(15.00 hodin)
(pokračuje Kraus)

V položce 398320 v kapitole VPS výstavba a technická obnova staveb komunálního hospodářství minus 50 milionů, v položce 398 VPS investiční pobídky minus 50 milionů a v položce 398 výdajová služba, výdajová položka penzijní připojištění, minus 125 milionů.

Kromě toho ještě několik návrhů, které směřují naopak ke snížení vládní rozpočtové rezervy. Konkrétně v kapitole VPS program 298110 výstavba společenského a sportovního centra Rumburk 15 milionů, rekonstrukce sportovních zařízení Nymburk 10,6 milionu, rekonstrukce a rozšíření sportovního areálu PFC Český Dub 15 milionů, přestavba sokolovny a výstavba venkovního hřiště Žilina, pošta Kamenné Žehrovice, 9,9 milionu, rekonstrukce lyžařského stadionu a koupaliště Bedřichov v Jizerských horách 15 milionů, rekonstrukce Masarykova kulturního domu TJ Sokol Židlochovice okres Brno-okres 10 milionů, výstavba přístupové komunikace k hraničnímu přechodu obec Potůčky, okres Karlovy Vary, 6 milionů a rekonstrukce hřiště s umělým povrchem TJ Prosek Praha 7, 15 miliónů.

V kapitole VPS program 298210 dokončení rekonstrukce Základní školy Stráž pod Ralskem a v kapitole Ministerstvo zdravotnictví převést v podprogramu 235 11B podpora rozvoje a obnovy materiálně technické základny Všeobecné fakultní nemocnice Praha centrum léčby dialyzačních (řekl dimeilizačních) onemocnění 15 milionů. Tyto položky, jak už jsem říkal, jdou na vrub snížení VPS.

Tolik můj pozměňovací návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji předsedovi rozpočtového výboru. Prosím nyní pana kolegu Miloše Pateru, po něm bude hovořit pan poslanec Hojda. Přečtu ještě přihlášené do desátého místa: nyní pan kolega Patera, po něm pan kolega Hojda, Reiber, Maršíček, Bílý. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Miloš Patera: Vážená paní předsedající, vážený pane ministře, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych velice stručně uplatnil tři pozměňovací návrhy ke státnímu rozpočtu.

1. Příjemce město Karlovy Vary, je to projekt revitalizace nábřeží řeky Ohře s výstavbou loděnice a odpočinkového centra v celkové hodnotě 6 milionů Kč. Zajištění finančních prostředků je na vrub vládní rozpočtové rezervy z všeobecné pokladní správy.

2. Nemocnice Cheb, jedná se o skiaskopicko-skiagrafickou sklopnou stěnu s digitalizací obrazu, kamerou a tiskárnou v celkové výši 8 mil. Kč. Zajištění finančních prostředků je v souladu s programem 235316R999 podpora snížení zátěže obyvatelstva ionizujícím zářením ve výši minus 8 mil. Kč. Musím podotknout, že tento pozměňovací návrh je rozpočtové neutrální.

3. Poslední příjemce je Ústav pro matku a dítě v Praze-Podolí. Jedná se o rekonstrukci ambulantních provozů a mammografického centra, celkový finanční rozsah je 45 mil. Kč, požadavek na spoluúčast státního rozpočtu je ve výši 30 mil. Kč. Tyto finanční prostředky by měly být kryty 15 mil. Kč z programu 235314R999 národní perinatologický program a 15 mil. Kč z všeobecné pokladní správy.

Děkuji za pozornost a za podporu.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. Prosím pana kolegu Hojdu a po něm pana poslance Reibera.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dámy a pánové, jak požádal zpravodaj pan Kraus, já nebudu zdůvodňovat své návrhy, rovněž jen řeknu, o jaké návrhy se mi jedná.

Navrhuji, aby z veřejné (?) pokladní správy byly přiděleny prostředky na výstavbu víceúčelového školního hřiště Základní školy v Aši, Kamenná 152, a je to ve výši 6,3 mil. Kč.

Dále opět z veřejné (?) pokladní správy aby byly přiděleny prostředky ve výši 5,7 mil. Kč na rekonstrukci a modernizaci školní jídelny Základní školy v Plesné u Chebu.

Jako další navrhuji, aby byly přiděleny prostředky z pokladní správy ve výši 7,895 mil. Kč na modernizaci sportovního areálu fotbalového klubu FC Cheb, Boženy Němcové 22.

Dále 10 mil. Kč z pokladní správy na akci rekonstrukce kulturního domu Plesná u Chebu.

Jako další navrhuji z pokladní správy příspěvek - protože část akce si samozřejmě financuje obec Nové Hamry sama - ve výši 4,872 mil. Kč na nový rozvod vody o délce 2,6 km v obci Nové Hamry, okres Karlovy Vary.

Dále navrhuji opět z pokladní správy financovat další etapu akce rekonstrukce a výstavba zavlažovacího systému fotbalového hřiště TJ Trstenice v Karlovarském kraji. Je to okres Cheb u Mariánských Lázní.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji panu poslanci Hojdovi. Prosím dalšího přihlášeného, kterým je pan poslanec Reiber.

 

Poslanec Vladimír Reiber: Dámy a pánové, podávám pozměňovací návrh pro druhé čtení vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2006.

V kapitole 398 Všeobecná pokladní správa do programu 298210 navrhuji doplnit položku "odstranění havarijního stavu školy Edisonova ulice, Varnsdorf" o 15 mil. Kč pro rok 2006. Zdrojem by měla být vládní rozpočtová rezerva.

Na závěr připomenu, že pro tento objekt jsem loni žádal 8 milionů, nyní již vzhledem ke kritickému stavebně technickému stavu školy tento požadavek je téměř dvojnásobný.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. Prosím pana kolegu Maršíčka. Po něm bude hovořit pan kolega Jiří Bílý.

 

Poslanec Zdeněk Maršíček: Děkuji. Paní místopředsedkyně, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovoluji si vznést dva pozměňovací návrhy k návrhu státního rozpočtu na rok 2006.

Za prvé navrhuji do kapitoly VPS zařadit částku 5 mil. Kč pro Nemocnici Chomutov za účelem pokračování rekonstrukce budovy, oddělení TRN, plicní. Jedná se konkrétně o obnovu oken a opravu střechy.

Za druhé, do kapitoly VPS navrhuji zařadit částku 10 mil. Kč opět pro Nemocnici Chomutov za účelem obměny vybavení oddělení RTG. Konkrétně se jedná o centrální tomograf, skiagrafii a skiaskopii.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. Prosím pana kolegu Jiřího Bílého. Připraví se pan poslanec Sehoř.

 

Poslanec Jiří Bílý: Paní místopředsedkyně, dámy a pánové, přečetl bych pozměňovací návrhy.

Do kapitoly 333 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, program pro výstavbu a obnovu budov a staveb základních škol, kód 333110, přidat částku 6 mil. Kč na účelovou dotaci na rekonstrukci a přístavbu Základní školy Nýrsko. V kapitole 398 VPS snížit vládní rozpočtovou rezervu o 6 mil. Kč.

Do kapitoly 333 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, program pro výstavbu a obnovu budov a staveb základních škol, kód 333110, přidat částku 2,5 mil. Kč na účelovou dotaci stavební úpravy rekreačního střediska pro děti a mládež Hojsova Stráž, okres Klatovy. V kapitole 398 VPS snížit vládní rozpočtovou rezervu o 2,5 mil. Kč.

Rekonstrukce zimního stadionu, Městský úřad Klatovy, dotace ve výši 5 mil. Kč. V kapitole 398 VPS snížit účelovou rozpočtovou rezervu o 5 mil. Kč.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP