(11.50 hodin)
(pokračuje Macháček)

Pak F1 kolegy Doležala, II.1, II.2 a II.4 najednou, a samostatně bychom hlasovali o II.3, zvlášť body 1, 2, 3. Poté F3 varianta B kolegy Doležala. Pokud bude přijata varianta B, bude nutno hlasovat ještě o F2. Pokud nebude přijata, pak budeme hlasovat o F3 - varianta A+F2 v jednom hlasování. V případě nepřijetí bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu H1 kolegy Ostrého.

Dále G1 kolegy Melčáka samostatně, G2, G3, G4 a G5 kolegy Melčáka společně v jednom hlasování. CH1 kolegy Kocourka. Pozměňovací návrh K1 kolegy Pešána.

Pak by se hlasovalo z usnesení rozpočtového výboru část II.7 - bod 118. Tam jsou totiž dvě varianty, takže by se hlasovalo o variantě dvě a potom o variantě jedna.

Dále z usnesení rozpočtového výboru II bod jedna až šest, ale v závislosti na přijetí nebo nepřijetí pozměňovacího návrhu poslance Doležala, tam by se to muselo modifikovat, protože buď zůstanou, nebo vypadnou body II.1, 2 a 4, eventuálně 3, vyjma bodu 118.

Pak by bylo hlasování o legislativně technických upřesněních a o zákoně jako o celku.

Samozřejmě v případě, že by kolega Filip zůstal ve hře, pak by bylo hlasování o jeho návrhu ve snížené sazbě, kterou sám navrhl.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Je námitka proti tomuto návrhu procedury? - Hlásí se pan místopředseda Vojtěch Filip.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Vážená paní předsedající, paní a pánové, já samozřejmě s tím, co řekl kolega zpravodaj, nesouhlasím, protože já novelizuji zákon platný z roku 2001, a je tedy možné hlasovat o variantě jedna i o variantě dvě s tím, že já to vkládám přímo do textu zákona 231/2001 Sb., a ten existuje, podle něj se postupuje.

Samozřejmě platí to, co jsem řekl ve svém úvodním vystoupení, že navrhuji pouze tu alternativu dvacet a deset, na to prodloužení, a ten roční rozpis podle délky licence, to znamená roční placení té částky.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Čili pan místopředseda namítá proti nehlasovatelnosti jeho varianty, jak jedna, tak varianty dvě.

Buď rozhodne Sněmovna, nebo se zeptám pana zpravodaje, ještě se poradím s legislativně technickým odborem.

 

Poslanec Antonín Macháček: Já se obávám, že nám nezbude nic jiného, než o tom hlasovat. Je tu námitka proti návrhu zpravodaje o postupu; pan kolega Filip se domnívá, že jeho varianta dvě, především, je hlasovatelná, já se domnívám, že není, o tom nechť rozhodne Sněmovna. Já z hlediska legislativy parlamentní mám stanovisko, které jsem přednesl.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Máme pozměňovací návrh uvedeny v tisku 630/2, na straně 41 je upozornění legislativního odboru. Požádám tedy Sněmovnu, aby rozhodla, zda s tímto upozorněním souhlasí, nebo nikoli.

Je tu námitka proti proceduře, kterou uvedl pan zpravodaj, ze strany pana místopředsedy Filipa.

 

O této námitce rozhodneme hlasováním pořadové číslo 76. Nechávám tedy hlasovat o námitce místopředsedy Vojtěcha Filipa proti navržené proceduře. Zahajuji hlasování pořadové číslo 76. Ptám se, kdo je pro tuto námitku. Kdo je proti této námitce?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 76, které skončilo, bylo přítomno 188 poslanců, pro hlasovalo 45, proti 87. Tato námitka přijata nebyla.

 

Budeme se tedy řídit návrhem, který vy jste přednesl (ke zpravodaji Macháčkovi), s tím, že se ještě zeptám, zda někdo žádá o nějaké doplnění či oddělené hlasování. - Není tomu tak.

Ještě se hlásí pan poslanec Recman.

 

Poslanec Svatomír Recman: Děkuji, paní místopředsedkyně. Já jsem chtěl jenom požádat pana zpravodaje, protože pozměňovací návrhy mají 41 stránek a my se budeme pohybovat v podstatě zepředu dozadu, aby vždycky když bude číst nějaký pozměňovací návrh, zároveň uvedl i stranu, na které se nachází, abychom se v tom rychleji zorientovali a mohli kvalitněji hlasovat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pan zpravodaj, jak vidím, se vám pokusí vyhovět.

Zeptám se, zda je ještě nějaká námitka proti navržené proceduře. Pokud ne, schválíme proceduru následujícím hlasováním, tedy hlasováním s pořadovým číslem 77.

Opakuji ještě jednou, že nyní schvalujeme celou proceduru tak, jak byla přečtena, předtím jsme hlasovali pouze o námitce.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 77 a ptám se, kdo je pro tuto navrženou proceduru. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 77, které skončilo, bylo přítomno 188 poslanců, pro hlasovalo 183, proti 1. Návrh procedury jsme schválili.

 

Nyní prosím pana zpravodaje, aby oznámil první návrh, o němž budeme moci hlasovat, a zároveň o stanoviska jak zpravodaje, tak pana ministra.

 

Poslanec Antonín Macháček: Čili nejprve hlasujeme o navrženém stažení pozměňovacího návrhu pod písmenem F5 kolegy Doležala. (Stanoviska zpravodaje i předkladatele byla kladná.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 78 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 78, které skončilo, bylo přítomno 189 poslanců, pro hlasovalo 181, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Antonín Macháček: Nyní hlasujeme o pozměňovacím návrhu označeném B1, strana 34. (Stanoviska zpravodaje i předkladatele byla kladná.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 79 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 79, které skončilo, bylo přítomno 189 poslanců, pro bylo 175, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Antonín Macháček: Dále je tu pozměňovací návrh J1 kolegy Svobody, strana 41. (Stanovisko zpravodaje i předkladatele bylo záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 80 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 80, které skončilo, bylo přítomno 189 poslanců, pro hlasovalo 91, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Antonín Macháček: V dalším hlasování bychom hlasovali o bodu I, což je usnesení rozpočtového výboru, plus II.8 - je to na začátku. (Stanoviska zpravodaje a předkladatele byla kladná.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 81 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 81, které skončilo, bylo přítomno 189 poslanců, pro hlasovalo 181, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP