(14.10 hodin)
(pokračuje Benda)

Domnívám, že stanovisko veřejného ochránce práv ve věci, kterou tato Sněmovna opakovaně projednávala, projednávala zprávu vlády, by bylo důstojné, abychom probrali na této schůzi a debatovali o zprávě veřejného ochránce práv, kde vznikla jaká pochybení při zásahu na CzechTek 2005. Pokud by tento návrh bodu programu byl schválen, potom bych navrhoval, aby byl zařazen na dopoledne ve čtvrtek po pevně zařazených bodech.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Nyní pan poslanec Pavel Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní předsedající, chtěl bych vaším prostřednictvím požádat kolegu Bendu, jestli by svůj návrh ještě jednou nezvážil. Ne snad proto, že by se mi nechtělo projednávat ve Sněmovně, co veřejný ochránce práv naznal k zásahu, ale proto, že bod má na svém řádném jednání zařazen petiční výbor někdy v prvním nebo druhém výborovém týdnu, a že bychom tudíž jako Poslanecká sněmovna mohli tuto materii projednávat až po projednání v petičním výboru. Prosím o zvážení. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Oznamuji, že pan poslanec Rafaj má náhradní kartu č. 1.

Ptám se, zda má někdo nějaké další návrhy. Nikoho nevidím, takže předtím, kolegyně a kolegové, než přistoupíme k hlasování o jednotlivých návrzích, bych vás chtěla informovat, že ve středu 8. února po projednání všech návrhů zákonů ve třetím čtení, to je zítra, budeme pokračovat mezinárodními smlouvami z bloku druhých a prvních čtení. Dnes budeme pokračovat dalšími body podle schváleného pořadí, a to návrhy zákonů z bloku prvních čtení. Přehled zbývajících bodů k projednání vám byl rozdán na lavice.

Nyní tedy přistoupíme k hlasování o vašich návrzích, nejprve o návrzích pana poslance Miloslava Vlčka.

 

Pan poslanec Miloslav Vlček navrhuje, abychom jako dnešní první dva body projednávali bod 61, tisk 1118, a bod 62, tisk 1119. Pokud není námitek, budeme o těchto dvou návrzích hlasovat společně.

Zahájila jsem hlasování. Kdo s tímto souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 361 z přítomných 132 pro hlasovalo 91, proti 3. Návrh byl přijat. Budeme tedy zahajovat těmito dvěma body.

 

Dále pan poslanec Vlček navrhuje, abychom na zítřek, tedy na středu po obědě, zařadili napevno první dva body. První je bod 142, tisk 1110, a druhý bod po obědě je bod 146, tisk 1134. - Pan poslanec Jiří Pospíšil má náhradní kartu č. 8. - Já pana poslance Vlčka upozorňuji na to, že máme jeden bod již pevně zařazen, tudíž modifikuje svůj návrh, že to bude druhý a třetí bod zítřejšího odpoledne. Pokud není námitek, budeme o tomto návrhu hlasovat opět společně.

Zahájila jsem hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedně ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 362 z přítomných 139 pro hlasovalo 95, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Třetí návrh pana poslance Vlčka se týkal čtvrtečního dopoledne. Pan poslanec Vlček navrhuje, aby jako druhý bod jsme projednávali bod 84, což je tisk 1024, jako bod třetí bod 103, tisk 1233, a jako bod čtvrtý bod 186, jedná se o tisk 966/2. Pokud nemáte námitek, budeme opět o těchto návrzích hlasovat společně.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 363 z přítomných 143 pro hlasovalo 95, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Nyní se hlásí pan poslanec Exner. Jenom upozorňuji, že jsme ještě před dalším návrhem. Je to zřejmě k tomu předchozímu hlasování. - Ne.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Marka Bendy. Prosím, aby mě sledoval, protože jsem si nestačila poznamenat celý dlouhý název tohoto bodu. Pan poslanec Marek Benda navrhuje, abychom do programu naší schůze zařadili bod, a to Závěrečné stanovisko veřejného ochránce práv ve věci postupu policie při zásahu na CzechTek. Nevím přesně, jak to pan poslanec formuloval. Možná že by bylo dobře, kdyby ještě jednou název přečetl. V případě, že tento bod projde, budeme hlasovat o jeho návrhu na pevné zařazení.

 

Poslanec Marek Benda: Závěrečné stanovisko veřejného ochránce práv ve věci postupu Policie České republiky proti účastníkům CzechTek 2005.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí se zařazením tohoto nového bodu, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 364 z přítomných 149 pro hlasovalo 41, proti 26. Tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní pan poslanec Václav Exner.

 

Poslanec Václav Exner: Paní místopředsedkyně, vy jste oznámila, že zítra po třetích čteních se budou projednávat mezinárodní smlouvy. Nehledě na to, že už tam je zařazena celá řada bodů, včetně třetích čtení, domnívám, že to není možné udělat bez odhlasování, protože postupujeme-li podle pořadí bodů, tak by to v pořadí nebylo, tudíž má-li to tak být, je třeba to podle mého názoru odhlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Já jsem dost dobře nerozuměla vašemu návrhu. Vy se, pane poslanče, domníváte, že pokud bychom chtěli projednávat smlouvy v prvním a druhém čtení, pokud zítra vybude čas, že bychom o tom měli hlasovat, o zařazení?

***




Přihlásit/registrovat se do ISP