(10.00 hodin)
(pokračuje Vávra)

Tito občané mi sdělovali, že se již předtím, než tento záměr byl sdělen, začaly skupovat pozemky třeba za bohulibým účelem budoucích honiteb, s tím, že se později přemění právě na větrné parky. Dále mi bylo sděleno - o tom mluvila i paní kolegyně Mallotová - že jim bylo nabízeno, že pokud obec přistoupí na tyto věci, bude jí opravena silnice, kanalizace, popřípadě vybudovány určité stavby, což je právě to, o čem paní kolegyně mluvila, částečně korupční prostředí. Dokonce dochází k takovým situacím, že v zastupitelstvech se rozhoduje o tom, co se bude dít, aniž by byli občané upozorněni.

Možná by o tom mohli hovořit někteří starostové, kteří jsou v této Sněmovně. Proto si myslím, že nejen z těchto důvodů je třeba podpořit pozměňovací návrh paní kolegyně Mallotové, to znamená omezení výkonu větrných elektráren. Důvodů, proč to učinit, tady bylo řečeno již dost, a já je podporuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Ještě pan kolega Pelc. Věřím, že toto je poslední vystoupení v rámci rozpravy. Pak se budeme věnovat proceduře a hlasovat.

 

Poslanec František Pelc: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, já jsem váhal, jestli vystoupím v této části obecné rozpravy, nicméně se domnívám, že to bude asi vhodnější než v části procedurální. Chtěl bych přečíst s vaším souhlasem úpravu svého pozměňovacího návrhu, který máte v materiále na straně 25.

Jde o pozměňovací návrh pod písmenem N , poslanec František Pelc, kde máme dva pozměňovací návrhy - N1 a N2. Část N2 prosím rozdělit na dva samostatné segmenty a označit jako N3 tu část, která začíná "v § 2 odst. 2 písm. c)", to znamená druhý odstavec označit jako samostatný pozměňující návrh.

Když jsem zde pozměňující návrhy četl, tak jsem tomu zřejmě nevěnoval pozornost, za což se omlouvám, ale je to víceméně technický návrh, takže prosím o jeho podporu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Stačilo vyžádat si oddělené hlasování, nicméně i toto je možné.

Kdo se ještě hlásí do rozpravy v rámci třetího čtení? Nikdo. Rozpravu končím.

Chci se zeptat, zda pan zpravodaj chce pětiminutovou přestávku. Ano. Vyhlašuji přestávku do 10.10 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 10.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP