Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
30. června 2005 v 9.02 hodin

Přítomno: 136 poslanců

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Milé paní, vážení pánové, přeji vám hezké ráno. Všechny vás srdečně vítám na dalším dni 45. schůze Poslanecké sněmovny. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými hlasovacími kartami, a zároveň vám sdělím, že pan poslanec Dlab má náhradní kartu číslo 5.

Přečtu, řekněme, velmi dlouhý seznam těch, kteří se omlouvají. Jsou to páni poslanci a paní poslankyně: Braný, Exner, Kala, Kott, Kratochvíl, Kužvart, Mencl, Michalík, Nováková, Ostrý, Šedivá Hana, Vrbík, Zajíček, Fischer, Kubinyi, Svoboda Pavel, Šeich, Bratský, Karas, Plachý, Rusová, Šulák. Dále pak Jaroslav Lobkowicz a pan poslanec Vladimír Čada, pokud jsem ho nečetl.

Z vlády jsou omluveni Pavel Dostál, Karel Kühnl, Pavel Němec a Petr Zgarba.

Na základě doporučení organizačního výboru vám předkládám návrh na rozšíření pořadu schůze o bod Návrh termínu a pořadu 46. schůze Poslanecké sněmovny. Navrhuji jej projednat jako první bod dnešního jednání.

Prosím, abyste se přihlásili, a pokusím se vás navnadit tím, že tento bod uvede předseda Sněmovny Lubomír Zaorálek.

Hlásí se pan poslanec Pavel Severa.

 

Poslanec Pavel Severa: Dámy a pánové, dobrý den. Já bych po včerejší dohodě s panem ministrem vnitra Bublanem a kolegy z výboru pro obranu navrhl předřadit bod č. 70 na dnešní schůzi, aby to byl bod, který bude následovat po jednání, které se týká bodu Evropské unie, to znamená, byl by to bod třetí. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane poslanče Severo, pokud mě zrak nemate, tak jako třetí bod máme pevně zařazeno provozování rozhlasového a televizního vysílání. Vy chcete předřadit tento bod před toto? Dobře. Návrh zazněl. Hlasovat o tom samozřejmě dám.

Jsou ještě nějaké svěží náměty na rozšíření pořadu, vypuštění bodů? Pokud ne, tak prosím všechny ty, kteří přišli, aby svým hlasováním rozhodli o dvou návrzích.

 

První je návrh můj, abychom rozšířili jednání naší schůze o bod Návrh termínu a pořadu 46. schůze Poslanecké sněmovny a zařadili tento bod jako první bod dnes, hned teď, v případě, že s tím budete souhlasit.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 659. Táži se, kdo s tím souhlasí. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 79 poslanců, 61 bylo pro, 3 proti. Takže tento bod byl zařazen.

 

Pan poslanec Severa navrhuje, aby bod č. 70 byl projednán hned po bodech negociační balíček a stanovisko vlády, Informace vlády o stanoviscích k otázkám projednávaným na nejbližším jednání Evropské rady v Bruselu - tedy jako čtvrtý bod dnes. Bod 70 se týká vládního návrhu zákona o služebním poměru atd.

 

Takže zahajuji hlasování pořadové číslo 660. Táži se, kdo souhlasí s návrhem pana poslance Severy, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 88 poslanců, 45, tedy právě potřebné kvorum, panu poslanci Severovi vyhovělo. Takže tento bod bude projednáván dnes po oněch dvou zmíněných bodech.

 

Pan poslanec Karel Sehoř se hlásí s jedním dalším návrhem v řádném limitu.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi navrhnout, abychom bod č. 129, Výroční zprávu o činnosti a účetní uzávěrku Státního fondu dopravní infrastruktury, zařadili na dnešek jako první bod za pevně stanovenými body, a to z toho důvodu, že zítra ze zdravotních důvodů tady nebude ani pan předkladatel, tzn. pan ministr Šimonovský, ani zpravodaj, to jsem já. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Tak, pane poslanče, Sehoři, my vám také děkujeme. Já to zrekapituluji. Dnes bude nově zařazený bod Návrh termínu a pořadu 46. schůze Poslanecké sněmovny, pak bude informace vlády o jednání v Bruselu, pak bude negociační balíček, pak bude bod č. 70 pevně zařazený sněmovnou na návrh pana poslance Severy a potom by následoval bod, který navrhuje pan poslanec Karel Sehoř, tzn. výroční zpráva Státního fondu dopravní infrastruktury, pokud jsem si to dobře zapamatoval. Pak by následovaly volby, pokud to dopoledne vůbec stihneme. Takže já bych o tom dal hlasovat v tuto chvíli.

 

Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Sehoře, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. - František Pelc má náhradní kartu číslo 12. - Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 661) skončilo. Hlasovalo 98 poslanců, z nichž 78 bylo pro, 5 proti, takže tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Koudelka se hlásí.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážená Sněmovno, já zpochybňuji hlasování v předcházejícím bodě, které se týkalo návrhu pana poslance Severy. Hlasoval jsem proti, a na sjetině mám ano.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já jsem připraven o té vaší námitce dát hlasovat, přestože to není bezprostředně, ale rozumím tomu, že se to seběhlo v poměrně rychlém sledu.

 

Takže kdo souhlasí s námitkou pana poslance Koudelky, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 662) skončilo. Hlasovali 103 poslanci, pro 64, proti 9, takže námitka byla přijata.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP