(9.50 hodin)
(pokračuje Langer)

Dávám možnost vystoupit se závěrečným slovem ministru zemědělství. Nechce vystoupit. Dávám možnost k závěrečnému slovu panu zpravodaji. Závěrečné slovo nikoliv.

(V sále je velký hluk, mnoho poslanců stojí ve skupinkách a hlasitě se baví.)

Můžeme přikročit k proceduře. Prosím, pane zpravodaji, abyste nás seznámil s návrhem procedury. Ještě ale počkejte, požádám o klid ve Sněmovně.

Prosím vás, kolegyně a kolegové, zda byste se mohli zklidnit, neboť shromáždění kolegů u stolku zpravodajů napovídalo, že procedura není nedůležitá při tomto hlasování. Byl bych rád, aby každý věděl, jak je navrhována procedura panem zpravodajem, a měl možnost se k ní vyjádřit. Prosím pana kolegu Kvapila, aby nerozptyloval svého klubového zpravodaje. Prosím pana kolegu Kopeckého, aby zaujal své místo v lavici.

Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Josef Řihák: Pane předsedající, děkuji. Kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás seznámil s návrhem procedury při hlasování o plemenářském zákoně, sněmovní tisk 1058. Navrhuji, abychom nejdříve hlasovali o zpětvzetí pozměňovacího návrhu pana kolegy Pešána, který máte uveden pod písmenem E ve sněmovním tisku 1058/2. Dále navrhuji, abychom hlasovali o pozměňovacích návrzích obsažených v usnesení zemědělského výboru. Tady bychom hlasovali společně pozměňovací návrhy A1 až A14. Dále bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích podaných ve druhém čtení v pořadí, jak byly podány. Hlasovali bychom pozměňovací návrh pana kolegy Zgarby pod písmenem B, dále bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích poslance Skopala C1 až C4, pak bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana kolegy Skopala C5, potom bychom hlasovali pozměňovací návrh kolegy Kučery pod písmenem D. Na závěr bychom hlasovali o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Tak zní návrh procedury. Nejprve zpětvzetí, poté A1 až A14, B, C1 až C4, C5, D a zákon jako celek. Je námitka proti takové proceduře? Námitku nevidím. Přesto nechám tuto proceduru podrobit hlasování.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 857. Kdo souhlasí s navrženou procedurou? Kdo je proti?

Z přítomných 176 pro návrh 144, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím tedy o první návrh.

 

Poslanec Josef Řihák: Nejdříve bychom hlasovali o zpětvzetí pozměňovacího návrhu pana poslance Pešána. (Zpravodaj i ministr stanovisko kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 858. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 176 pro návrh 155, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích zemědělského výboru pod písmeny A1 až A14. (Zpravodaj i ministr stanovisko kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 859. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 176 pro návrh 156, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana kolegy Zgarby pod písmenem B. (Zpravodaj i ministr stanovisko kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 860. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 177 pro návrh 112, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Dále bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pana kolegy Skopala C1 až C4. (Zpravodaj i ministr stanovisko kladné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 861. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 177 pro návrh 112, proti 40. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana poslance Skopala C5. Stanovisko mírně pozitivní. (Ministr stanovisko neutrální.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 862. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 177 pro návrh 85, proti 49. Návrh nebyl přijat.

 

Je tu žádost o kontrolu hlasování, takže chvíli vydržte, pane zpravodaji. (Předsedající chvíli čeká.) Je zde zpochybnění výsledku hlasování.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Pane předsedající, kolegové, prosím o prominutí. Nevím, jak se mi to mohlo stát. Jako Jihočecha mě jistě nepodezíráte z toho, že jsem usilovně mačkal ano, přesto mám křížek na sjetině, takže si dovolím zpochybnit hlasování.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Tak jako tak by měli všichni rybáři zde přítomní vyjádřit svůj vztah k projednávané věci. Zazněl návrh zpochybňující tento výsledek. Nechám o něm hlasovat.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 863. Kdo souhlasí s námitkou? Kdo je proti?

Ze 178 přítomných pro 134, proti 3. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP