Neautorizováno !


 

(11.10 hodin)

Poslankyně Lucie Talmanová: Protože jsme neschválili pozměňovací návrh D1, musíme nyní učinit orientační hlasování mezi D2 - F a druhou částí H7, a to jsou účinnosti; D2 a H7 - 1. leden 2007, F druhá část - 1. červenec 2006. Doporučuji 1. leden 2007, tedy D2 a H7.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nejprve zjistíme, jakou podporu mají pozměňovací návrhy D2 a H7.

Zahájil jsem orientační hlasování s pořadovým číslem 485. Kdo je pro?

Tento návrh získal podporu 116 přítomných.

 

Poslankyně Lucie Talmanová: Nyní F druhá část.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 486. Kdo podporuje tento návrh?

Tento návrh získal podporu 12 kolegyň a kolegů.

 

Nejprve bychom tedy měli hlasovat o jedné z variant D2 nebo H7.

 

Poslankyně Lucie Talmanová: Jsou totožné, tak můžeme hlasovat.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Takže hlasujeme o D2. (Zpravodajka i ministryně souhlasí.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 487. Kdo je pro přijetí návrhu D2? Kdo je proti?

Ze 174 přítomných pro návrh 142, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Lucie Talmanová: A nyní jsem, vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, přesvědčena, že žádný z pozměňovacích návrhů nezůstal opomenut. Ve třetím čtení nebyly předneseny žádné návrhy na legislativně technické úpravy, takže můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Chci se zeptat, zda má někdo jiný názor. Nevidím.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecké sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů, podle sněmovního tisku 265, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování číslo 488. Kdo je pro tento návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Z přítomných 170 pro návrh hlasovalo 96, proti 52. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní zpravodajce i paní ministryni a tím končím projednávání tohoto návrhu zákona.

Omlouvám se, ještě probíhá kontrola výsledků posledního hlasování. Prosím, ještě neopouštějte jednací sál. Ti, kteří se nechtějí nechat uchránit před alkoholem, tabákovými a jinými návykovými látkami, nechť ještě chvíli počkají.

Pan ministr Martínek.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Radko Martínek Pane místopředsedo, jen pro steno. Při hlasování číslo 431 mám křížek, hlasoval jsem pro, takže prosím o opravu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Chci se zeptat, zda někdo zpochybňuje výsledek posledního hlasování. Nevidím zpochybnění, definitivně končím projednávání tohoto bodu.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Kolegyně a kolegové, nyní se budeme zabývat bodem 111. Je jím

 

111.
Návrh poslance Stanislava Křečka na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 61/1996 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů
z trestné činnosti a o změně a doplnění souvisejících zákonů,
ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 358/1992 Sb., o notářích
a jejich činnosti (notářský řád), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 896/ - třetí čtení

 

Místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele kolega Stanislav Křeček a prosím, aby místo vedle něj zaujala zpravodajka ústavněprávního výboru paní poslankyně Eva Dundáčková. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 896/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, zda se někdo hlásí z místa. Vidím pana poslance Zdeňka Koudelku.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážená Sněmovno, dovolím si vzít zpět část svého pozměňovacího návrhu pod písmenem D1 bod 1, a to ve slovech "asistenta veřejného ochránce práv". Důvodem je, že zákon, který tuto funkci zaváděl, zatím nebyl v Senátu přijat, takže beru zpět část pozměňovacího návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. O tomto návrhu budeme hlasovat. Ptám se, zda se ještě někdo další hlásí do rozpravy. Není tomu tak, rozpravu končím.

Nyní tedy podle mého názoru bychom měli nejdříve hlasovat o návrhu pana poslance Koudelky o zpětvzetí části jeho pozměňovacího návrhu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 489 z přítomných 172 pro hlasovalo 116, proti 1. Návrh byl přijat.

 

A nyní poprosím paní zpravodajku, aby nás provedla dalším postupem či navrhla postup.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Děkuji, paní předsedající. Myslím, že můžeme hlasovat o návrzích tak, jak byly podány. Navrhuji, pokud proti nebudou námitky, abychom hlasovali po jednotlivých písmenech, to znamená A, B, C, aniž bychom odlišovali podbody, posléze D ve znění právě zpětvzetí části jednoho bodu navrženého panem kolegou Koudelkou. To znamená vypuštění slov "asistenta veřejného ochránce práv". Poté můžeme hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se kolegů, zda má někdo námitky proti takto navrženému postupu. Pokud nikdo, nebudeme o tomto postupu ani hlasovat, protože myslím, že je jednoduchý, a jestliže nikdo neprojevil nevůli, budeme se řídit tímto navrženým postupem.

Prosím paní zpravodajku, aby předkládala jednotlivé návrhy a vyjádřila spolu s panem navrhovatelem své stanovisko.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Budeme tedy hlasovat, paní předsedající, o návrzích pod písmenem A. Jsou to pozměňovací návrhy obsažené v usnesení ústavněprávního výboru. Poněkud zmírňují původní znění návrhu podaného panem předkladatelem. Moje stanovisko je neutrální. (Stanovisko předkladatele je souhlasné.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji a zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 490 z přítomných 174 pro hlasovalo 106, proti 1. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP