(9.50 hodin)
(pokračuje Sobotka)

Návrh pana poslance Papeže pokládám za účinnější, a proto měl-li jsem volit mezi návrhem pana poslance Doktora a pana poslance Papeže, pak doporučím Sněmovně schválit návrh pana poslance Papeže.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane ministře. Kdo se další hlásí do rozpravy ve třetím čtení? Nevidím žádnou přihlášku, rozpravu končím.

Předpokládám, že pan ministr již nebude vystupovat se závěrečným slovem, tak prosím pana zpravodaje, aby přikročil k řečništi a seznámil nás s procedurou a poté předkládal návrhy, o kterých rozhodneme hlasováním.

 

Poslanec Martin Říman: Děkuji za slovo. Pane předsedající, dámy a pánové, já se domnívám, že pozměňovací návrhy, tak jak byly předloženy, vytvářejí poměrně přehlednou strukturu toho, jak o jednotlivých návrzích rozhodnout.

Nejprve bychom hlasovali o návrhu pana poslance Bíži na zamítnutí, a pokud by tento návrh nebyl přijat, tak budeme hlasovat o dalších pozměňovacích návrzích. Nejprve o pozměňovacích návrzích, které jsou obsaženy v usnesení hospodářského výboru, které se ztotožňují s návrhy obsaženými v usnesení rozpočtového výboru. Domnívám se, že je možné o těchto pozměňovacích návrzích, které jsou uvedeny pod písm. b), hlasovat jako o celku, pokud by nebyla vznesena námitka. Poté bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích, které byly předloženy, tedy o pozměňovacím návrhu pana poslance Sýkory, pana poslance Doktora, o pozměňovacích návrzích pana poslance Čady, ty jsou čtyři, nicméně každý se týká něčeho jiného, takže se domnívám, že je nezbytné, abychom o nic hlasovali samostatně. Poté bychom přistoupili k pozměňovacím návrhům pana poslance Urbana. Tady bych chtěl upozornit na to, že pokud budou přijaty pozměňovací návrhy hospodářského výboru, tak je nehlasovatelný návrh G1, a nicméně všechny ostatní pozměňovací návrhy pod bodem G jsou hlasovatelné, takže bychom o nich hlasovali zase zvlášť, protože nejsou vzájemně svázány, a nakonec bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana poslance Sehoře, který je uveden pod písm. H. To je návrh procedury.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji za návrh procedury. Je námitka proti takto předložené proceduře? Vzhledem k tomu, že není, prosím pana zpravodaje, aby předložil první návrh.

 

Poslanec Martin Říman: Budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písm. A, návrh na zamítnutí tohoto zákona. (Zpravodaj doporučuje, ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 127. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 185 poslanců pro návrh 92, proti 85.

(Probíhá kontrola hlasování.) Nevidím námitku. Konstatuji, že tento návrh nebyl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Martin Říman: Takže bohužel musíme pokračovat. Budeme tedy není hlasovat o pozměňovacích návrzích hospodářského, resp. rozpočtového výboru, které jsou uvedeny pod písm. B, a to o všech najednou. (Zpravodaj doporučuje, ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, neboť jsem vás odhlásil.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 128. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Ze 181 poslanců pro 173, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Říman: Dalším je pozměňovací návrh pana poslance Sýkory uvedený pod písm. D. (Zpravodaj má neutrální stanovisko, ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 129. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 183 poslanců pro 23, proti 66. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Martin Říman: Další pozměňovací návrh je uveden pod písm. E, pozměňovací návrh pana poslance Doktora. (Zpravodaj souhlasí, ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 130. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 183 pro 51, proti 69. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Martin Říman: Pozměňovací návrhy uvedené pod písm. F. Pozměňovací návrh F1. (Zpravodaj má neutrální stanovisko, ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 131. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 183 poslanců pro 132, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Říman: Pozměňovací návrh F2. (Zpravodaj nesouhlasí, ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 132. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 183 poslanců pro 40, proti 128. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Martin Říman: F3. (Zpravodaj nesouhlasí, ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 133. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 183 poslanců pro 124, proti 48. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Říman: F4. (Zpravodaj má neutrální stanovisko, ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 134. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 183 poslanců pro 128, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Martin Říman: Přistoupíme k pozměňovacím návrhům označeným písm. G. G1, jak jsem řekl, je nehlasovatelné, protože bylo odhlasováno usnesení hospodářského výboru, takže začínáme G2. (Zpravodaj nesouhlasí, ministr nesouhlasí.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP