Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
21. června 2005 ve 14.05 hodin

Přítomno: 175 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené poslankyně, vážení poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další den 45. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji vám příjemné odpoledne.

Prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami, případně, kdo potřebuje, aby mi oznámil číslo náhradní karty.

Do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti tito poslanci: pan poslanec Walter Bartoš, pan poslanec Petr Braný, pan poslanec Michal Hašek, paní poslankyně Květoslava Čelišová je nemocná do 22. 6., hospitalizovaný je pan poslanec Petr Kott, na zahraniční cestě je až do 24. 6. pan poslanec Vladimír Laštůvka a na plenárním zasedání shromáždění Rady Evropy ve Štrasburku jsou tito poslanci: Miroslav Beneš, Václav Exner, Miloš Kužvart, Petr Lachnit, Jaroslav Lobkowicz, Miloš Melčák, Miroslava Němcová a Oldřich Vojíř.

Omluveni jsou také členové vlády. Pan premiér Jiří Paroubek je až do 28. 6. na návštěvě Japonska a Číny, omluven je také pan poslanec ministr Pavel Dostál, ale bude tady přítomen na začátek tohoto jednání. Omluven je také ministr Milan Urban, který do 24. 6. je na služební cestě v Jižní Americe, a omluven je také ministr Petr Zgarba, který je na zasedání Rady ministrů v Lucemburku, a to ještě zítra. To jsou tedy omluvy.

Na mé dnešní poradě s místopředsedy Poslanecké sněmovny a zástupci poslaneckých klubů jsme se shodli na zařazení přerušených bodů 2 a 7 schváleného pořadu. To jsou body, které jsme přerušili minulý týden. Byla to zpráva o jednání summitu Evropské unie a o finanční perspektivě Evropské unie. Tyto body jsme přerušili a dohodli jsme se dnes na grémiu, že je zařadíme na čtvrtek 30. 6. po písemných interpelacích. To je možná věc, kterou bychom mohli hned odhlasovat. Prosím o hlasování, že body 2 a 7 zařadíme na čtvrtek 30. 6. příští týden po písemných interpelacích.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, provést toto zařazení bodů 2 a 7, jak jsme se dohodli dnes na grémiu? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 77 z přítomných 115 poslanců pro 68, proti 16. Tento návrh byl přijat.

 

Přistoupíme k projednávání pevně zařazených bodů 103 a 24. V lavicích máte rozdanou podobu těchto bodů, které bychom měli projednávat, a jejich pořadí, a mám tady písemné přihlášky k návrhu pořadu schůze. Mám tady přihlášku pana poslance Václava Votavy a také pana poslance Vlastimila Aubrechta. Nejdřív se hlásí pan poslanec Votava, pak se hlásí pan poslanec Aubrecht.

Pan poslanec Karel Černý má náhradní kartu číslo 1. Pan poslanec Pospíšil má náhradní kartu číslo 9.

O slovo k návrhu pořadu se hlásí také pan poslanec Kratochvíle.

Nejdřív má slovo pan poslanec Václav Votava.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolil bych si podat návrh na vyřazení bodu číslo 66, sněmovní tisk 972 z pořadu této schůze. Jedná se o poslaneckou novelu návrhu zákona o obcích. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: O slovo se ještě hlásí pan poslanec Břetislav Petr. Teď je na řadě pan poslanec Vlastimil Aubrecht, připraví se pan poslanec Kratochvíle.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovoluji si navrhnout zařadit nový bod do bloku "zprávy" jako druhý, a to s názvem "Řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností". Krátké zdůvodnění. Výbor pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí na svém výjezdním zasedání se touto problematikou zabýval a přijal krátké usnesení, které doporučuje Sněmovně ke schválení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane poslanče, kam přijde ten bod?

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Jako druhý bod do bloku zpráv.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Druhý bod do bloku zpráv. Přesný název byste mi mohl potom ještě poskytnout.

 

Poslanec Vlastimil Aubrecht: Řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Hnědouhelných těžebních společností…

Nyní se hlásí o slovo pan poslanec Kratochvíle, pak pan poslanec Břetislav Petr a Zbyněk Novotný.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi navrhnout změnu v projednávání bodu číslo 47, sněmovní tisk 1004. Je to vládní návrh zákona o odrůdách, osivu a sadbě pěstovaných rostlin, atd. Tento bod zařadit na čtvrtek jako první bod.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP