(16.00 hodin)
(pokračuje Kocourek)

Doporučení Poslanecké sněmovně zní:

Poslanecká sněmovna

I. schvaluje rozpočet Úřadu pro dohled nad družstevními záložnami (dále jen úřad) na rok 2006, sněmovní tisk 1139, a to ve výši příjmů 23 milionů 135 tisíc korun a ve výši výdajů 23 milionů 135 tisíc korun. Z toho výdajů investičních ve výši 142 tisíc korun a dále včetně 700 tisíc korun, které budou poskytnuty úřadem k zajištění likvidací podle § 13 odst. 6 zákona č. 87/1995 Sb., ve znění pozdějších předpisů, a zajištění nucené správy podle § 28b odst. 3 zákona č. 87/1995 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Úřad poskytne finanční prostředky spořitelnímu a úvěrnímu družstvu za účelem financování likvidace nebo nucené správy spořitelního a úvěrního družstva, a to i nenávratně, nebo k hrazení služeb souvisejících s likvidací nebo nucenou správou spořitelního a úvěrního družstva po jmenování nuceného správce nebo likvidátora úřadem;

II. stanoví výši ročního poplatku na činnost úřadu, který jsou spořitelní a úvěrní družstva povinna zaplatit nejpozději do 31. ledna 2006 dle § 26 odst. 3 zákona č. 87/1995 Sb., ve znění pozdějších předpisů, ve výši 0,125 procenta, tedy ve smyslu § 26 odst. 4 zákona č. 87/1995 Sb., ve znění pozdějších předpisů, ve výši 0,25 procenta z objemu všech vkladů vedených u spořitelních a úvěrních družstev ke dni 30. červnu 2005.

Tolik tedy návrh rozpočtového výboru pro usnesení Poslanecké sněmovny k tomuto bodu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Máme návrh usnesení, který zazněl v podrobné rozpravě. Ptám se, jestli někdo má ještě jiný návrh. Pokud tomu tak není, tak podrobnou rozpravu ukončím.

Svolám vás na hlasování. Měl bych vás odhlásit, takže vás odhlašuji. Prosím, kdo bude hlasovat, ať se znovu přihlásí, protože budeme hlasovat o návrhu usnesení, který přednesl poslanec Kocourek v podrobné rozpravě. Kdo chce hlasovat, ať se znovu přihlásí.

 

Opakuji: Budeme hlasovat o návrhu usnesení, který jsme slyšeli z úst poslance Kocourka v průběhu podrobné rozpravy.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 34. Přítomno je 111, pro hlasovalo 107, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Děkuji panu poslanci Kocourkovi. Končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem programu je bod

 

18.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 89/1995 Sb., o státní statistické službě,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 1095/ - druhé čtení

 

Měl by tady být pan ministr Sobotka. Ten se ale omlouvá. Materiál za něj předkládá ministr Zdeněk Škromach. Prosím, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, páni poslanci, dovolte mi, abych uvedl novelu zákona o státní statistické službě a další související zákony.

Hlavním cílem novelizace zákona o státní statistické službě jsou zejména změny ve statistických registrech vedených Českým statistickým úřadem způsobem, kdy některá statistická zjišťování budou nahrazena statistickými údaji přebíranými z administrativních zdrojů dat jiných orgánů státní správy. Dojde tím k zefektivnění státní statistické služby, ke zpřesnění a zlepšení využitelnosti statistických informací a zároveň ke snižování administrativní zátěže respondentů. Dalším důvodem novelizace zákona je nutnost reagovat na vývoj legislativy Evropských společenství a evropského statistického systému. Jedná se například o terminologické změny a upřesnění předávání osobních údajů ze statistik pro účely tvorby statistik Společenství.

Návrh novely zákona byl v prvním čtení přikázán k projednání rozpočtovému výboru, který návrh zákona projednal a svým usnesením č. 679 ze dne 18. listopadu 2005 doporučil Poslanecké sněmovně vyslovit souhlas s vládním návrhem zákona. Souhlasil s připomínkami.

Vážené paní poslankyně, páni poslanci, doporučuji propustit tento návrh do druhého čtení a v rámci třetího čtení jej schválit s pozměňovacími návrhy, jak byly předloženy.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane ministře. My jsme návrh v prvém čtení přikázali rozpočtovému výboru. Usnesení máte jako tisk 1095/1. Zpravodajem by měl být poslanec Miroslav Máče. Už je tady. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Miroslav Máče: Rozpočtový výbor vládní návrh zákona projednal na své 52. schůzi dne 10. listopadu 2005. Přijal usnesení č. 679, kterým doporučuje Poslanecké sněmovně, aby s návrhem zákona vyslovila souhlas, s připomínkami, které jsou v tomto usnesení č. 679 podrobně popsány. Dovolte mi, abych pozměňovací návrh rozpočtového výboru nečetl, protože je obsáhlý. Usnesení výboru vám bylo rozdáno.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji pěkně. Otevírám obecnou rozpravu. Kdo dále se do ní hlásí? (Nikdo.) Obecnou rozpravu končím.

Otevřeme podrobnou rozpravu. Hlásí se pan zpravodaj.

 

Poslanec Miroslav Máče: Dovolil bych si přečíst nezbytné legislativně technické úpravy, a to následovně.

1. Pod nadpisy všech částí doplnit rozčlenění zákona na články a čísla článků v souvislém pořadí.

2. K bodu třetímu: V § 2 písm. r) se slovo "která" nahrazuje slovem "které".

3. K bodu 4: V návětí se slova "včetně poznámek pod čarou č. 2h a 2i" nahrazují slovy "včetně poznámky pod čarou č. 2h".

4. K bodu 7: Na konci bodu se věta "dosavadní písmena h) až n) se označují jako písmena i) až o)" nahrazuje větou "dosavadní písmena g) až n) se označují jako písmena h) až o)".

5. K bodu 8: V návětí se slova "odst. 1" zrušují.

6. K bodu 10. Poznámka pod čarou č. 5e se označuje jako poznámka pod čarou č. 4d včetně odkazu na tuto poznámku pod čarou.

7. K bodu 14: V § 12 se slova "adrese místa pobytu cizince s povolením k pobytu, povolením přechodného pobytu pobývajícího v České republice na základě dlouhodobého víza podle zvláštního právního předpisu a místě pobytu cizince, kterému byl udělen azyl na území České republiky, který na území České republiky pobývá na základě víza k pobytu nad 90 dnů" nahrazují slovy "místo obvyklého pobytu cizince a místu obvyklého pobytu cizince, kterému byl udělen azyl podle zvláštního zákona".

***




Přihlásit/registrovat se do ISP