(16.40 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, dostáváme se do takové situace, že návrh nebyl přijat, takže není co revokovat. Nicméně pan ministr mě požádal, abych to hlasování prohlásil za zmatečné, protože jsme byli špatně informováni o jeho stanovisku. Já se domnívám, že podmínka zmatečnosti v tomto případě je naplněna, a nemáte-li námitky, tak prohlašuji hlasování 412 za zmatečné a přistoupíme ještě jednou k hlasování o bodu A68 se stanovisky v tuto chvíli shodnými - doporučujícími, tak je to přesnější.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Milan Urban Vzhledem k tomu, že kdyby nebyl přijat tento návrh, vypadl by úplně i z toho komplexního pozměňovacího návrhu hospodářského výboru, tak mé stanovisko je kladné.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Po tomto upřesnění zahajuji hlasování pořadové číslo 413. Kdo souhlasí s návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 156 poslanců, 124 bylo pro, 27 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní přistoupíme k bodu A75, který byl upraven v počátku hlasování pod body F. Doporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Takže rozdílná stanoviska. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 414. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 156 poslanců, 45 bylo pro, 59 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Já jen podotýkám, že opět byl vyřazen celý bod A75, který řešil ve svých několika bodech poměrně rozsáhlou oblast, ale je-li to vůle Sněmovny, tak budiž.

Pojďme k hlasování o A92.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Chce pan ministr přestávku? (Ne.) Nechcete, takže hlasování dopadlo v souladu s názorem navrhovatele.

Přikročíme k hlasování o bodu A92, tuším, že jste říkal, pane zpravodaji?

 

Poslanec Oldřich Vojíř: A92 - doporučuji.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Milan Urban Prosím o informaci, jestli bylo přijato F5.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: F5 přijato nebylo, bylo přijato F6. (V tom případě ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Takže ještě jednou - hlasujeme o návrhu A92. Stanovisko navrhovatele je nedoporučuji, stanovisko zpravodaje je doporučuji.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 415. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 155 hlasujících bylo pro 45, 56 bylo proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Já si snad jen dovolím poznámku, že vypadávají poměrně důležité bloky, které ten zákon samozřejmě posouvaly do pozice realizovatelné, a teď se nám může stát, že některé věci budou prostě za zenitem, protože zůstávají také mimochodem stará data v té předloze vládního návrhu. Ale je-li to vůle Sněmovny, nedá se nic dělat.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Milan Urban Podle mého vědomí v této chvíli platí vládní návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Já se nechci přít.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já bych vám to, pánové, ani nedovolil, abyste se tady přeli.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Hlasujeme o A108. Nedoporučuji. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 416. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 155 poslanců, 3 byli pro, 132 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Hlasujeme o A110 a nedoporučuji. (Ministr je neutrální.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 417. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 155 poslanců, 27 bylo pro, 111 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní bychom hlasovali o zbylých návrzích hospodářského výboru v celku a doporučuji. Pokud budou přijaty, je nehlasovatelné H1, H2, I5 a I6.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanoviska předpokládám kladná v obou případech. (Zpravodaj i ministr kladné stanovisko.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP