Neautorizováno !


 

(9.40 hodin)
(pokračuje Hojda)

Nyní hlasování o návrhu na jmenování členů kontrolní rady Grantové agentury České republiky (bod 120).

Počet vydaných hlasovacích lístků 172, odevzdaných 172. Pro paní Lenku Deverovou 68, pro pana Jiřího Fance 31, Eduarda Gombára 73, Věru Kalvodovou 59, Václava Koláře 6, Huberta Kříže 70, Miroslava Máčeho 97, Michala V. Marka 106, Josefa Průšu 63, Jiřího Sedlo 57, Antonína Sochora 48, Augustina Svobodu 16 a Rudolfa Žáčka 54.

Na základě výsledků hlasování konstatuji, že Poslanecká sněmovna jmenuje členem kontrolní rady Grantové agentury České republiky pana Michala V. Marka a Miroslava Máčeho. Na základě výsledků hlasování rovněž konstatuji, že Poslanecká sněmovna nezvolila další kandidáty, a tím bod končí.

 

Nyní volba dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu (bod 121).

Počet vydaných hlasovacích lístků 172, odevzdaných 172. Pro pana Jiřího Papeže odevzdáno 71 hlasů, pro Ladislava Skopala 78 hlasů. V prvním kole nebyl zvolen nikdo. Tímto volba končí.

 

Dále hlasování o návrhu Poslanecké sněmovny na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (bod 122).

Počet vydaných hlasovacích lístků 172, odevzdaných 171, neodevzdán 1. Pro paní Alenu Mackovou odevzdáno 93 hlasů, pro pana Patrika Nachera 55 hlasů.

Na základě výsledků hlasování konstatuji, že Poslanecká sněmovna navrhuje předsedovi vlády, aby za členku Rady pro rozhlasové a televizní vysílání jmenoval paní Alenu Mackovou. Na základě výsledků hlasování konstatuji, že Poslanecká sněmovna končí tento bod.

 

Dále volba člena dozorčí rady Vinařského fondu (bod 123).

Počet vydaných hlasovacích lístků 172, odevzdaných 171, neodevzdán 1. Pro pana Josefa Vaculíka bylo odevzdáno 93 hlasů. V prvním kole byl zvolen členem dozorčí rady Josef Vaculík. Tímto tento bod končí.

 

Ještě bych se chtěl opravit. U Státního zemědělského intervenčního fondu (bod 121) by mělo následovat druhé kolo, které bude ve čtvrtek. Postupují oba dva kandidáti. To je vše.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Omlouvám se, pane předsedo. Mohl byste prosím ještě jednou zopakovat, resp. učinit procedurální návrh vyplývající z výsledků voleb, kdy navrhujete zařadit další kola voleb.

 

Poslanec Pavel Hojda: Předminulý týden, když probíhal návrh na zařazení volebních bodů, Sněmovna schválila, že první kolo proběhne v úterý ve večerních hodinách, případné druhé kolo bude zařazeno na čtvrtek před polední přestávku. Pokud to není v zápise, navrhuji, aby druhé kolo bylo zítra před polední přestávkou.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Omlouvám se. Nemám povědomí o tom, že by Sněmovna rozhodla, není to vyloučeno. Nicméně pro jistotu bych nechal o tomto návrhu hlasovat. Považuji ho za návrh, který vyplývá z vaší informace a na který se nevztahuje limit třicet minut po zahájení schůze.

 

Navrhuji zařadit bod druhé kolo voleb na čtvrtek před polední přestávkou.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 430. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 181 pro 156, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Tolik nezbytná procedura před zahájením samotného projednávání schválených bodů programu naší schůze.

 

Otevírám bod

 

113.
Návrh na potvrzení předsedů výborů Poslanecké sněmovny

 

Podle § 50 odstavec 1 písmeno t) našeho jednacího řádu potvrzuje předsedy výborů v jejich funkci po zvolení výborem Poslanecká sněmovna. Chci vás informovat, že na schůzi dvou výborů byli jejich předsedové zvoleni takto: předsedou výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí byl zvolen poslanec Evžen Snítilý, předsedou rozpočtového výboru byl zvolen poslanec Michal Kraus.

Zahajuji k tomuto bodu rozpravu. Slovo má pan kolega Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, paní a pánové, poslanecký klub KSČM se v minulosti vždy choval tak, že princip poměrného zastoupení, který nejlépe odráží přání voličů vyjádřené ve volbách, důsledně respektoval. Respektuje jej i při každé volbě, pokud je tento princip při té volbě uplatněn. Požadoval jej v začátku tohoto volebního období i pro obsazení funkcí ve výborech. Bohužel toto naše přání nebylo naplněno. Přesto poslanecký klub KSČM bude pro potvrzení předsedů výborů, jak jsou výbory zvoleni, hlasovat, především z toho důvodu, že necelý rok před volbami je třeba, aby se místo dlouhého dohadování a domlouvání, místo politických jednání na výborech odpracovaly zákony, které je ještě třeba do konce tohoto volebního období odpracovat. Chci však současně požádat, abychom příště, až budeme volit příště, se přece jen více respektovali, a vyzvat k posílení principu poměrného zastoupení pro obsazování nejen funkcí ve výborech.

Děkuji za pozornost. (Potlesk poslanců KSČM.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Kdo další se hlásí do rozpravy? Nevidím žádnou přihlášku, rozpravu končím.

Budeme hlasovat individuálně - nejprve o předsedovi výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

 

Kdo souhlasí, abychom v této funkci potvrdili pana poslance Evžena Snítilého, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování pořadové číslo 431. Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 182 pro 90, proti 10. Návrh byl přijat.

 

V druhém hlasování rozhodneme o potvrzení pana kolegy Michala Krause ve funkci předsedy rozpočtového výboru. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 432. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 182 pro návrh 111, proti 11. I tento návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že jsme potvrdili předsedy obou těchto výborů Poslanecké sněmovny.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP