(12.50 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Pokud tomu tak není, tak rozpravu končím.

Přistoupíme k hlasování podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí tohoto usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona o podpoře výstavby družstevních bytů ze Státního fondu rozvoje bydlení, a o změně zákona č. 190/2004 Sb., o dluhopisech (zákon podpoře výstavby družstevních bytů), podle sněmovního tisku 816/3, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 816/4."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 106, z přítomných 177 pro bylo 11, proti 60. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat znovu, a to podle § 97 odst. 5 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí tohoto usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny všech poslanců.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna schvaluje návrh zákona o podpoře výstavby družstevních bytů ze Státního fondu rozvoje bydlení, a o změně zákona č. 190/2004 Sb., o dluhopisech (zákon podpoře výstavby družstevních bytů), ve znění, ve kterém byl postoupen Senátu, podle sněmovního tisku 816/3."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 107 z přítomných 177 pro bylo 127, proti 42. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme návrh zákona přijali ve znění, ve kterém byl postoupen Senátu.

 

Děkuji panu ministrovi i panu senátorovi. Končím projednávání tohoto bodu. (Velký hluk a neklid v sále.)

 

Kolegyně a kolegové, prosím, abyste mi nyní věnovali pozornost, protože vám chci oznámit, jak budeme dále postupovat. Podle dohody všech politických klubů má dnešní jednací den končit okolo třinácté hodiny, i naše dnešní schůze. Protože máme pevně zařazený bod, který se týká změn v orgánech Poslanecké sněmovny, pokud tomu nikdo nebude bránit a nebude mít k tomuto bodu námitky, tak bych si dovolila k tomuto bodu přiřadit bod "změna zasedacího pořádku".

Dovolím si ukončit projednávání návrhů zákonů s tím, že po projednání dvou bodů, které jsem avizovala, budeme hlasovat o návrhu na vyřazení zbývajících bodů, které potom přečtu, z této schůze Poslanecké sněmovny.

Jestliže nikdo nemá námitky proti tomuto postupu, tak předávám slovo předsedovi volební komise panu poslanci Pavlu Hojdovi.

 

Budeme se zabývat bodem

 

38.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

 

Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, paní předsedající. Dámy a pánové, slibuji, že to nebude trvat dlouho. Jenom mi dovolte, abych v úvodu sdělil, že podle oznámení poslaneckého klubu sociální demokracie rezignoval poslanec Ladislav Vomáčko na členství v ústavněprávním výboru. Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckého klubu sociální demokracie pouze jeden návrh na volbu, a to poslankyně Jany Hamplové, sociální demokracie, za členku ústavněprávního výboru na uvolněné místo právě po poslanci Ladislavu Vomáčko. Tento návrh byl zaslán na vědomí všem poslaneckým klubům 17. srpna 2005.

Doporučuji, aby po rozpravě k navržené kandidátce Poslanecká sněmovna nejprve konstatovala, že poslanec Ladislav Vomáčko rezignoval na své členství v ústavněprávním výboru, a pak aby Poslanecká sněmovna provedla volbu nové členky ústavněprávního výboru tak, jak ji navrhl poslanecký klub sociální demokracie.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu k navrženému bodu.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Právě teď tak činím. Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo hlásí. Není tomu tak. Rozpravu končím.

Přistoupíme tedy k vlastní volbě.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nejprve budeme hlasovat, že Poslanecká sněmovna konstatuje, že Ladislav Vomáčko rezignoval na členství v ústavněprávním výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 108 z přítomných 174 pro bylo 155, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní budeme hlasovat o rozhodnutí a rozhodovat o návrhu poslaneckého klubu sociální demokracie na volbu poslankyně Jany Hamplové za členku ústavněprávního výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 109 z přítomných 172 pro bylo 159, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Konstatuji, že Poslanecká sněmovna zvolila členkou ústavněprávního výboru poslankyni Janu Hamplovou. Tím tento bod končí. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji panu předsedovi.

 

Nyní tedy ještě bod

 

39.
Návrh na změnu zasedacího pořádku poslanců v jednacím sále Poslanecké sněmovny

 

Prosím předsedu poslaneckého klubu sociální demokracie pana Michala Krause, aby se ujal slova.

 

Poslanec Michal Kraus: Děkuji. Předpokládám, že zejména předsedové klubů návrh dostali v grafické podobě. Jenom mi dovolte, abych změny, které jsou vyvolány nástupem paní poslankyně Hamplové, odůvodnil takto. Paní poslankyně Hamplová z původního místa č. 139 by se posunula na č. 100. Pan poslanec Kratochvíle z č. 100 na č. 105. Pan ministr Zgarba z č. 105 na č. 139.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji všeobecnou rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Dovolím si tedy rozpravu skončit.

Nyní přistupuji k rozpravě podrobné, kde můžeme vzít v úvahu návrh, který přednesl předseda poslaneckého klubu. - Myslím, že mohu podrobnou rozpravu ukončit.

Budeme hlasovat o návrhu usnesení: Poslanecká sněmovna mění své usnesení č. 1522 ze 17. února 2005 a schvaluje zasedací pořádek poslanců v jednacím sále podle předloženého návrhu - který jste všichni obdrželi do lavic.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 110 z přítomných 172 pro bylo 159, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Ještě mi, prosím, kolegyně a kolegové, neutíkejte. Nyní přistoupíme k tomu, že budeme hlasovat o vyřazení bodů, které jsme nestačili projednat, z této schůze Poslanecké sněmovny. Je jím bod 27 - tisk 863/3, bod 26 - tisk 846/4, bod 25 - tisk 823/6 a bod 50 - tisk 880/4. Tyto body budou samozřejmě zařazeny na jednání příští schůze Poslanecké sněmovny.

Ještě pan poslanec Karel Vymětal. (Nesouhlasné hlasy ze sálu.) Prosím o klid.

 

Poslanec Karel Vymětal: Prosím, aby byl klid. Ještě bod 36 je třeba také vyřadit. Onen jeden volební bod, který se nemůže provést.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Mám za to, že volební bod 36 jsme vyřadili. Prosím pana předsedu volební komise, aby vyvedl svého kolegu z omylu. Prosím o klid.

 

Poslanec Pavel Hojda: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, nebudu vyvádět z omylu. Pan poslanec Vymětal má pravdu, protože jsme nezařadili volební bod - volba členů prezidia, s tím, že bohužel neuplynula lhůta na možnost volby kandidáta na prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, takže budeme muset tento bod vyřadit s tím, že se musí zařadit na pořad další schůze.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP