(9.10 hodin)

Poslanec Ladislav Skopal: Ve středu jsou další zemědělské zákony, tak myslím, že by to bylo velice vhodné v jednom bloku.

Dále bych požádal Sněmovnu o zařazení bodu 118, což je sněmovní tisk 1214, jako čtvrtý bod ve čtvrtek dopoledne. Je to zákon o ochraně hospodářské soutěže. Já si myslím, že by bylo třeba projednat, tak jak projednáváme otázku velkoobchodních řetězců, už vládní návrh, že by bylo důležité, aby to bylo projednáno zároveň na této schůzi vzhledem k tomu, že tato situace se řeší už strašně dlouho. Proto žádám Sněmovnu o společné projednávání tohoto zákona se zákonem vládním, tudíž bych požádal o zařazení tohoto bodu jako čtvrtý bod ve čtvrtek ráno.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pane kolego, někdy lituji, že pravomoci předsedajícího nejsou podstatně širší, než jsou, protože v tom děláte neskutečný chaos. A jste největší hříšník z tohohle toho pohledu.

Další přihlášený je pan kolega Kubinyi.

 

Poslanec Jozef Kubinyi: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, já mám taky dnes výjimečně návrh na přeřazení bodu, a to bodu 158, to je právo občanů na informace o kvalitě péče ve zdravotnických zařízeních, tisk 989, a bod 213, což je harmonogram vyšetřovací komise pro prošetření hospodaření VZP.

Zdůvodňuji toto přeřazení v tom smyslu, že oba tyto body by se měly dostat na program dnes odpoledne, ale bohužel dnes odpoledne - protože jsme nevěděli, že budou zákony ve třetím čtení - se sejde vyšetřovací komise a má pozvanou paní bývalou ředitelku Musílkovou. Proto vás, kolegové a kolegyně, snažně prosím, jestli by nebylo možné zařadit oba tyto body jako první dva body dnešního jednání. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Bod 158 a 213 jako první dva body dnešního jednání.

 

Poslanec Jozef Kubinyi: Ano. A předpokládám, že celé projednávání těchto obou bodů zabere do deseti minut, ne víc.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Mám pocit, že začnu držet protestní hladovku.

Pan kolega Skopal.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Jenom technicky. Ve čtvrtek je zařazen pevně jenom jeden bod, takže ten bod 118 jako druhý bod. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Prosím, pane kolego.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Pane předsedající, dámy a pánové, já budu daleko stručnější a jednodušší. Navrhuji vyřadit z programu schůze bod 89, to je tisk 1034.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Konečně dobrá zpráva.

Pan kolega Talíř, pan kolega Vlček. (V sále je hluk.)

 

Poslanec Jaromír Talíř: Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, já si dovoluji navrhnout, abychom do programu naší schůze zařadili další bod, a sice hlasování o návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, který nám vrátil Senát. Lhůta pro projednání tohoto návrhu uplyne příští týden v úterý a bylo by tedy logické, abychom už na této schůzi tento zákon podrobili hlasování, tak abychom urychlili legislativní proces týkající se tohoto tisku, neboť souvisí se zaváděním mýtného na našich komunikacích. Bylo by dobře, aby tento problém byl co nejrychleji vyřešen.

Navrhuji tedy, abychom tento zákon vrácený Senátem zařadili příští týden ve středu odpoledne jako první bod. Zdůvodnění jsem již uvedl. Jedná se o vyřešení problému, který trápí řadu našich řidičů, a bude dobře, když bude co nejrychleji legislativní proces ukončen.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan kolega Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych navrhl přeřadit bod - budete se určitě na mne také hněvat, ale nedá se nic dělat. Ten bod je potřeba udělat dneska jako druhý bod po obědě. Je to bod 169, kde je to odvolání členů dozorčí rady ČKA, protože jestli dojde k odvolání, tak na této schůzi bychom měli zvolit nové členy. To znamená, aby to vyšlo. Takže navrhuji bod 169, aby byl jako druhý bod dnes odpoledne.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan kolega Vidím s procedurální připomínkou.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Pane předsedající, paní a pánové, musím pana poslance Vlčka trošku poopravit, samozřejmě prostřednictvím předsedajícího.

I kdybychom ten bod zařadili na dnešek, tak už lhůty uvedené v zákoně o jednacím řádu neumožňují, abychom tento bod projednali v třetím týdnu jednání Poslanecké sněmovny. Čili můžeme jej zařadit, ale stejně bod volba už je nerealizovatelný na této schůzi.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nicméně ani tato informace nepřesvědčí kolegu Vlčka a on trvá na svém návrhu.

Kolegyně a kolegové, kdo se dál chce připojit k této lidové tvořivosti? Nikdo. Budeme tedy hlasovat o pozměňovacích návrzích, které zazněly na úvod dnešního jednání.

Ještě předtím sděluji, že pan kolega Hašek má náhradní kartu číslo 4.

Prosím, věnujte mi pozornost. Budeme hlasovat, a to opakovaně o řadě procedurálních návrhů, respektive u některých z nich také o důvodnosti takového návrhu.

 

Jako první je to návrh pana kolegy Hojdy. Prosím o klid. Je to návrh pana kolegy Hojdy zařadit jako první bod dnes po poledni bod číslo 210, což je zpráva vyšetřovací komise. Jako důvod byl uveden fakt, že činnost komise byla limitována včerejším datem, a je tedy potřebné rozhodnout případně o prodloužení působnosti této komise.

 

Nejprve tedy důvod - důvod jsem sdělil.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 161. Kdo souhlasí s tímto odůvodněním? Kdo je proti?

Ze 162 pro návrh 150, proti nula. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy hlasovat o zařazení tohoto bodu.

Zahájil jsem hlasování číslo 162. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 163 pro návrh 144, proti 1. Tento návrh byl přijat, tento bod byl zařazen.

 

Paní kolegyně Dostálová navrhla přeřazení nebo pevné zařazení autorského zákona. Přiznám se, že nevím, který je to přesně bod. (Hlasy ze sálu: 143.) Takže pevné zařazení bodu 143 na příští středu do bloku třetích čtení. Důvod byla potřeba získat čas na vyjasnění procedury s jednotlivými předkladateli pozměňovacích návrhů a jí coby zpravodajkou. Tolik důvod.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP