá: Také bych potřebovala malou změnu. Nejdříve bych požádala v 33 hlasování H2.6 předřadit před H1.4 se souhlasem předkladatele.

H2.6 jsou dvě části a H1.4 je polovina. Nejdříve bych chtěla hlasovat o dvou polovinách, a když by dvě poloviny neprošly, tak jednu polovinu.

Potom bych chtěla ze zákona - z komplexního pozměňovacího návrhu vyjmout část druhou, změna zákona o České televizi, a část třetí, změna zákona o Českém rozhlasu. Chtěla bych toto hlasování hned na začátku.

Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP