(19.00 hodin)
(pokračuje Bartoš)

To samozřejmě, pokud vysvětlí tuto záležitost… (Hlasy z pléna: Dělej, nestihneme hlasování. - Poslanci ukazují na hodinky.)

Kolegové mě upozorňují, že nestihneme hlasování. To je smůla.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane zpravodaji, můžete dokončit svou zpravodajskou zprávu, závěrečné slovo zpravodaje, hlasovat o tom musíme až zítra, protože nikdo z vás nenavrhl pro mě jedinou věc, kterou já nemohu jako předsedající udělat, nechat hlasovat o hlasování po devatenácté hodině. Nezlobte se na mě, už jste mě jednou odsoudili za mé řízení schůze, nemohl jsem si dovolit druhé porušení - podle vás - jednacího řádu.

Pokračujte.

 

Poslanec Walter Bartoš: Pane předsedající, teď jste mě odsoudil do složité situace, neboť všichni odcházejí a zpravodaje už nikdo nevyslechne. (Podle časového údaje na displeji v sále je 19.00 hodin, poslanci houfně odcházejí. Hluk v sále.)

To je první otázka.

Druhá otázka je na pana kolegu Eduarda Zemana. Jak si vysvětluje, že země, ve kterých jsou zavedeny poplatky, mají vyšší počet studentů než Česká republika. Možná by na to také mohl odpovědět.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane zpravodaji, já vás přeruším a požádal bych Sněmovnu o klid. Já jsem schůzi neukončil, slovo má zpravodaj k tisku a byl bych rád, kdybychom jeho zprávu vyslechli. Pokud ji nechce přednášet, protože bod přeruším, ráno rozhodneme o tom, kdy bude to jednání dokončeno hlasováním o těch návrzích, a nechám vás, pane zpravodaji, domluvit závěrečné slovo kdykoli. Ale prosím Sněmovnu o klid.

 

Poslanec Walter Bartoš: Děkuji. To by byla moje druhá otázka, už jenom řečnická, neboť jsme mimo rozpravu.

K panu poslanci Petrovi jsem si poznamenal tuto poznámku. Každý jsme vysílali na zcela jiných vlnách, takže k tomu se neumím příliš vyjádřit.

Co se týká paní kolegyně Šojdrové a jejího citování z reformy vysokých škol, to samozřejmě není příliš relevantní informace, neboť to neříká, jak to podpoří studenty z nízkopříjmových skupin. Tolik mé glosy.

A teď shrnutí rozpravy. Vystoupilo celkem 14 poslanců, přičemž někteří vystupovali vícekrát. Primát v tom má pan kolega Eduard Zeman, který vystoupil třikrát. Dvakrát vystoupila paní kolegyně Konečná, pan kolega Petr, paní kolegyně Šojdrová a já, pokud nepočítáme toto vystoupení, a třikrát byl přednesen návrh na zamítnutí. Tolik moje zpravodajská zpráva.

Děkuji Sněmovně - vám všem i vám, pane předsedající, že jste mě vyslechli. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane zpravodaji, za závěrečnou zprávu zpravodaje a přerušuji bod č. 22. Zítra ráno rozhodneme o jeho pokračování. Předpokládám, že nikdo nebude namítat nic proti tomu, že bude hned druhým bodem jednání, pokud zítra někdo nenavrhne změnu programu, protože máme na zítřek na ráno pevně zařazený bod, to je bod č. 71, vypovězení mezinárodní úmluvy o obchodu s lidmi. To byl jediný bod z mezinárodních smluv, které jsme přeřazovali na pevný termín. Proto bych navrhoval, aby se zítra pokračovalo v prvních čteních podle pořadu schůze s tím, že tento přerušený bod bude druhým bodem zítřejšího jednání. Děkuji vám.

Přeji příjemný večer a zítra v 9 hodin ráno na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 19.03 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP