(Jednání pokračovalo v 10.17 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kolegyně a kolegové, skončila přestávka vyhrazená pro pana kolegu Vymětala. O slovo požádala paní kolegyně Nováková. Prosím.

 

Poslankyně Eva Nováková: Omlouvám se, vážený pane předsedající, kolegové, chtěla bych zpochybnit 386. hlasování - výstavba vzletové a přistávací dráhy v Ruzyni. Hlasovala jsem ne, a na sjetině, kterou jsem dostala teprve nyní, mám ano. Prosím o pochopení.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Prosím o pozornost. Byla vznesena námitka proti závěrečnému hlasování k bodu 234. Pokud se nepletu, potřebné kvorum pro přijetí zákona bylo 85 hlasů. Pro bylo také 85. Z tohoto důvodu je to zásadní námitka. Musíme se vypořádat s tím, že nebyla vznesena bezprostředně po výsledku hlasování. Paní kolegyně Nováková se odvolává na skutečnost, že tento fakt zjistila až posléze při kontrole záznamu o hlasování.

Prosím všechny kolegyně a kolegy o to, aby mi věnovali pozornost, neboť jde o do jisté míry precedenční případ. Chci vás požádat o zhruba tři minuty přestávky pro poradu předsedajícího s předsedy jednotlivých poslaneckých klubů o tom, jakým způsobem se vypořádat s námitkou. Prosím předsedy poslaneckých klubů, aby přišli ke mně.

 

(Jednání přerušeno v 10.20 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP