(Jednání pokračovalo ve 20.35 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dámy a pánové, prosím, abyste zaujali místa ve svých lavicích. Prosím paní zpravodajku, aby nás seznámila s postupem dalšího hlasování. Já prosím, abyste všichni poslouchali, zda s tímto návrhem budete souhlasit. Pokud ne, abyste vznesli námitku.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Kolegyně a kolegové, navrhuji tedy postup, který jsem nastínila už před přestávkou, tedy abychom nejprve rozhodli o návrhu na vrácení případu mandátovému a imunitnímu výboru k opětovnému projednání. Bude-li návrh přijat, abychom rozhodli o lhůtě, do kdy se tak má stát, alternativně do zítra devíti hodin ráno, respektive do příští schůze Poslanecké sněmovny. Pokud by tyto návrhy nebyly přijaty, mohla by být otevřena podrobná rozprava, ve které by zazněly případné protinávrhy a ve které bych také předložila znovu návrh, který předkládá mandátový a imunitní výbor, aby Sněmovna rozhodla o své žádosti stálé komisi Sněmovny pro kontrolu použití operativní techniky o přezkoumání tohoto případu.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám za tento návrh. Má někdo námitku proti tomu, abychom takto postupovali? Nevidím žádnou námitku, proto budeme hlasovat nejprve o návrhu na vrácení této žádosti mandátovému a imunitnímu výboru k opětovnému projednání. Já doufám, že všichni jsou již v jednací síni, volala jsem gongem, aby se mohli dostavit.

Proto zahajuji hlasování pořadové číslo 1182. - Pardon, musím prohlásit za zmatečné toto hlasování. Registruji vaši žádost o odhlášení. Prosím vás, abyste se znovu svými registračními kartami přihlásili.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 1183. Táži se, kdo je pro tento návrh na vrácení. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1183 z přítomných 163 pro 27, proti 20. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: V tom případě, paní řídící, doporučuji otevření podrobné rozpravy, do které se tímto rovněž hlásím.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Přistupuji tedy k rozpravě podrobné. Nemám žádnou písemnou přihlášku, ale po paní zpravodajce se o slovo hlásí pan kolega Zdeněk Jičínský. Nejprve má tedy slovo paní poslankyně Zuzka Rujbrová.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Kolegyně a kolegové, s odkazem na odůvodnění, které už zde zaznělo, předkládávám vám návrh mandátového a imunitního výboru obsažený v tisku 41, tedy doporučení výboru, aby Poslanecká sněmovna svým usnesením požádala stálou komisi Poslanecké sněmovny pro kontrolu použití operativní techniky, aby tento konkrétní případ prověřila.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Nyní má tedy slovo pan kolega Zdeněk Jičínský.

 

Poslanec Zdeněk Jičínský: Vážená paní předsedající, je tu návrh mandátového a imunitního výboru, který doporučuje Sněmovně, aby nevydala poslance Doležala k trestnímu stíhání. Já dávám jiný návrh. Doporučuji Sněmovně, aby rozhodla svým hlasováním, že poslance Doležala k trestnímu stíhání vydá.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zeptám se na další přihlášku do podrobné rozpravy. Není taková přihláška. (Hlasy: Exner.) Pan kolega Exner a paní kolegyně Dundáčková. Nejprve pan poslanec Exner má slovo.

 

Poslanec Václav Exner: Paní místopředsedkyně, členové vlády, dámy a pánové, ve smyslu svého vystoupení v obecné rozpravě navrhuji, aby pro to usnesení, které předložila paní kolegyně Rujbrová jménem výboru, byl stanoven termín do 24. ledna 2006.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Paní poslankyně Eva Dundáčková se hlásí.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Já bych ráda, paní předsedající, vážené dámy a pánové, podpořila návrh pana poslance Jičínského, protože vychází z dikce jednacího řádu. My opravdu máme hlasovat o žádosti Policie České republiky, abychom vyslovili souhlas. A to je ta správná věta, o které má Poslanecká sněmovna rozhodnout. Přikláním se proto k hlasování o tomto návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Kdo další se hlásí do podrobné rozpravy? Nikdo. Končím podrobnou rozpravu.

Prosím opět paní zpravodajku, aby nám navrhla postup hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP