(17.50 hodin)
(pokračuje Němcová)

Pan poslanec Hojda chce k tomuto bodu, nebo chce vystoupit jako předseda volební komise? Vydržte prosím chvilinku, než tento bod definitivně uzavřeme.

Uzavřela jsem rozpravu. Jenom si upřesním s panem poslancem Benešem, že nežádal o to, abychom hlasovali o nějakém typu usnesení. V tom případě končím také projednávání této dnešní naší interpelace a končím celý blok odpovědí na písemné interpelace.

 

Nyní vás poprosím ještě vzhledem k tomu, že je před nám bod číslo 72, tedy Zpráva Konfederace politických vězňů k 15. výročí jejího vzniku, já jsem domluvena, že vyhlásím zhruba pětiminutovou pauzu k tomu, aby sem paní předsedkyně konfederace mohla dojít, takže v té době může vystoupit pan předseda volební komise Pavel Hojda a informovat nás o výsledcích. Pokračovat bodem číslo 72 budeme v 18 hodin.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, paní předsedající, hlásil jsem se proto, že vím, že pan poslanec Beneš nenavrhoval usnesení, a měl jsem za to, že bod byl ukončen. Nyní k vlastním výsledkům hlasování.

 

Hlasování o návrhu Poslanecké sněmovny na jmenování prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu z dnešního dne (bod 76).

Počet vydaných hlasovacích lístků 171, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 159. Neodevzdáno bylo tedy 12 hlasovacích lístků. Pro pana Miroslava Beneše bylo odevzdáno 62 hlasů.

Na základě výsledků hlasování konstatuji, že Poslanecká sněmovna nezvolila kandidáta na jmenování do funkce prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, a tím tento bod končí s tím, že jako předseda volební komise zítra ráno navrhnu další pokračování, tak jak mi uložila volební komise.

 

Nyní bych vás seznámil se zápisem o volbě členů Rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie z dnešního dne (bod 77).

Počet vydaných hlasovacích lístků 171, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 168. Neodevzdány 3 hlasovací lístky.

Pro pana Michala Breganta bylo odevzdáno 66 hlasů, pro pana Otakara Koska bylo odevzdáno 62 hlasů. Nebyl zvolen v prvním kole nikdo jako člen Rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie. Do druhého kola, které by se mělo konat zítra před polední přestávkou, postupují tito kandidáti: Michal Bregant a Otakar Kosek.

Vše. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane předsedo, za vaši informaci o výsledku dnešních voleb.

V tuto chvíli vyhlašuji přestávku do 18 hodin a ráda bych vás informovala, že
v 18 hodin bude zahájen bod číslo 72, Zpráva Konfederace politických vězňů k 15. výročí jejího vzniku. V 18 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 17.54 hodin)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP