(12.30 hodin)
(pokračuje Filip)

Navrhuji tedy, abychom hlasováním rozhodli, že nejdříve dokončíme tento bod rozjednaný, a pak teprve budeme projednávat volby. Nemohu jinak, protože bych jinak porušoval sám jako řídící schůze rozhodnutí Poslanecké sněmovny, takže se vás na to dotáži.

 

Ptám se tedy v hlasování pořadové číslo 379, kdo je pro to, abychom dokončili rozjednaný bod 96. Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 379 z přítomných 168 pro 96, proti 13.

 

Děkuji Poslanecké sněmovně a budeme pokračovat. Nyní tedy vyzvu zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, když jsem skončil rozpravu ve třetím čtení, přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil stejně jako pan ministr. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Michal Doktor: Prosím tedy jednotlivé předkladatele pozměňovacích návrhů a zpravodaje poslaneckých klubů, aby sledovali můj návrh. Všechny vznesené pozměňovací návrhy jsem rozdělil do osmi jednotlivých částí podle jednotlivých novelizovaných návrhů zákonů.

Za prvé - hlasování o dani z nemovitosti, zákon č. 338/1992 Sb., autoři jsou pan poslanec Hovorka a pan poslanec Skopal. Návrhy E1 + E2. Bude-li přijato, jsou nehlasovatelné návrhy pana poslance Hovorky pod písmeny M1, M3.

Druhá část - zákon o podnikání na kapitálovém trhu. Autorem je pan poslanec Suchánek. Rozdělil jsem do tří samostatných částí - první část C1, druhá C2 a zbývající část C3 až C16.

Třetí část - zákon o dani z přidané hodnoty, pan poslanec Melčák. DI 2 až 3 navrhuji hlasovat dohromady. Jenom dovodím, že váš návrh číslo 1 nemohu dát hlasovat, protože bychom uzavřeli změnu názvu zákona a nebylo by možné přijímat další pozměňovací návrhy. O změně názvu zákona budeme hlasovat v samostatném hlasování na závěr.

Daň z příjmů - zákon č. 586/1992 Sb. - dva poslanci, pan poslanec Melčák a pan poslanec Skopal. První budeme hlasovat DII položky 2 až 3. Dále budeme hlasovat E3 pana poslance Skopala.

Pátá část hlasování - zákon o správních poplatcích č. 634/2004 Sb. Zde je autorem pan poslanec Melčák. Budeme hlasovat celou část, samozřejmě kromě změny názvu.

Šestá část - zákon o majetku České republiky a o jejím vystupování v právních vztazích, pan poslanec Vlček. Navrhuji hlasovat body G25.

Další, sedmou částí je změna zákona o cenách. Opět pan poslanec Vlček - G24.

Dostáváme se k závěrečné, osmé části, týkající se novely zákona o spotřební dani. Zde se musíme vyrovnat s tím, že rozpočtový výbor přijal řadu pozměňovacích návrhů. Vzhledem k tomu, že usnesení rozpočtového výboru nebylo vzato za základ jednání, musíme rozdělit hlasování rozpočtového výboru do čtyř bloků, protože jsou k nim podávány samostatně pozměňovací návrhy, a dokonce i několika kolegy poslanci.

Blok první - A2, A4, A6 až A21, A23 až A25, A29 až A37 - usnesení rozpočtového výboru, k nimž byly podány tyto pozměňovací návrhy: bod K pana poslance Doležala a bod G9 pana poslance Vlčka.

Druhý blok hlasování - A5, A26 až A28 - zde nebyly podány žádné pozměňovací návrhy.

Třetí blok hlasování - A30 až A32 a A38. K nim byly podány tyto pozměňovací návrhy: I6 - poslanec Doktor a I7 - poslanec Doktor.

Čtvrtý blok - A39 a A40 bez pozměňovacích návrhů. K němu podané pozměňovací návrhy G22 + G23 pana poslance Vlčka a pozměňovací návrh J7 pana poslance Teplíka. Zde budeme muset hlasovat orientačně. Pak nám zbývají hlasovat body pod písmenem A usnesení rozpočtového výboru A1, A3, A22, A33 až A36.

Pak zbývají hlasování samostatných bodů v tomto pořadí: B, F, G1 až G6, G7, G8, G10, G11, G12 až G19, G20 a G21. Samostatný bod pana poslance Gongola pod písmenem H. Podané pozměňovací návrhy pod písmenem I pana poslance Doktora. Zbývá hlasovat pozměňovací návrhy J2 až J5 poslance Teplíka, a pozměňovací návrh pana poslance Vymětala pod písmenem L je jako poslední určený k hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Má někdo výhradu k navrženému? Pan kolega Gongol. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Děkuji, pane předsedající. My se musíme vypořádat s bodem A5. Forma, kterou předložil zpravodaj, je sice možná, ale někdo by mohl protestovat, že je to nehlasovatelné, když odsouhlasíme všechny body včetně bodu A5. Myslím si, že bude daleko čistší, když budeme hlasovat odděleně o bodu A5, a tím vyřešíme můj pozměňovací návrh.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan zpravodaj souhlasí. Pan poslanec Vlček se svou připomínkou k proceduře.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, dámy a pánové, chtěl bych u bodu G, aby bylo hlasováno zvlášť G4, G9, G10, G21. U písmene I zvlášť 1 a 8.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan zpravodaj si poznamenal oddělené hlasování. Pan poslanec Hovorka s připomínkou k proceduře.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane předsedající, vážené dámy a pánové, chtěl bych požádat o předřazení hlasování u zákona o dani z nemovitosti, aby můj pozměňovací návrh pod písmenem M byl hlasován před pozměňovacím návrhem kolegy Skopala, označeným jako E. Druhý pozměňovací návrh je jakési přechodné částečné řešení. Děkuji.

 

Poslanec Michal Doktor: Obávám se, že této žádosti nemohu vyhovět, protože musím respektovat, je-li to samostatná část, respektive samostatný návrh novely zákona o dani z nemovitosti, pořadí tak, jak byly podávány návrhy - pan poslanec Skopal podal první pozměňovací návrh. Třeba vyřešíme tento váš rozpor tím, že samostatně hlasujeme tak jako tak. Případně nebude-li přijat návrh pana poslance Skopala, bude samozřejmě hlasováno o vašem a bude možná přijat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ptám se, pane zpravodaji, jestli se tyto dva body vylučují. (Vylučují.) Tak to nejde, protože bychom porušili jednací řád. Bohužel nemůžeme kolegovi Hovorkovi vyhovět.

Má někdo další připomínku k proceduře? Pokud tomu tak není, dám hlasovat o schválení této procedury. Věřím, že všichni dobře poslouchali.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 380. Ptám se, kdo je pro navrženou proceduru s úpravami, které tady zazněly. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 380 z přítomných 166 pro 155, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Podle této procedury můžete postupovat, pane zpravodaji. Můžeme začít.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP