(10.50 hodin)

Poslanec Miloš Melčák: Děkuji, pane místopředsedo. Dámy a pánové, jestli jsem dobře slyšel zpravodaje, tak žádá, abychom hlasovali N1 až N3 společně. Žádám, abychom hlasovali N1 samostatně a potom N2 a N3 dohromady, protože to jsou věcně dvě rozdílné věci. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Takto. Další připomínka k proceduře? Není.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já pokládám za samozřejmé, že vyhovím žádostem o samostatné hlasování. To znamená, nejenom o bodu A26 nebudeme hlasovat v prvním případě, ale o všech těch dalších bodech, jak žádal pan poslanec Gongol. Pokládám za samozřejmé, že se vyhoví panu kolegu Melčákovi.

Návrh pana poslance Vymětala rozhodně nedoporučuji přijmout, nedává žádnou logiku, komplikuje hlasování a návrh byl podán až po návrhu pana Václavka. Tady není jediný ani logický, ani procedurální důvod, proč by se tomu mělo vyhovět. Já doporučuji, abychom o této proceduře hlasovali. Buď bude přijata procedura zpravodaje a bude hlasován nejprve Václavek, poté Vymětal, nebo Sněmovna vyhoví námitce pana Vymětala a bude hlasován nejprve Vymětal a potom Václavek.

Prosím, pane předsedající, abyste nejprve dal hlasovat o tomto bodu a potom o proceduře jako takové.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Já to beru formálně tak, že vy nesouhlasíte s návrhem pana kolegy Vymětala. On současně pro tento případ podal námitku, takže budeme rozhodovat o tom, kdo souhlasí s námitkou pana poslance Vymětala. Toto je první hlasování a po tomto hlasování budu považovat proceduru za schválenou a přikročíme k jednotlivým návrhům.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já bych přesto poprosil, abyste poté, co budeme hlasovat o námitce pana poslance Vymětala, tu proceduru nechal odhlasovat, protože přece jenom je to trochu sofistikované.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře. Nejprve rozhodneme o námitce pana poslance Vymětala. V případě vyhovění této námitce bude nejprve hlasován bod K, potom bod J.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 160. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 185 pro návrh 56, proti 43. Návrh nebyl přijat.

 

Na výslovné přání zpravodaje teď zahajuji hlasování s pořadovým číslem 161. Kdo souhlasí s jím navrženou procedurou? Kdo je proti?

Ze 185 pro návrh 117, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Prosím, bod A6.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Budeme tedy nejprve hlasovat samostatně o těch bodech A, kde byla samostatná žádost.

A pardon. Legislativně technické včetně stažení F1 jako en bloc.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Takže máme tady ět legislativně technických plus stažení F1. Je námitka proti společnému hlasování? Není.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 162. Kdo souhlasí se zněním legislativně technických úprav a se stažením bodu F1? Kdo je proti?

Ze 185 pro návrh 176, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Takže můžeme začít hlasovat o pozměňujících návrzích. Bod A6, souhlas. (Stanovisko ministra souhlasné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 163. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 184 pro návrh 93, proti 32. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Bod A8, souhlas. (Stanovisko ministra souhlasné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan kolega Vymětal ještě zkontroluje výsledek předcházejícího hlasování. (Probíhá kontrola výsledků hlasování.)

Pan kolega Grebeníček. Prosím.

 

Poslanec Miroslav Grebeníček: Vážený pane předsedo, snad to nemusím příliš rozvádět. Skutečně jsem hlasoval proti, a na sjetině mám ano. Snad to bude pochopeno. Omlouvám se.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já myslím, že ano, že byste si jako předseda strany nemohl dovolit hlasovat jinak než váš poslanecký klub. Pořádek musí být.

 

Zazněla námitka. Zahajuji hlasování číslo 164. Kdo souhlasí s předloženou námitkou? Kdo je proti?

Z přítomných 179 pro návrh 145, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování o bodu A6. Stanoviska byla souhlasná.

Zahájil jsem hlasování číslo 165. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 182 pro návrh 92, proti 34. Tento návrh byl přijat.

 

Myslím si, že teď to již odpovídá. Pan kolega Vymětal nám nedůvěřuje, pane zpravodaji. (Probíhá kontrola výsledků hlasování.)

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Mně ano, vám ne, pane předsedající.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Mně ano, vám ne!

Pozměňovací návrh byl schválen. Další.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Bod A8, souhlas. (Stanovisko ministra souhlasné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 166. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 183 pro návrh 93, proti 34. Návrh byl přijat.

 

Další návrh.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Bod A15. Jakkoli to tak nebylo požadováno, musíme hlasovat současně s body A12 a A17, protože jinak to nedává smysl. To znamená, budeme hlasovat o bodech A12, A15 a A17 v jednom bloku. Souhlas.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan ministr, předpokládám, také souhlasí. Ano.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 167. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 182 pro návrh 92, proti 34. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP