Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
30. března 2005 v 8.58 hodin

Přítomno: 187 poslanců

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobrý den, milé kolegyně a kolegové. Zahajuji další jednací den 42. schůze Poslanecké sněmovny, všechny vás vítám a sděluji, že klub sociální demokracie požádal o přestávku do 9.30 hodin. Proto jsem také začal dříve. Začneme tedy v 9.30 hodin.

 

(Jednání pokračovalo v 9.31 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Milé kolegyně, vážení kolegové, uplynula doba, kterou si vyžádal poslanecký klub sociální demokracie pro poradu svého poslaneckého klubu. (Do jednací síně se dostavili první dva poslanci ČSSD.) A první z jeho přeživších členů vítám ve sněmovně.

Přítomnost těchto dvou kolegů je mi signálem, že klub své jednání již skončil a my se tedy můžeme plně věnovat dnešnímu dopolednímu pořadu. (Do jednacího sálu postupně přicházejí další poslanci ČSSD.)

Prosím vás všechny, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, resp. mi sdělili, kdo požádal o vydání náhradní karty.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti z dnešního dopoledního jednání požádali tato kolegyně a tito kolegové: Kateřina Konečná - osobní důvody, Václav Mencl - zdravotní důvody, Jiří Pospíšil - účast na schůzi výboru Senátu, David Šeich - zdravotní důvody.

Z členů vlády se omlouvá ministryně zdravotnictví paní Milada Emmerová, a to z důvodu účasti na konferenci s názvem "Může kraj ovlivnit reformu zdravotnictví?" v Plzni.

Pro vaši lepší orientaci v dnešním dopoledním pořadu sděluji následující pořadí bodů, kterými se budeme dnes dopoledne zabývat. Je středa, nemělo by být tedy překvapením, že se budeme zabývat návrhy zákonů ve třetím čtení, a to body 42, 43, 44, 46, 47, 48, 49, a pokud to všechno zvládneme, tak i bodem 50.

Sděluji, že náhradní karta byla vydána panu kolegovi Laštůvkovi, a to s číslem 34, panu poslanci Talířovi s číslem 5 a panu poslanci Římanovi s číslem 35. (Velký hluk a pohyb poslanců v jednací síni.)

 

Kolegyně a kolegové, prosím, zaujměte svá místa, neboť zahajuji projednávání bodu

 

42.
Vládní návrh zákona o zrušení Fondu národního majetku České republiky
a o působnosti Ministerstva financí při privatizaci majetku České republiky
(zákon o zrušení Fondu národního majetku)
/sněmovní tisk 883/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů vedle ministra financí Bohuslava Sobotky zaujal zpravodaj rozpočtového výboru pan kolega Miloslav Vlček. (Stále hluk ve sněmovně.) Vzhledem k tomu, že cítím, jak vás to velmi zajímá, vám sděluji, že pozměňovací návrh byl rozdán jako sněmovní tisk 883/2.

Vám všem, kteří máte zájem, nyní umožňuji vystoupit v rozpravě, kterou jsem tímto otevřel. Uděluji slovo panu poslanci Martinu Kocourkovi. Prosím o klid v jednacím sále.

 

Poslanec Martin Kocourek: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážený pane ministře, rád bych se v rámci třetího čtení dotázal pana ministra… (Stále velký hluk v jednací síni.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Omlouvám se, pane poslanče, počkejte ještě chvíli se svým dotazem. Poprosím všechny kolegyně a kolegy z různých politických stran, poprosím také ministry, aby si ještě užili své…

Prosím kolegu Plevu i pana předsedu Kalouska. Teď již asi budu muset chronické vyrušovače vyvolávat.

Kolegyně a kolegové, opravdu na vás apeluji, abyste zaujali svá místa, abyste se zklidnili.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP