Neautorizováno !


 

(10.20 hodin)
(pokračuje Langer)

Počkáme ještě na kontrolu výsledků hlasování. (Po krátkém čekání.) Je námitka proti výsledku hlasování? Námitku nevidím.

Ještě jednou konstatuji, že návrh zákona byl schválen. Děkuji zástupci navrhovatelů i panu zpravodaji a tím končím projednávání tohoto bodu.

 

Dalším bodem je bod číslo

 

46.
Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 559/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal nám všem již důvěrně známý náměstek primátora hlavního města Prahy Rudolf Blažek a zpravodaj hospodářského výboru kolega Pavel Hojda. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 559/3.

Otvírám rozpravu. Kdo se hlásí do rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím, rozpravu končím.

Dám možnost nejprve panu navrhovateli vystoupit se závěrečným slovem. Nemá zájem. Nyní tedy zpravodaj.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Pane předsedající, já nevím, jestli jste neuzavřel možnost předkládání návrhů legislativně technických. (Předsedající: Už jsem uzavřel rozpravu.) Já jsem se nestačil přihlásit. Poprosil bych, jestli by někdo z ministrů vystoupil, protože mám legislativně technický návrh.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan kolega Škromach se ujme tohoto složitého úkolu. Děkuji.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, páni poslanci, dovolte, abych tímto svým vystoupením umožnil otevření diskuse.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane ministře. Konstatuji, že byla znovu otevřena rozprava v rámci třetího čtení. Slovo má pan zpravodaj.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane ministře. Já bych si dovolil přečíst jeden legislativně technický návrh. Jedná se o návrh k bodu 5 usnesení hospodářského výboru, komplexního usnesení, kde v § 21 odst. 6 v úvodní větě je napsána odvolávka na odstavec číslo čtyři. Bohužel při přepisu došlo k nesprávnému přepisu a má se jednat o odvolávku na číslo pět. Čili legislativně technický návrh zní takto: "V bodě 5 usnesení hospodářského výboru § 21 odst. 6 se číslovka 4 mění na číslovku 5."

To je vše.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Kdo se další hlásí do rozpravy? Prosím.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane předsedající, vážená vládo, vážené dámy, vážení pánové, já bych chtěl jenom přednést legislativně technickou, a sice v mých pozměňovacích návrzích pod bodem C u návrhu C1 vypadlo patrně při přepisu návětí "a sice bod 3 zní:". Bylo to obsaženo i v písemném pozměňovacím návrhu, který vám byl rozdán na lavice. Prosím, aby tato legislativně technická byla zapracována.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano, děkuji. Kdo se další hlásí do rozpravy? Nevidím žádnou přihlášku, rozpravu končím.

Prosím pana zpravodaje, aby nám oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé návrhy.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. S ohledem na to, že legislativně technická poznámka pana poslance Hovorky mění jeho návrh C1, tak nejprve bychom hlasovali o jeho legislativně technické poznámce. Poté bychom hlasovali C1, následovalo by C2 až C8 postupně, dále C9, poté B2, C10 v alternativách - alternativa 1 nebo alternativa 2. Za dvanácté bychom hlasovali o C11, C12, C 13, C14, potom o B3 a potom C15, C16, C17. Předposlední hlasování by bylo o legislativně technické poznámce, kterou jsem přednesl já teď ve třetím čtení. Poté by bylo hlasování o celém komplexním pozměňovacím návrhu hospodářského výboru ve znění přijatých pozměňovacích návrhů a nakonec o celém návrhu zákona.

(Ve sněmovně je velký hluk.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane kolego. Je námitka proti této proceduře? Pan kolega Hovorka, prosím.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové, já bych chtěl jenom doporučit nebo požádat, aby body C15 a C16 byly hlasovány současně, protože spolu souvisí. (Zpravodaj: Je to možné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Pan zpravodaj souhlasí. Další připomínka k proceduře? Není. Přikročíme proto k hlasování. Prosím, pane zpravodaji, předložte první návrh a před hlasováním se k němu vy a pan kolega Blažek vyjádřete.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nejprve bychom hlasovali o legislativně technickém návrhu, který přednesl poslanec Hovorka, a to je doplnění návětí. Souhlasím. (Předkladatel souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 113. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 185 pro návrh 175, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Dále bychom hlasovali o bodu C1 poslance Hovorky. Souhlasím. (Předkladatel souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 114. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 186 pro návrh 174, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Následuje hlasování o C2 poslance Hovorky. Doporučuji, souhlasím. (Předkladatel souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 115. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 pro návrh 176, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP