(9.01 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové. Je devět hodin. Jako řídící schůze jsem se stal terčem mnohých telefonátů, prosebných telefonátů a informačních telefonátů, v jejichž rámci mi celá řada kolegyň a kolegů sdělovala, že z důvodů sněhové kalamity jsou teprve na cestě a uvázli v různých částech Prahy či okolí Prahy, a požádali mě, abych vzhledem k tomu, že dnešní dopolední jednání je vyhrazeno pro třetí čtení, abych jim vyšel vstříc a pokusil se trochu posunout začátek dnešní schůze. Sděluji tedy, že se pokusíme začít v 9.15 hodin.

 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
16. února 2005 v 9.16 hodin

Přítomno: 189 poslanců

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, já bych chtěl poprosit předsedy poslaneckých klubů, aby mi sdělili, zda jsou jejich schovanci v plném počtu a zda se můžeme vrhnout do hlasování o pozměňovacích návrzích. Pokud ne, tak prosím o oficiální žádost o přestávku.

Dobře, já nebudu reagovat na některé poznámky ze sálu, že nejlepší je se rozpustit úplně, a přikročíme k projednávání dnešního programu. Prosím, abyste se všichni zaregistrovali svými identifikačními kartami, sdělili mi stejně jako kolega Říman, který má náhradní kartu číslo 1, kdo z vás požádal o vydání náhradní karty.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tyto kolegyně a tito kolegové: Marta Bayerová - nemoc, Jarmila Boháčková - nemoc, Zdeněk Kořistka - nemoc, Josef Mandík - nemoc, Zdeněk Maršíček - nemoc, Eva Nováková - osobní důvody, Miroslav Svoboda - nemoc, Pavel Svoboda - zahraniční pracovní cesta, Antonín Sýkora - nemoc, Miloš Titz - nemoc.

Ze členů vlády se omlouvá pan premiér Stanislav Gross a pan ministr Milan Urban z důvodu oficiální návštěvy Francie. Z dopoledního jednání se omlouvá paní ministryně Petra Buzková, která pracovně jedná na jižní Moravě, a pan ministr Šimonovský z důvodu nemoci.

Na dnešní dopolední jednání jsme pevně zařadili jako první bod číslo 93 a po jeho projednání budeme dále pokračovat dalšími body v rámci bloku třetího čtení. Odpolední jednání, upozorňuji, zahájíme tak, jak jsme již rozhodli, tedy body v pořadí 117, 111, 139, 56, 31 a 46.

Zahajuji projednávání bodu číslo - nezahajuji. Slovo má předseda poslaneckého klubu kolega Kraus.

 

Poslanec Michal Kraus: Pane místopředsedo, mám jenom žádost o dílčí změnu úpravy našeho programu, a to konkrétně na zařazení jednoho třetího čtení, konkrétně zákona, kterým je vládní návrh zákona o podpoře a využívání obnovitelných zdrojů, sněmovní tisk 529 pod bodem 106. Žádám, aby byl zařazen na středu 23. 2. jako první bod jednacího dne, případně jako první bod po pevně zařazených bodech. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ještě jednou prosím - středa?

 

Poslanec Michal Kraus: Středa 23. 2., v případě, že bude sněmovna, samozřejmě. Bod číslo 106 jako první bod jednacího dne, případně jako první bod hned po pevně zařazených bodech.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře. Vidíte dál než kdokoliv z nás. Zatím žádný bod na středu zařazen nebyl, možná je naděje, že se ve středu jednat nebude.

Další procedurální návrhy? Nejsou.

 

Zahájíme proto jednání nejprve procedurálním hlasováním, které bych si dovolil definovat následujícím způsobem: bude-li jednat Poslanecká sněmovna i ve středu 23., pak bod 106 zařadit jako první z bloku třetích čtení ráno.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 233. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Ze 152 přítomných pro návrh 91, proti 19. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP