Neautorizováno !


 

(16.30 hodin)

Poslanec Pavel Kováčik: Omlouvám se. Zpět. Chybička se vloudí. E7. (Zpravodaj i předkladatel nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 591. Kdo je pro? Proti?

Hlasování s číslem 591. Z přítomných 140 pro 48, proti 78. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Podle pana kolegy Kučery lze E5 a E6 hlasovat dohromady a tak nyní učiníme. (Zpravodaj i předkladatel souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 592. Kdo je pro? Proti?

Hlasování s pořadovým číslem 592. Přítomno 139, pro 127, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Jsme u kolegy Koudelky. G1. (Zpravodaj i předkladatel souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 593. Kdo je pro? Proti?

Hlasování s číslem 593. Z přítomných 140 pro 99, proti 10. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: A jsme u Koudelkovy G dvojky. (Zpravodaj i předkladatel nesouhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 594. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 594. Přítomno 140, pro 4, proti 95. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Na rozdíl od G dvojky u G trojky zpravodaj projevuje mírný optimismus. (Předkladatel: Mírné plus.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování 595. Kdo je pro návrh? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 595. Přítomno 140. Pro 50, proti 39. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: A konečně u doktora Zdeňka Koudelky G čtyřka. (Zpravodaj souhlasí, předkladatel mírné plus.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování 596. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 596. Z přítomných 140 pro 94, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní předsedající, podle mých záznamů jsme hlasovali o všech pozměňovacích návrzích a můžeme hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Můžeme tedy přikročit k hlasování, ale ještě si ujasněte, zda opravdu bylo hlasováno o všech návrzích. Není námitka? Není. Můžeme tedy přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrhu usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Petra Zgarby, Ladislava Skopala, Karla Kratochvíleho a Josefa Řiháka na vydání zákona, kterým se mění zákon číslo 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění pozdějších předpisů, zákon číslo 256/2000 Sb., o Státním zemědělském intervenčním fondu a o změně některých dalších zákonů (zákon o Státním zemědělském intervenčním fondu), ve znění pozdějších předpisů, zákon číslo 147/2002 Sb., o Ústředním kontrolním a zkušebním ústavu zemědělském a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o Ústředním kontrolním a zkušebním ústavu zemědělském), ve znění pozdějších předpisů, a zákon číslo 97/1996 Sb., o ochraně chmele, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 846, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Poslanec Pavel Kováčik: Paní předsedající, promiňte, já se vám velmi omlouvám. Když jste četla ten dlouhý název, uvědomil jsem si, že jsme zapomněli hlasovat o mém návrhu zkrácení názvu tohoto zákona, o mé legislativně technické poznámce. Prosím o odpuštění. (Smích v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Já myslím, že vám Sněmovna odpustí, a na důkaz toho se vrátíme ještě k hlasování, protože jsme nehlasovali o celku, i když už jsem přečetla návrh usnesení. Ale domnívám se, že je možno, protože se jedná o legislativně technickou úpravu, vrátit se do hlasovacího procesu, a to bez rozhodnutí Sněmovny. Pokud má někdo prosím námitku, tak se ozvěte. Ale pokud tomu tak není, budeme hlasovat ještě o legislativně technické úpravě, tak jak byla přečtena.

 

A já zahajuji hlasování pořadové číslo 597 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 597. Z přítomných 140 pro 120, proti 1. Tato legislativně technická úprava byla přijata.

 

Je ještě něco, co bychom…? Já se domnívám, že už nebudu znovu číst návrh na usnesení, a proto přivolám naše kolegy a budeme hlasovat o zákonu jako o celku, protože o všech návrzích bylo hlasováno. Je tedy před námi hlasování závěrečné.

 

O tomto návrhu zákona rozhodneme v hlasování pořadové číslo 598. Zahajuji toto hlasování a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 598. Z přítomných 141 pro 101, proti 34. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji jak panu zpravodaji, tak také skupině navrhovatelů. Končím projednávání bodu číslo 101, sněmovního tisku 846. Předávám řízení panu místopředsedovi Filipovi.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat ve schváleném pořadu schůze. Dalším bodem je bod číslo

 

106.
Vládní návrh zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti /sněmovní tisk 880/ - třetí čtení

 

Požádal bych, aby u stolku zpravodajů zaujal své místo někdo, kdo je pověřen za předsedu vlády - pan ministr vnitra František Bublan, a zpravodaj výboru pro obranu a bezpečnost pan poslanec Jan Klas. Pozměňovací návrhy vám byly rozdány jako sněmovní tisk číslo 880/3.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení. Konstatuji, že do ní nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, kdo se hlásí z místa do rozpravy. Vidím zpravodaje. Pane zpravodaji, máte slovo v rozpravě ve třetím čtení. Prosím.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP